March Madness: A Buddy Hield-show

Ma hajnalban lejátszották az első két negyeddöntőt a March Madnessen - a két második kiemelt kiejtette a két elsőt.

A March Madnessen már a legjobb négy közé jutás volt a tét ma hajnalban. Az első negyeddöntőt, a nyugati régió fináléját az első kiemelt Oregon és a második kiemelt Oklahoma játszotta - a Sooners simán nyert 80-68-ra, miután már az első félidőben 48-30-as vezetésre tettek szert. A találkozó hőse az Oklahoma sztárja, Buddy Hield volt, aki 6 eladott labda és 4 pattanó mellett 37 pontig jutott, és a triplavonalon túlról is nagyon pontosan célzott (13/20 mezőny, 8/13 tripla, 3/4 büntető).

Hield egyértelműen a legjobb dobóhátvéd az egész egyetemi ligában, de végzős, 22 éves, ezért "csak" a 9. helyre várja jelenleg a DraftExpress az idei játékosbörzén. Ha azonban valaki segített saját magán az idei Madness-szel, akkor az Hield, hiszen nem ez volt az első kiváló teljesítménye, és fontos tényező lehet, hogy külső dobása a nagyobb tét mellett is legalább ugyanúgy működik, mint egyébként - ráadásul a legtöbb triplája az NBA-ben is az lett volna.

A déli régió döntője azért ennél szorosabban alakult az első kiemelt Kansas és a második kiemelt Villanova között. Az első félidő felénél vette át a kezdeményezést a Villanova, vezettek is a félidőben 32-25-re, de a második 20 percet jóval jobban kezdte a Jayhawks, fordítottak is a 27. percre (36-40). Megint a játékrész közepén váltott a Villanova egy 10-0-s sorozattal, és hiába volt innentől kezdve 2-4 pont a távolság végig, sőt, Frank Mason III kosarai után 1 pont volt már csak a differencia, a második kiemelt jól büntetőzött, nem hibáztak, a Kansas 62-59 után igen, így végül 64-59-re nyert a Villanova, itt is megverte tehát a második kiemelt az elsőt.

A két ma hajnali továbbjutó egymás ellen mérkőzik majd meg a Final Fourban a döntőbe kerülésért magyar idő szerint április 3-án, vasárnap hajnalban.

A mai program:

#1 Virginia - #10 Syracuse 00:09
#1 North Carolina - #6 Notre Dame 02:49

A meccsekhez élőképes streameket ezen a linken találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus