Akkor és Most – NBA Top 10 - 6. hét

A hatodik játékhét legjobb 10 jelenete következik 1995-ből, 2005-ből és 2013-ból. Megmutatjuk, hogy Dan Majerle és John Stockton adok-kapok csatájából ki jött ki győztesen, Allen Iverson hogyan küldte földre védőjét jó pár cselsorozattal, és Monta Ellis mekkora győztes kosarat szerzett a Portland ellen. James és Wade 2005-ben még külön, 2013-ban már együtt szerepel a heti listán. 

1995-96 szezon 6. hét

Az 1995-96-os alapszakasz 6. hetében Patrick Ewing az általa blokkolt labdát megszerezve végignyargalt a pályán, és azt védjegyéhez méltóan behúzta, Jayson Williams átzsákolta a Sólymok légvédelmét, és a szupertehetségnek kikiáltott Juwan Howard 10 másodperccel a vége előtt második hosszabbításra mentette a mérkőzést. A rugólábú Shawn Kemp zsákolóversenyt rendezett Vancouverben, és Dan Majerle triplája feladta a leckét Jerry Sloan számára (3,6 másodperc maradt az időmérőn), amit viszont John Stockton két védő fogásában egy buzzer beaterrel überelt.

10. Patrick Ewing
  9. Pooh Richardson
  8. Chris Childs & Jayson Williams
  7. Juwan Howard
  6. Nick Van Exel & Cedric Ceballos
  5. Dickey Simpkins
  4. Jerry Stackhouse
  3. Shawn Kemp
  2. Dan Majerle
  1. John Stockton


2005-06 szezon 6. hét

Az 2005-06-os alapszakasz 6. hetében AI leültette a Nets irányítóját, majd üresből egy triplát vágott be, Von Wafer kicsit Jordanesre vette a figurát, vette a bátorságot, és visszahúzta a társa által kihagyott büntetőt, Smush Parker pedig beetetett két védőt a varázskör alkalmazásával. James Király testi erejét kihasználva arrébb rakta az őt őrző Richard Jeffersont, Morris Peterson parádésan visszaszedte saját tripla kísérletét, majd második hármasát sikeresen elsüllyesztette, végül Al Harrington tanítani való módon egy labdaszerzés-lefutás-hátmögötti passz mixtape-et forgatott le a pályán.

10. Allen Iverson
  9. J.R. Smith
  8. Von Wafer
  7. Smush Parker
  6. LeBron James
  5. Dwyane Wade
  4. Vince Carter
  3. Fred Jones
  2. Morris Peterson
  1. Al Harrington

 

2013-14 szezon 6. hét

Az idei szezon 6. hetében a litván Valančiūnas egy dobócselt követően remek ritmusban rázta le magáról Andrew Bogutot, Kyrie Irving szélvészgyors lefordulásos betörését nem tudta követni Willie Green, J.R. Smith pedig egy bokatörő keresztátütéssel takarította el az útjából Shaun Livingstont. Jrue Holiday egy 2+1-es ziccerrel döntötte el a Bulls elleni háromszori hosszabbításos mérkőzést, a veterán Duncanre ismét lehetett számítani az utolsó pillanatban, végül Monta Ellis egy buzzer-beater duplával ütötte ki a Portlandet a Rose Gardenben.

10. Blake Griffin
  9. Jonas Valančiūnas
  8. Kyrie Irving
  7. J.R. Smith
  6. Jrue Holiday
  5. Dwyane Wade & LeBron James
  4. Tim Duncan 
  3. Iman Shumpert
  2. Avery Bradley
  1. Monta Ellis

IDE kattintva!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus