"Csalódott vagyok" - mondja az U16-os leány válogatott legjobbja

Josepovits Kinga értékelt.

Az izmíri U16-os lány Európa-bajnokságon a Kőbányai Darazsak játékosa, Josepovits Kinga a teljesítmény-indexet tekintve a legjobb értéket érte el. Összességében 10.7 VAL szerepel a statisztikájában, mely többek között 6.3 pont-, 8.3 lepattanó-, 0.7 gólpassz- és 0.3 szerzett labda-átlagból tevődik össze. A mérkőzések során a legjobb teljesítményt az első találkozón, Törökország ellen nyújtotta, ahol 26 perc játéklehetőséget kapott, ez alatt az idő alatt pedig 17 pontot, 13 lepattanót, és 2 blokkot jegyzett. A teljesítmény-indexe ezzel pedig 25 VAL lett. A lepattanókat tekintve ő járt az élen 8.3-as átlaggal.

Három mérkőzésen bizonyult csapata legjobbjának, Törökország ellen 17 pont, 13 lepattanó, 25-ös VAL, Spanyolország ellen 12 pont, 6 lepattanó, 16-os VAL és Szerbia ellen 6 pont, 13 lepattanó és 17-es VAL.

Fentiekről és az Eb-ről beszélgetett vele a klub honlapja:

 

Kinga, kiváló teljesítményt nyújtottál különösen annak fényében, hogy – bár ez már a második EB szereplésed volt -, de még mindig elsőévesnek számítasz, hiszen jövőre is szerepelhetsz az U16-osok között. Milyen volt a felkészülés az Európa-bajnokságra?

A felkészülés nehezen indult, ennek ellenére igyekeztünk csapattá formálódni. Pozitívnak tartom, hogy sok felkészülési mérkőzést játszottunk külföldi csapatokkal, melyeken szembesülhettünk a kijavítandó hibáinkkal.

Melyik volt számodra a legnehezebb mérkőzés?

A franciák elleni mérkőzés volt számomra a legnehezebb, mert az előző napi, szerbek elleni is nehéz volt és sokat is játszottam. A franciák nálunk ügyesebben játszottak, de szerintem büszkék lehetünk arra, hogy félidőig tudtuk tartani velük a lépést.

Hogyan értékeled saját teljesítményedet?

Egy kicsit csalódott vagyok a saját teljesítményemmel kapcsolatban, ugyanis többet vártam magamtól. Voltak olyan mérkőzések, amiken jobban teljesítettem, de voltak olyan meccsek is, amiken mehetett volna jobban is a játék.

Volt-e valami érdekesség az Eb-n, ami megfogott?

Érdekes volt megismerni más országok kosárlabdáját. Először jártam Törökországban, meglepett hogy Izmir mennyire nagy és népes város.

Mik a terveid a jövőre nézve?

Továbbra is szeretnék fejlődni és egyre jobb lenni, és ezért mindent meg is fogok tenni.

 

FOTÓ: FIBA.BASKETBALL

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus