Három magyar tehetség értékes spanyolországi tapasztalatai

Ahogy azt már a múlthéten jeleztük, három magyar fiatal, Mócsán Bálint, Rudner Gábor és Doktor Péter a spanyolországi Zaragozában vehetett részt egy prominens korosztályos tornán, mint vendégjátékos. A fiúk értékes tapasztalatokkal felvértezve tértek vissza Magyarországra és nem kevés dicséretet, illetve tanácsot kaptak az európai kosárlabdázás egyik legelitebb környezetében.
 
 
"Sűrű húsvétjuk volt a fiúknak. Sok sok edzéssel és meccsel. Tetszett, hogy nem voltak megilletődve,s az edzők külön kiemelték a remek hozzáállásukat. Bálintnál kiemelték a catch and shoot dobásait és, hogy meccsről meccsre többet nyújtott. Mezőnymunkában kell erősödnie és minél többet idősebbek ellen játszania, bár ez mindkettőjükre igaz. Gábor védekezése nagyon tetszett a szakembereknek. Korábban négyest játszott, minél többet kell külső posztokon szerepelnie. Mindkét játékosról írtak egy scout-riportot, melyet a klubjaiknak el is juttatunk. Örülök, hogy kijöttek a srácok és kicsit beleláthattak az itteni munkába is. A klubjaiknak ezúton szeretném megköszönni, hogy elengedték őket." - mesélt Lóránt András, a TSS Manegement képviseletében.
 
Mocsán Bálint így értékelte a spanyolországi "kiruccanást": "Az edzések szerintem nagyon jó hangulatban teltek, kemények voltak, de a feladatok amiket csináltunk nekem tetszettek, mert ezek folyamán megtudtuk mutatni a tudásunkat. A meccseket is nagyon élveztem mivel sok játéklehetőséget kaptam az egész torna során és azt gondolom, hogy mindegyik mérkőzésen jól teljesítettem. A torna alatt sok tapasztalatot szereztem, hiszen korábban csak néhányszor volt alkalmam külföldi csapatok ellen  játszani, spanyol csapatok ellen pedig csak egyszer, itt viszont erre bőven volt lehetőségem. Jó volt, hogy külföldi srácok tudásával tudtam összemérni a sajátomat. Összességében nagyon örülök, hogy kaptam egy ilyen nagy lehetőséget és az itt szerzett tapasztalatokat feltudom használni a kosárlabdában kitűzött céljaim eléréséhez. Köszönöm a lehetőséget Andrásnak."

 

Rudner Gábor így emlékezett vissza: "Azt tapasztaltam, hogy a spanyol csapatok sokkal gyorsabb felfogásban játszanak, magasságuktól függetlenül is. Az edzések nem voltak olyan fárasztóak, szerintem az meccsekre való tekintettel csinálták ezt így, inkább dobtunk és figurákat gyakoroltunk. A mérkőzéseket is élveztem, jó volt más nemzetiségű gyerekekkel együtt és ellen is játszani. Én is köszönöm a lehetőséget Andrásnak, hogy ott lehettem.
 
"Nagyszerű lehetőség volt, hogy a srácok, így Doktor Peti is meghívást kapott erre a rangos tornára, ahol megmutathatta magát és megnézhettük, hogy mennyire tud érvényesülni ebben a nagyon erős mezőnyben. A spanyol élklubok (Valencia, Estudiantes, Malaga, Manresa, Badalona, Sevilla) U16-os csapatai nagyon pozitív benyomást tettek ránk, olyan szerkezetük van mint a felnőtt csapatoknak. Mindenhol legalább három-négy két méter feletti srác van és nagyon nagy energiát fektetnek a tehetségek felkutatására, szinte minden csapatban van külföldi játékos. A CAI Zaragoza utánpótlás koordinátora volt az európai válogatott alkalmi edzője és nagyon jó véleménnyel volt Petiről. Dicsérte gyorsaságát, ruganyosságát és technikai tudását, amiért köszönet és dicséret illeti Érsek Istvánék munkáját. Kiemelték, hogy ritka, aki olyan dolgokat tud mint Peti, látványosan játszik, ugyanakkor azt is elmondták miben kell fejlődnie, ha az európai elithez szeretne tartozni. Spanyol partnerünk a napokban egyeztet a többi klubbal és tudjuk majd meg az ő véleményeiket is. Hétfőn érkeztünk haza és ő már a soron következő, szombati U16-os mérkőzésre készül a csapatával." - mondta el Patonay Ádám ,a Vinko Group menedzsere honlapunk érdeklődésére.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus