Roy Hibbert lesz a Lakers centere

Miután lecsúszott minden nagyobb szabadügynökről, a Los Angeles Lakers Roy Hibberttel fog vígasztalódni.

Először Marc Stein (ESPN) jelentette, hogy a Los Angeles Lakers és az Indiana Pacers tárgyalnak egymással, majd Ramona Shelburne (ESPN) egyik forrása megerősítette, hogy július 9-én, a moratóriumi időszak lejárta után Roy Hibbert az aranysárga-lilák játékosa lesz.

A pontos ellenértéket még nem tudni, egyelőre dolgoznak még a felek a tranzakció pontos részletein, de Jeff Zilgitt (USA Today) úgy tudja, hogy draftjogot és készpénzt kap a Pacers a centerért. Adrian Wojnarowski (Yahoo Sports) értesülései szerint több második körös pick érkezik majd Indianába, illetve nem az NBA-ben játszó játékosok játékjogai. Wojnarowski hozta le azt is, hogy a centert már értesítették, hogy a Lakers játékosa lesz.

Hibbert szerződésében van egy 15%-os trade-kicker is, tehát 15.5 milliós fizetése fölött kap még 2.3 millió dollárt majd. Ezt az összeget az Indiana fizeti neki, de a Los Angeles capspace-éből vesz le. A Lakersnek ezzel 4.7 millió dollárnyi sapka alatti helye marad.

A Los Angeles Clippersnek is betett ezzel a Lakers, ugyanis így biztosan nem tudják megszerezni a középjátékost egy háromcsapatos sign-and-trade keretein belül. Maradtak nekik a szabadügynökök, akik igencsak limitált lehetőséget biztosítanak már számukra, főleg az elkölthető pénzük tudatában.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus