March Madness: Kiesett a Michigan State

Óriási meglepetésekkel és többek között egy félpályás meccsnyerővel kezdődött el az NCAA torna - kiesett az egyik nagy esélyes Michigan State.

Tegnapelőtt, illetve tegnap rendezték a March Madness első körét, és ahogy az a nevében is benne van, őrült dolgok történtek már rögtön a nyitó "fordulóban".

Az első kiemelteknek nem volt nehéz dolguk, a 83-67-re nyerő North Carolina izzadt meg legjobban a négy legelőkelőbb sorszámot kapó együttes közül, a második kiemeltek közül azonban bombameglepetésre búcsúzott a Michigan State, amely végig hátrányban kosarazott a Middle Tennessee ellen, és végül 90-81-es vereséget szenvedett - az idei draft első körének közepére, második felébe várt Denzel Valentine-nak tehát elég korán véget ért a torna.

Minden "régióban" volt több meglepetés. A déli szektorban a 13. kiemelt Hawaii a 4. kiemelt Californiát búcsúztatta - itt a Top5-be várt Jaylen Brown egészen pocsék meccset játszott, faultgondjai voltak, 17 percet játszott, ezalatt 1/6-os mezőny mutatóval összesen 4 pontig jutott 7 eladott labdával, mégsem valószínű, hogy 5-nél lejjebb csúszna a játékosbörzén. A 11. kiemelt Wichita State megverte a 6. kiemelt Arizonát - más kérdés, hogy a most induló második körben elég vaskos hátrányt szedtek már össze a Miamivel szemben.

"Délen" és "Keleten" is kiejtette a 9. kiemelt a 8-at - a Connecticut a Coloradót, a Providence pedig a USC-t verte, utóbbiak az utolsó pillanatokban fordítottak.

A keleti régióban a 14. kiemelt Stephen F. Austin diadala óriási meglepetés a West Virginia, illetve "Nyugaton" az idén először NCAA tornára meghívott, 12. kiemelt Yale győzelme is a Baylor ellen. Ez utóbbi mérkőzés tartogatta az első kör legjobb interjúját is - Taurean Prince-t kérdezték, hogy hogyan szedhetett több pattanót a Yale náluk, amire megjött a válasz:

Nyugaton a 10. kiemelt VCU is megverte az Oregon State-et, de a legtöbb meglepetés a Midwest régióhoz köthető: itt a már említett Michigan State mellett kiesett a Texas Tech (8.) a Butler ellen, a Seton Hall (6.) a Gonzaga ellen, valamint a Dayton (7.) a Syracuse ellen. Két mérkőzést ki kell emelnünk az első körből. Egyrészt a Midwest régióban az Arkansas Little-Rock - Purdue összecsapást, amelyet előbbi, a 12. kiemelt nyert meg egy két hosszabbítással tarkított találkozón úgy, hogy a rendes játékidőben a sírból hozták vissza a találkozót:

Másrészt a nyugati régióra kell visszatérnünk, az első kör utolsó meccsét ugyanis a University of Northern Iowa és a Texas játszották, itt pedig szintén előbbi, a 11. kiemelt jutott tovább egy egészen drámai végjátékot követően:

A jelenlegi állapotok, illetve az összes eredmény az első körből

Ne feledjétek, már mennek a második kör meccsei, élőképes streameket ezen a linken találtok minden találkozóhoz!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus