March Madness, 5. nap: A Xavier az Arizonát is kiejtette

A March Madness ötödik napján lejátszották a Sweet 16 kör első felét - a Midwest régióban nincs meglepetés, a Kansas továbbra is nagyon magabiztos, Nyugaton viszont a Xavier újabb nagy halat fogott ki, ezúttal az Arizona ellen fordítottak és nyertek.

A Keleti és Déli régióban nem rendeztek meccseket, majd ma este és holnap hajnalban bonyolítják le a 2-2 találkozót.


Midwest

Az első kiemelt Kansas a negyedik kiemelt Purdue-val találkozott, és 26 percig szoros, támadásban magas színvonalat hozó volt a találkozó, ekkor még csak 60-54-re vezetett a Jayhawks - a Kansasnek volt egy 17-3-as futása az első 20 perc végén, de ezzel együtt is csak 7 ponttal vezettek például a félidőben. A 27. perctől kezdve azonban futott egy 12-2-es négy és fél percet a Kansas, a Purdue pedig teljesen kipukkadt, a záró 10 perc igazi gála volt az első kiemelt javára, akik végül 28 pontos győzelmet arattak. A vesztesnél a draft első körének végére várt Caleb Swanigen a 6 eladott labdája ellenére sem volt rossz (18 pont, 7 pattanó, 4 gólpassz), de nem volt elég segítsége, míg a győztesnél a végzős, éppen ezért csak a második kör végére várt Frank Mason parádézott (26 pont, 9/11 mezőny, 4/5 tripla, 7-7 pattanó és gólpassz), a második kör közepére jósolt Devonte Graham is kiválóan kosarazott (26 pont, 5/9 tripla), de a Top3-ba várt Josh Jackson is nagyon hasznos volt (15 pont, 12 pattanó, 4 szerzett labda).

A régió másik mérkőzésén a harmadik kiemelt Oregon a hetedik Michigannel nézett farkasszemet. Lényegében egyetlen pillanatra sem tudott elszakadni a másiktól egyik együttes sem, nagyobb különbség egyetlen egyszer sem alakult ki a találkozó folyamán. A második félidő második felében gyakorlatilag végig váltott vezetéssel haladtak a csapatok, a döntő szót pedig ezúttal is Tyler Dorsey (20 pont, 5/7 tripla) mondta ki egy bő egy perccel a vége előtt befejezett ziccerével, azzal nyert végül egy ponttal a Ducks - Dorsey-nak eddig óriási tornája van, hiszen a második körben a Rhode Island ellen is kulcsszereplő volt a végjátékban. A győztesnél a második kör elejére várt Dillon Brooks nem volt túl hatékony, de sokoldalúan játszott (12 pont, 5/13 mezőny, 5 gólpassz, 4 pattanó), a második kör közepére várt Jordan Bell viszont borzasztóan hasznosan kosarazott (16 pont, 13 pattanó, 2 blokk).

Eredmények a Sweet 16 Midwest régiójából

Kansas (1.) - Purdue (4.)  98-66
Oregon (3.) - Michigan (7.)  69-68


Nyugat

Az első kiemelt Gonzaga majdnem végig vezetett az egész találkozón a negyedik kiemelt West Virginia ellen, de nagyobb különbséget csak egyszer tudtak kialakítani - a 27. percben volt 8 pont is az előnyük, de gyorsan visszajött a meccsbe a WVU. Úgy tűnt, a Mountaineers a lehető legjobbkor veszi át a vezetést, hiszen Jevon Carter (21 pont, 7 pattanó) triplája után a 39. percben 58-55-re már ők álltak jobban. Az utolsó 1:46 alatt azonban nem szereztek kosarat, így a Bulldogs két büntető után Jordan Matthews (13 pont) triplájával visszavette előnyét, végül pedig 3 ponttal megnyerte az összecsapást.

A másik összecsapáson a második kiemelt Arizona azzal a Xavierrel találkozott, amelynek First Four meccset, tehát lényegében selejtezőt kellett játszania a 64-es főtáblára kerüléshez is, de kiejtette már a hatodik kiemelt Marylandet és a harmadik kiemelt Florida State-et is. 10-2-vel kezdett a Wildcats, de gyorsan rendezte a sorokat a Musketeers. Fej-fej mellett haladtak a csapatok, egészen a 37. percig, amikor az Arizona már 8 ponttal vezetett (69-61). Ez azonban nem előny sem a kosárlabdában, sem a Madnessen - Trevon Bluiett (25 pont) és Malcolm Bernard (15 pont, 6 pattanó) tripláival és büntetőivel előbb egalizált a Xavier, majd Bluiett passzából Sean O'Mara 44 másodperccel a vége előtt megszerezte a győztes kosarat is a 11. kiemelt számára, újra borította tehát a papírformát a Musketeers. A vesztesnél a Top10-be várt Lauri Markkanen ezúttal csendesebb volt (9 pont, 8 pattanó), a második kör közepére jósolt Kobi Simmons pedig 5 percéhez képest egész jó számokat hozott (5 pont, 2 pattanó).

Eredmények a Sweet 16 Nyugati régiójából

Gonzaga (1.) - West Virginia (4.)  61-58
Arizona (2.) - Xavier (11.)  71-73

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus