March Madness, 8. nap: Észak- és Dél-Karolina is a 4 között

Lejátszották a March Madness 8. játéknapját is, amelyen kialakult a Final Four mezőnye - a North Carolina egy 0.3 másodperccel a vége előtt szerzett kosárral legyőzte a Kentuckyt, a South Carolina tündérmeséje pedig továbbra is folytatódik, ezúttal a Florida volt a Gamecocks áldozata.

Kelet

A South Carolina története során még az Elite 8 körig sem jutott el soha, nemhogy a Final Fourba - a hetedik kiemelt most a negyedik kiemelt Florida ellen próbálta meg elérni ezt, miután korábban kiejtették már a második Duke-ot és a harmadik Baylort is.

A Gamecocks nem is kezdett rosszul, 24-20-ra vezettek még az első félidőben, aztán az első felvonás utolsó 5 és fél percében a Florida ugyanannyi pontot dobott, mint az addigi 14 és félben, összesen 7 hármast szórtak az első 20 perc során, így hét ponttal megléptek a nagyszünetre (40-33). A fordulás után a 28. percig tartott a Gators előnye, 49-48-nál vette át a vezetést a South Carolina, és innentől kezdve fej-fej mellett haladtak a csapatok. A 37. percben még a Florida állt jobban 63-61-re, itt viszont futott egy 6-0-s szakaszt a Gamecocks, és innen már nem engedték ki a kezükből a vezetést, óriási meglepetésre tehát ott vannak a legjobb 4 között a végzős hátvéd, az edzők által idén a SEC legjobb játékosának választott Sindarius Thornwell (26 pont, 7 pattanó) vezetésével. A vesztesnél a második kör elejére várt Devin Robinson gyenge meccset hozott (22 perc, 5 pont). Érdekesség, hogy a South Carolina összesen négy mérkőzést nyert a March Madnessen 1939 és 2016 között - most ugyanennyit nyertek egy kiírásban.

Az Elite 8 kör Keleti régiójának döntője

Florida (4.) - South Carolina (7.)  70-77


Dél

Délen a papírforma igazolódott be már az előző két körben is, hiszen az első négy kiemelt jutott a Sweet 16 körbe, majd az első és második az Elite 8-be - az első kiemelt North Carolina a második Kentuckyval játszott.

Jobban kezdett a Tar Heels, de 6-8 pontnál jobban nem tudtak elhúzni, az első félidő utolsó szűk három és fél percében pedig nem találtak a gyűrűbe, így is volt azonban 5 pontnyi fórjuk (38-33). A fordulás után átvette a vezetést a Kentucky, majd visszavette azt a North Carolina, de nagyobb előnybe nem került egyik gárda sem. A kocka a 35. percben fordult megint, amikor 5 ponttal meglépett a Wildcats (59-64), de négy és fél percig nem szereztek pontot ezt követően, ezalatt a Tar Heels futott egy 12-0-t, így az utolsó perc kezdetén úgy tűnt, eldőlt a meccs (71-64). Az addig kifejezetten gyengén, szinte láthatatlanul játszó, jelenleg a draft 5. helyére jósolt Malik Monk (12 pont, 4/10 mezőny, 3/6 tripla) két hármast is beszórt viszont, a másodikkal egyenlített 8 másodperccel a vége előtt (73-73), de volt még egy fordulat az összecsapáson. Gyors akciót vezetett a North Carolina, Luke Maye (17 pont) pedig 0.3 másodperccel a vége előtt elsüllyesztette győztes dupláját (75-73), ezzel nyert az első kiemelt.

A győztesnél Maye mellett a lottery végébe várt Justin Jackson kicsit sokat vállalt, de legalább vezér volt (19 pont, 7/17 mezőny, 1/5 tripla, 4/7 büntető, 5 pattanó, 4 gólpassz), a Wildcatsnél a Monk mögé, a hatodik helyre várt De'Aaron Foxnak sem ment a játék (13 pont, 5/14 mezőny, 4 pattanó, 3 gólpassz, 2 szerzett labda), az első kör végére jósolt Bam Adebayo pedig szintén nem tudott csapata élére állni, igaz, neki nem is ez a szerepe (13 pont, 7 pattanó).

Az Elite 8 kör Déli régiójának döntője

North Carolina (1.) - Kentucky (2.)  75-73

 

A March Madness szombaton, április 1-jén folytatódik a két elődöntővel

Gonzaga (Nyugat, 1.) - South Carolina (Kelet, 7.)
Oregon (Midwest, 3.) - North Carolina (Dél, 1.)

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus