Napi tananyag: Fontos wisconsini győzelem

A Wisconsin próbál visszatalálni a megfelelő útra, minek okán ezúttal a Michigan State gárdáját lepték meg. Közben súlyos vereséget szenvedett a Creighton. 

A nap mérkőzése

# 8 Michigan State (20-4) – # 20 Wisconsin (19-5) 58-60

Igazi kis vérre menő rangadónak ígérkezett a Michaigan State illetőleg a Wisconsin parolája, hisz az elmúlt hetekben mindkét gárda nem várt vereségekkel gazdagodott. Ennek megfelelően esett egymásnak a két csapat, habár a házigazda Badgers kezdte jobban az összecsapást elsősorban Nigel Hayes (14 pont), Josh Gasser (11 pont, 6 lepattanó) és Sam Dekker (11 pont, 5 lepattanó) triója által. A fordulást követően próbált kapaszkodni a Spartans a sérüléséből visszatérő Adreian Payne (24 pont, 4 lepattanó) illetőleg Travis Tryce (13 pont, 4 lepattanó) kettőse révén. A véghajrában Payne triplájával egalizált az MSU, azonban két másodperccel a mérkőzés vége előtt Traevon Jackson (7 pont, 5 lepattanó, 8 gólpassz) egy duplával megnyerte a meccset a hazaiaknak.

A nap meglepetése

Creighton (19-4) – St. John’s (15-9) 65-70

A nap legnagyobb meglepetését egyértelműen a St. John’s gárdája okozta, akik a gyenge dobóformát kifogó Creighton ellen brillírozhattak. D’Angelo Harrison (19 pont, 5 lepattanó), Chris Obekpa (11 pont, 6 lepattanó) és Phil Greene (9 pont, 4 gólpassz) vezetésével már a feldobás pillanatától kezdve a kezükben tartották az irányítást. Ellenoldalon Doug McDermott (25 pont, 5 lepattanó) és Grant Gibbs (12 pont, 11 lepattanó, 6 gólpassz) kettőse minden tőle telhetőt megtett, ám ezúttal ez csak az eredmény szorossá tételéhez volt elegendő.  

A nap embere:

A nap játékosa címet ezúttal az Iona (15-8) spílere A.J. English érdemelte ki, aki a Canisius (16-9) elleni 101-91 arányban megnyert mérkőzésből 32 ponttal, 5 lepattanóval és 6 gólpasszal vette ki a részét.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus