NCAA: Rosco Allen volt a Pac12 alapszakasz-nyitány hőse!

A Stanford magyar bedobója egymaga döntötte el a Top25-ös Utah elleni rangadót, mely túlórával végződött, éjjel jön a Colorado elleni derbi

Stanford Cardinal - Utah Utes 70 - 68 - hosszabbítás után

Rosco Allen kezdőként 38 percet játszott, ami alatt 17 pontot dobott, 5 lepattanót szerzett és volt 1 labdalopása is, a negatív oldralra pedig 1 eladott labda került fel a neve mellé. Mezőnyből 7/14-gyel zárt (2/5 triplából), büntetőből pedig 1/3-mal fejezte be a találkozót.

A csata első 20 percében nagyon gyengén dobott a Stanford és nem is tudta megfogni odabent a komoly NBA-prospectnek számító osztrák Jakob Poeltl-t (16 pont). A fordulás után azonban a sok faultot hozó mérkőzésen jobban jöttek ki a személyi hibákból a hazaiak, a vendégek centere kipontozódott a rendes játékidő hajrájában, ráadásul négyből négy büntetőt hagytak ki a Utah fiataljai, ezt pedig a mi fiunk két hatalmas kosárral (mindkettő egyéni akcióból történt, egy hatalmas, emberrel együtt a gyűrűbe tett zsákolás után nehéz közelit értékesített) megbüntette, így lett hosszabbítás a vége, pedig az első félidőben stabilan 10 pont feletti előnnyel rendelkezett a Utes. 

A ráadásban sem tudtak mit kezdeni a 22. helyen kiemelt vendégek a 208 centis magyar-amerikai ifjonccal, válogatott játékosunk a Cardinal hét ráadásban dobott pontjából ötöt magára vállalt, s talán élete legemlékezetesebb egyéni teljesítményén van túl.

Ma éjjel magyar idő szerint 04:00-tól sorozatban hetedik hazai összecsapását vívja majd a Pac12 alapszakaszában eddig 1-0-lal álló, a konferencián kívüli alapszakaszt pedig 7-4-es mérleggel záró Stanford, a Colorado érkezik a Maples Pavilionba.

A derbi ERRE A LINKRE KATTINTVA ÉLŐKÉPPEL KÖVETHETŐ!

Hajrá Rosco Allen, Hajrá Magyar Kosárlabda!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus