March Madness, 7. nap: Az Oregon kiejtette a Kansast

Ma hajnalban lejátszották a March Madness első két "negyeddöntőjét" - az Oregon a Midwest első kiemeltjét, a Kansast, míg a Gonzaga az eddig parádésan menetelő Xaviert intézte el nagyobb nehézségek nélkül.

Midwest

A Midwest régió döntőjét az első kiemelt Kansas és a harmadik kiemelt Oregon játszotta. Jobban kezdett az Oregon, majdnem a teljes első félidőben vezettek, nagyobb előnyre viszont csak a felvonás végén, Tyler Dorsey (27 pont, 5 pattanó, 6/10 tripla) két hármasával tudtak szert tenni (33-44). A fordulás után sem változott semmi, a 26. perc elején már 18 ponttal vezetett a Ducks. Innentől kezdve egyetlen egy alkalommal volt már csak szorosabb a találkozó, szűk három perccel a vége előtt visszajött 6 pontra a Jayhawks (60-66), a hátralévő időben viszont nem szereztek pontot, a Ducks még nyolcat, így egy meglepően egyoldalú meccsen győzött az Oregon, amely 1939 után először jutott be újra a Final Fourba.

A győztesnél Dorsey mellett a draft második körének elejére várt Dillon Brooks volt a legeredményesebb, igaz, nem volt túl hatékony (17 pont, 5 pattanó, 4 gólpassz, 7/18 mezőny), a közvetlenül elé jósolt Jordan Bell viszont borzasztóan hasznosan kosarazott 4 eladott labdája ellenére is (11 pont, 13 pattanó, 8 blokk, 4 gólpassz). A túloldalon a Top3-ba jósolt Josh Jackson nem volt rossz, de kiemelkedően jó sem (10 pont, 12 pattanó, 5-5 gólpassz és eladott labda), a második kör második felében jelzett Devonte Graham teljes csődöt mondott (3 pont, 0/7 mezőny, 0/6 tripla), a második kör legvégére várt Frank Mason pedig nagyon egyedül maradt, és nem volt ő sem túl hatékony (21 pont, 4-4 gólpassz és pattanó, 8/20 mezőny).

Az Elite 8 kör Midwest régiójának döntője

Kansas (1.) - Oregon (3.)  60-74
 

Nyugat

A Nyugati régióban az első kiemelt Gonzaga az első félidő második felében lépett meg 10 ponttal a 11. kiemelt Xaviertől, amely egyrészt a First Fourból jutott el idáig, másrészt a legalacsonyabb kiemelt volt a legjobb 8 között. A fordulás után előbb 15, majd a félidő felénél 20 pontra nőtt a Gonzaga előnye - a Xavier kifulladt, mindössze 20 pontot dobtak a második 20 perc alatt, így végül tükörsimán győzött a Bulldogs Nigel Williams-Goss (23 pont, 8 pattanó), illetve Johnathan Williams (19 pont, 8 pattanó) vezetésével.

Az Elite 8 kör Nyugati régiójának döntője

Gonzaga (1.) - Xavier (11.)  83-59

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus