Rosco Allenék megverték a bajnok UCONN-t!

Honfitársunk újabb karriercsúcsot ért el, ezúttal lepattanókban, a szárnyaló Stanford pedig a regnáló bajnok Connecticutot is simán elverte!

A lepattanózást elképesztő, 48-24-es fölénnyel nyerő Cardinal túl sok esélyt nem adott (72-59) a tavaly az NCAA csúcsára érő UCONN-nak hazai környezetben és megszakítva a konferencián belüli alapszakaszt, nyert egy olyan meccset, amely után még komolyabban fogják venni Johnny Dawkins együttesét, mely legutóbbi nyolc fellépéséből hetet megnyert, rendre magasan jegyzett ellenfelekkel szemben. A 23-at szóró Chasson Randle mellett újfent a magyar ifjonc volt a Stanford egyik legjobbja, Rosco Allen kezdőként 32 percet játszott és karriercsúcsot jelentő 13 lepattanót szedett le, ezen felül volt 7 pontja, 1 gólpassza és 1 szerzett labdája is, igaz 1 eladott labda is felkerült nála a negatív oldalra. Mezőnyből 2/5-tel zárt (2/3 triplából) és 2-ből 1 büntetőjét értékesítette.

A MAFC Kosársuli egykori játékosa nyilatkozott is a lefújás után: "Ők a címvédők, úgyhogy hatalmas tett volt ez a részünkről. Viszont sok extra dolog nem történt, csak jó szellemben futottunk ki a pályára és küzdöttünk teljes erőbedobással, ezzel nyertünk. Tudtuk, hogy harcos meccs lesz. Mivel kemény derbiket vesztettek mostanság, készültünk arra, hogy nagy energiákat mozgósítanak majd. Nekem személy szerint azért ment jól a lepattanózás, mert sok olyan labdát össze tudtam szedni, melyek messzire pattantak a gyűrűtől. Most kicsit más volt a dolgom, mint általában, mivel a négyesük, akit fogtam, inkább a periméteren dolgozott támadásban, így nem kellett annyit bent brusztolnom a kizárásokkal, ezáltal ki tudtam használni a mozgékonyságomat és futhattam a pattanókért."

A Pac12 egyik legjobbjának számító Stanford legközelebb jövő csütörtökön játszik, amikor is az Arizonát fogadja hazai környezetben.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus