NCAA: Rosco Allen megint robbantott, nyert a Stanford

A Stanford magyar bedobója nagyon megszórta a Californiát és nem mellesleg dupla duplázott, csapata eddig a Pac12 legkellemesebb meglepetése

Stanford Cardinal - Cal Bears 77 - 71

Rosco Allen kezdőként 37 percet játszott, ami alatt élete második legjobb teljesítményeként 22 pontot szórt kiváló hatékonysággal (6/10 mezőnyből, 2/4 triplából, 8/9 büntetőből), ezen felül volt 10 lepattanója és 1 gólpassza is, a negatív oldalon pedig 4 eladott labda szerepelt a neve mellett.

A Pac 12-en belüli alapszakaszban mindkét csapat 2-2-vel állt a feldobás előtt, így pláne fontos derbi volt ez Johnny Dawkins fiainak, akik végig uralni tudták a mérkőzést és végül be is húzták a győzelmet saját közönségük előtt. A budapesti születésű felnőtt magyar válogatott Rosco Allen élete egyik legjobb meccsét játszotta - szerencsére az utóbbi hónapokban sűrűn teszi egyre magasabbra a maga által egyébként is magasra tett lécet. Mellette a 16 pontos, 10 lepattanós Marcus Allen volt az összességében 10-6-os mérleggel rendelkező Stanford másik vezére ezen a találkozón. A Reid Travist továbbra is nélkülöző tavalyi NIT győztestől senki sem várt ilyen szereplést idén, ám eddig úgy fest, hogy Dawkins mester nagyon egységes és masszív csapatot hozott össze idén is.

A Cardinal legközelebb jövő csütörtök éjjel játszik, méghozzá az országos szinten 18-nak rangsorolt Arizona ellen, hazai környezetben.

A mérkőzés után nyilatkozott is a média képviselőinek (angolul):

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus