Akkor és most – NBA Top 10

Három évtized, három videó. Az első játékhét legjobb 10 jelenete következik – 1995-ből, 2005-ből és 2013-ból. A mostani sztárok és a régi legendák mellett időről időre azt is megnézhetjük, hogy a ma is aktív játékosok hogyan csinálták korábban. 

1995-96 szezon 1. hét

Az 1995-96-os alapszakasz 1. hetében Penny Hardaway szemet gyönyörködtető asszisztjaival kápráztatta el a közönséget (ALL THE WAY HARDAWAY - mondták akkoriban), a seattle-i Gary Payton bámulatos lefordulásos cselével nem kis szupersztárt hagyott maga után, mint a rendkívül jól védekező John Stocktont, Scottie Pippen tökéletes kiszolgálásban részesítette Bill Wenningtont, a ma már edzősködő Mark „Action” Jackson szorult helyzetben Kareem Abdul-Jabbar klasszikus horogdobását mutatta be, végezetül pedig Jerry Stackhouse hátmögötti keresztátütéssel bolondította meg védőjét.

10. Anfernee Hardaway & Horace Grant
  9. Gary Payton
  8. Shawn Respert & Glenn Robinson 
  7. Anfernee Hardaway & Donald Royal
  6. Vernon Maxwell & Richard Dumas
  5. Scottie Pippen & Luc Longley
  4. Howard Nathan
  3. Rodney Rogers
  2. Mark Jackson
  1. Jerry Stackhouse

2005-06 szezon 1. hét

A 2005-06-os alapszakasz 1. hetében bombaerős zsákolásokat láthattunk: Josh Smith egy erőteljes megmozdulással mutatkozott be a Rose Gardennek, Detroitban kiadtak egy nem akármilyen repülési engedélyt a „Hercegnek”, Atkins hátmögötti expressz küldeményét Jarvis Hayes villámgyorsan leszállította, D-Wade nem zsákolt, de őrületes cirkuszi mutatvánnyal juttatta el a labdát gyűrűbe, illetve Bobby Simmons és Vince Carter egy-egy jelenetben poszterre tette Alonzo Mourningot. SORRY ZO!

10. Smush Parker
  9. Josh Smith
  8. Bobby Simmons
  7. Richard Hamilton & Tayshaun Prince
  6. J.R. Smith
  5. Richard Hamilton
  4. Chucky Atkins & Jarvis Hayes
  3. Mehmet Okur
  2. Dwyane Wade
  1. Vince Carter

2013-14 szezon 1. hét

Az idei 1. játékhéten a Pelikánok ízelítőt adtak repülési képességükről, ezt Lob City sem hagyhatta, ezért erre rákontráztak egy megszokott Paul-Jordan alley-ooppal, Blake Griffin egy kegyetlenül nagy sapkát osztott ki a zsákolni próbáló John Salmonsnak, Kevin Love megszabadulva védőjétől bevágott egy életmentő triplát, Jodie Meeks bemutatta a frissen szerzett Xaviert a hollywoodi magazinoknak, valamint Derrick Rose és Eric Bledsoe meccsnyerő dobásaikkal zsebelték be a győzelmet. Where the Clutch Happens! 

10. Jason Thompson
  9. Brian Roberts & Anthony Davis
  8. Blake Griffin
  7. Paul George
  6. Ray Allen
  5. Kevin Love
  4. Chris Paul & DeAndre Jordan
  3. Jodie Meeks & Xavier Henry
  2. Derrick Rose
  1. Eric Bledsoe

IDE KATTINTVA!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus