16. kiemelt ütött ki 1. kiemeltet - az NCAA történetében először!

Elindult a March Madness, és az UMBC azonnal történelmet is írt: 16. kiemelt soha korábban nem ütött ki első kiemeltet – a Virginia bánkódhat.

Az első körben akadtak meglepetések, például az idei draftosztály legmagasabbra taksált magasembere, DeAndre Ayton csapata, az Arizona negyedik kiemeltként 21 ponttal kapott ki a Buffalótól. A szintén elöl várt, de a szezon nagy részét sérülés miatt kihagyó Michael Porter Jr. sem folytathatja, mivel a Missouri kiesett a Florida State ellenében, bár ez nem volt akkora meglepetés, hiszen 8. és 9. kiemelt találkozott. 

Összességében a 4. kiemelteknek voltak rossz napjai, az Arizona mellett a Wichita State Shockerst a Marshall „sokkolta” és ejtette ki, illetve a Gonzaga alaposan megszenvedett a UNC Greensboróval, az Auburn pedig a Charlestonnal. 

A nap, sőt valószínűleg az egész idei March Madness legnagyobb durranását viszont az UMBC (University of Maryland-Baltimore University) szolgáltatta, 21-21-es félidő után a második játékrészben 53-33-ra verték az első kiemelt Virginiát, akiket a mérkőzés előtt a bajnoki cím egyik esélyesének tartottak. Soha korábban ilyen nem történt az NCAA hosszú történelmében, idáig 135 darab 1-16 párosításból mindig az elsők jutottak tovább. 

A meccs statisztikai érdekessége, hogy a Virginia a meccsig 53.4 ponton tartotta ellenfeleit, most 53 pontot kaptak csak a második félidőben...

A meccs hőse Jairus Lyles volt, aki 28 pontot dobott 9/11-es mezőnymutatóval, és a második félidőben végig jöttek tőle a kosarak – az egész sztori úgy válik igazán hollywoodivá, hogy Lyles édesapja és édesanyja is az ellenfél Virginia Egyetemen diplomázott... 

Az UMBC a 9. kiemelt Kansas State ellen folytathatja a második körben, magyar idő szerint hétfő hajnalban, 0:45-től. 

A mérkőzés hosszabb összefoglalója:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus