Férfi Egyetemi Bajnokság: Meglepetésekkel zárult az alapszakasz a keleti csoportban

Két rangadóval zárult az alapszakasz a férfiaknál a Nemzeti Egyetemi Kosárlabda Bajnokság keleti csoportjában, s mindkettőn alulmaradt az esélyesebbnek vélt együttes. A címvédő DEAC a záró etap előtt 13 ponttal vezetett a miskolciak ellen, ám a borsodiak hatalmas hajrával fordítottak. A csoport fővárosi derbijén a BME-MAFC és a TF csatája az utolsó negyedig nyílt volt, a végét jobban bírta és 15 ponttal győzött a "műszaki alakulat". A nyugati csoport rangadóján a Mosonmagyaróvár biztosan verte a Közgázt. Itt is született egy meglepetés, az alsóbb régióban: a Ludovika simán legyőzte az Óbudát.

A Hunbasket összefoglalója:

Nemzeti Egyetemi Kosárlabda Bajnokság, férfiak,  18. forduló.

Keleti csoport:

AKE-Milton Friedman Egyetem - Semmelweis Egyetem 70-80 (18-14, 14-21, 21-29, 17-16)

Budapest, Bethlen Gábor Technikum, 20 néző. V.: Gombos, Váczi.

AKE-Milton Friedman Egyetem: Varsányi 17/9, LASZÁK 17/15, Pesti 3/3, SZABÓ D. 30/6, Tarsoly 3/3. Csere: Domonkos, Gátas, Gergely. Edző: Pálfi Jenő.

Semmelweis Egyetem: Tabajdi 17/6, Szőke 13, Paulovits 9, Hajdú 5, Kovács 4. Csere: Vámosi 23, Msakni 4, Csipán 3, Székely, Schiller 2. Edző: Weisz Miklós.

Az ezúttal erős összetételben pályára lépő hazai csapat kezdett  jobban, két triplát is értékesítve 4 pontos előnyt szerzett az összecsapást igencsak "izmos" dupla-duplával záró Szabó Dániel (30 pont, 24 lepattanó) vezette vendéglátó. A második negyedben azonban szigorított a védekezésén és szünetre fordított a két szintén dupla-duplát elérő játékosa, Vámosi Boldizsár (23 pont, 12 lepattanó) és Szőke Soma (13 pont, 12 lepattanó), valamint Tabajdi Tege pontjaiban bízó vendégcsapat. A SOTE agresszív védekezésének és labdaszerzéseiknek köszönhetően könnyű kosarakat dobott és 10pont fölötti előnyre tett szert. Hazai részről hiába  "záporoztak" Laszák Botond és Varsányi Áron hármasai, végig tartotta 10 pont körüli előnyét a SOTE.

Pálfi Jenő: - Nagyon jól kezdtünk védekezésben, sikerült az ellenfél legjobbját semlegesíteni. Első és a második negyedben is jól tartottuk magunkat, de egyre jobban kiütközött, hogy kevesebbet tudtam cserélni, mint az ellenfél, egyre jobban fáradtunk és többet hibáztunk emiatt is támadásban. Ezzel együtt azt gondolom, hogy megtettünk minden tőlünk telhetőt. Szép volt fiúk! Az ellenfélnek is gratulálok!

Weisz Miklós: - Nehezen találtuk meg a ritmust a mérkőzés elején, de amikor védekezést váltottunk, akkor sokkal több könnyebb kosarat tudtunk szerezni. Így alakult ki ez a 10 pontos különbség. Gratulálunk a Miltonnak!

Statisztika: https://netcasting4.webpont.com/?hun_univk_53601


SZTE-Szegedi RSC - Nyíregyházi Egyetemi SC 112-79 (26-23, 22-27, 33-13, 31-16)

Szeged, Topolya sori sportcsarnok, 20 néző. V.: Márkus, Barabás.

SZTE-Szegedi RSC: SAJGÓ 24/3, Ónodi 14/12, LŐRINCZ 15/3, TRÁSER N. 30, TRÁSER M. 14. Csere: Hősi 2, Kamenik, EL-NADER 13/9. Edző: Gaál Gergő.

Nyíregyházi Egyetemi SC: Vaskó 17/15, Vámos, VERBA 29/15, Nagy L. 14, KABONGO 19/12. Edző: Vida Zoltán.

A mérkőzésre a vendég szabolcsiak igencsak megfogyatkozva érkeztek, hiszen öten utaztak, és ebből is csak négyen tudtak sérülés nélkül játszani. Viszont kis létszámuk ellenére is teljes lelkesedéssel vetették bele magukat a játékba, ami a szegedieket is váratlanul érte. Az első percek ennek köszönhetően kiegyenlített játékot hoztak, a második tíz percben pedig érkezett a nyíregyháziak nagyobb koncentrációjuknak köszönhetően és Verba Szabolcs, valamint a sokoldalúan kosarazó, dupla-duplát elérő Vaskó György (17 pont, 11 lepattanó, 8 gólpassz) triplái révén 5  ponttal  megnyerve a negyedet 2 pontos előnnyel fordulhattak. Szünet után azonban a Tisza partiak megtalálták a játékukat elől és hátul is, így első sorban a két dupla-duplát elérő kosarasuk,  Tráser Nándor (30 pont, 14 lepattanó, 4 gólpassz, 45 VAL) és Lőrincz Bálint (15-15 pont és lepattanó, 4 gólpassz, 32 VAL), valamint Sajgó Lajos (24 pont, 6 lepattanó, 6 gólpassz, 29 VAL) jó játékára építve megfordították a mérkőzést. Az utolsó negyedben a fáradó és egyre pontatlanabbá váló vendégekkel szemben fokozatosan került egyre nagyobb fölénybe Gaál Gergő legénysége, így magabiztos győzelemmel zárta a csoportmérkőzéseket.

Gaál Gergő: - Köszönjük a sportszerű mérkőzést ellenfelünknek, valamint, hogyha csak ennyien is, de elutaztak ilyen messzire. Az első félidőben kicsi zavart okozott a játék, azonban a második félidőben felül tudtunk kerekedni a meglepettségen. Gratulálok mindkét csapatnak!

Vida Zoltán: - Sajnos a mai mérkőzésre egy nagyon megfogyatkozott felállásban sikerült utaznunk és ezért is köszönjük szépen a Szegednek a sportszerű játékot. Az első félidőben az ember hátrányt sikerült még eltűntetnünk a pályán, azonban a létszám fölényt a második játékrészben a hazai csapat kihasználta és megérdemelten nyertek. Gratulálok mindkét csapatnak és a Szegednek további sok sikert.

Statisztika: https://netcasting4.webpont.com/?hun_univk_53591

 

DEAC - Miskolci Egyetem 68-71 (19-16, 20-13, 20-17, 9-25)
Debrecen, Oláh Gábor utcai Sportcsarnok, 40 néző. V.: Kisházi, Szűcs.

DEAC: Várbíró 9, TURÁN 14/6, Neuwirth, BANKÓ 12/6, CZERMANN 7. Csere: Varga S. 4, Orosi 6, Hibján 4/3, Bata 2, Várszegi 2, Kiss K. 6/3, Sólyom 2. Edző: Nagy Lajos.

Miskolci Egyetem: Orliczki 6, Sándor 6/6, Kozák 4 , GERŐCS 14/6, Molnár 5/3. Csere: Gadus F., Velkey 5/3, Tóth 5/3, LAKATOS 8, RAGÁLYI 10, Gadus B. 2, Szőke 6. Edző: Béres Dávid.

Szokásos módon barátságosan kezdődött a Debreceni Egyetem és a Miskolci Egyetem mérkőzése, ugyanis a két csapat annak ellenére, hogy a pályán a keleti régió legnagyobb riválisai, a pályán kívül jó kapcsolatot ápolnak. 

Az első pontok megszerzése mindkét csapat számára nehezen indult, három és fél perc leforgása alatt mindössze 4-4 pontot tudtak dobni a csapatok. A negyedik perctől azonban elindult a pontgyártás és 19-16-os állással zárult az első negyed. Turán Simon és Bankó Zoltán kosaraival a pontosabban játszó DEAC 10 pontos előnyt szerzett szünetre. A kiegyenlített játékot hozó harmadik negyed végére tovább nőtt a hazai előny, még 59-46-os állásnál a címvédő DEAC diadala volt várható, viszont a miskolciak új erőre kapva, a tabellán betöltött pozíciójukhoz, a csoport éllovasához méltó hatalmasat hajrával, a mérkőzés végére nem csak a hátrányukat dolgozták le,  de Ragályi Levente és a rangadót 14 pontos, 10 lepattanós dupla-duplával záró Bálint Gerőcs utolsó két támadásból szerzett kosaraival fordítottak és nyertek.

Nagy Lajos: - Sajnálom, hogy így alakult a vége, az előző mérkőzéssel ellentétben, most az utolsó negyed az ellenfelünké volt. Gratulálok a Miskolcnak!

Béres Dávid: - Az utolsó mérkőzésünket szerettük volna szépen befejezni, mint az utolsó sípszó hallatán ez jól is sikerült nekünk. Nagy gratuláció a hazaiaknak és gratulálok a srácaimnak, mert egy nagyon jó mérkőzésen tudtunk győzni. Végig a hazai együttes vezetett, úgy gondolom, hogy a keresztjátékban nagy esélyesek ők is a továbbjutásra. Gratulálok még egyszer mindkét csapatnak, mert itt ma mindenki beleadott apait, anyait, várjuk a keresztjátékot.

Statisztika: https://netcasting4.webpont.com/?hun_univk_53561


Eszterházy SC - Debreceni Medikus Sportegyesület 87-58 (20-19, 19-19, 27-9, 21-11)

Eger, Leányka utcai Sportcsarnok, 30 néző. V.: Vaszi, Takács.

Eszterházy SC: GILSZKI 8, Lengyel 9/6, BOTKA 13/3,  BAJUSZ 15/3, RÉKASI 11. Csere: FICSOR 11/3, Kerekes 9/3, Pomázi 9/6, Albach 2, Kovács. Edző: Klepej Roland.

Debreceni Medikus Sportegyesület: ZOVÁNYI 20/12, Zaghlol 5/3, Mugamba 5, Bajzát , SZIRBUCZ 10 . Csere: Wu 12, Valner 6/6, Taghiyev. Edző: Kovács István.

Az első negyedben nagyon szorosan alakult a találkozó, hiszen mindkét oldalról érkeztek a pontok, egyik együttes sem tudott ellépni a másiktól. Azonban az is elmondható, hogy elég pontszegény volt az első hat perc. Zoványi Csaba (20 pont, 3 lepattanó, 2 gólpassz, 17 VAL) sikeres hárompontosával sikerült elérni a két számjegyű pontot a vendégcsapatnak, míg a hazaiak Botka Botond (13 pont, 5 lepattanó, 2 szerzett labda, 3 gólpassz, 17 VAL) sikeres közelijével tették ugyanezt meg a 7. percben. A negyed 20-19-es hazai előnnyel zárult. A második negyedben is színvonalas, kiegyenlített volt a találkozó. Hazai oldalról egyre többen iratkoztak föl a pontszerzők listájára, míg vendégoldalról továbbra is Zoványi tartotta versenyben a medikus együttest, sőt az ő vezérlésével sikerült is átvenniük a vezetést a debrecenieknek. A negyed derekán felnőt mellé Wu Yuan (12 pont, 9 lepattanó, 11 VAL) és a dupla-duplát elérő Szirbucz Milán (10 pont, 10 lepattanó, 3 szerzett, 1 gólpassz, 21 VAL). Közben hazai oldalon egy közel 4 perces kosárcsend következett, amelyet a hosszú idő után visszatérő Pomázi Patrik (9 pont, 5 lepattanó, 2 gólpassz, 8 VAL) tört meg. Bajusz Ábel (15 pont, 13 lepattanó, 2 szerzett, 4 gólpassz, 1 blokk, 30 VAL), Lengyel Dániel (9 pont, 1 lepattanó, 1 gólpassz, 5 VAL), Ficsor Áron (11 pont, 1 lepattanó, 1 szerzett, 10 VAL) trió csatlakozott még az előbb említett játékoshoz, így a félidő végére magukra találó egriek 1 pontos előnnyel vonulhattak szünetre. Szünet után mondhatni lendületben maradt a vendéglátó, a harmadik negyedre nagy fölénybe került. Eladott labdák, sikertelen támadások jellemezték a vendégcsapatot, amit Rékasi Bojta (11 pont, 15 lepattanó, 4 szerzett, 3 gólpassz, 33 VAL) és Gilszki Erik (8 pont, 6 lepattanó, 2 szerzett, 4 gólpassz, 12 VAL) vezetésével remekül használt ki az Eszterházy, amely 10 pontos előnyt szerzett a harmadik negyed derekához közeledve. Az érthető vendég időkérés sem törte meg az egri lendületet, az alaposan "felpörgő" hazaiak a negyed végére egy 19 pontos előnyt harcoltak ki. Az utolsó felvonásra már eldőlt, a mérkőzést. A vendégek elfáradtak, sokat hibáztak. Szirbucz pontjai jelentettek még egy kis reményt a vendégek számára azok is csak pár támadás erejéig, hiszen az egri egyetemisták figyelme nem lankadt ezekben a másodpercekben, így szoros első félidő után fölényes hazai sikerrel fejeződött be a találkozó.

Klepej Roland: - Szerettünk volna az utolsó alapszakasz mérkőzésen új dolgokat kipróbálni, ami az első félidőben nem igazán sikerült. A második félidőben a gyors támadó játék mellé felerősödött a védelmünk, amivel sikerült ellépnünk ellenfelünktől. Gratulálok a DMSE csapatának, szépen tartották magukat!

Kovács István: - Nagyon ügyesen játszottunk! Szinte mindent meg tudtunk csinálni, amit akartunk! Gratulálok a csapatomnak és természetesen a hazaiaknak is, valamint további sok sikert kívánok az Egernek!

Statisztika: https://netcasting4.webpont.com/?hun_univk_53581


BME-MAFC - TFSE 94-79 (19-13, 29-27, 16-17, 30-22)

Budapest, Camugo, 70 néző, V.: Tóth, Czupi.

BME-MAFC: KOFLANOVICS 4, POLLÁK 24/18, Láng-Miticzky 4/3, Bartha 4, TÓTH 23. Csere: Vargovics 5/3, GÉCZI 12/6, Vantal 8/6, VAS 6, Vas 8, Weidinger 2, Molnár. Edző: Weisz-Tiba Klára.

TFSE: Woditsch 4, NAGY 16/3, ALCSER 25/3, Rátkai 5/3, DÓCS 22. Csere: Kis 3, Szlávik 4, Fábián, Balsay. Edző: Boros Zoltán.

Az első pontokat a TF-es Alcser Dániel (25/3 pont, 9 lepattanó, 3 gólpassz, 11 eladott labda) szerezte büntetőből, majd egy könnyű ziccerből. Hamar jött rá válasz hazai oldalon előbb a végül dupla-duplát elérő Tóth Kornél (23 pont, 13 lepattanó, 6-6 kiharcolt fault-szerzett labda-gólpassz), majd Láng-Miticzky Dániel jóvoltából. A tartalékos vendégeknél a végül szintén dupla-dupláig jutó Dócs Benedek (22 pont, 10 lepattanó, 5 kiharcolt fault) is beszállt a pontgyártásba fejtörést okozva ezzel a BME-MAFC fiataljainak. De Tóth K. uralma alá vette a légteret, és Pollák Árpád pedig (24/18 pont, 5 lepattanó, 4 gólpassz) elsüllyesztette első tripláját. Innentől pedig a BME-MAFC egyszer sem engedte ki a vezetést a kezéből. A második negyedben sorban érkeztek a triplák Vargovics Balázstól, Vantal Andrástól és Polláktól így  nőtt a hazai előny. Alcser féken tartása azonban komoly gondot okozott a "műszaki alakulatnak. A negyed derekán szorított még egyet a védekezésen az amúgy is elég fizikális játékot játszó BME-MAFC, és hirtelen 16 pontra ugrott a különbség. Ebben a szakaszban a lepattanózásban sem ismert kegyelmet a műszakis gárda, Vas Botond (6 pont, 12 lepattanó, 2 gólpassz) volt, hogy egy támadás során hármat is szedett. Hazai részről szinte minden padról érkező játékos eredményes volt, így eloszlott a teher. A TF-nél Nagy Dániel (16/3 pont, 3 gólpassz) rázta meg magát, és tört borsot az amúgy magabiztos vendéglátók orra alá. 

A harmadik negyed első 7 perce egy érdekes Tóth K.és Pollák illetve  Rátkai Bálint és Alcser dobópárbaját hozta. A kis "külön 2-2-t"a hazaiak nyerték 14-11-re, de amíg a vendégeknél Dócs is eredményes volt, a műszakisok kicsit megálltak a pontgyártásban az utolsó 3 percben, a TF 7 pontra felzárkózott, a záró etap tehát teljesen nyitott volt. Úgy tűnt Dócs, és Alcser nem tudnak elfáradni. Azonban a hazaiaknál  tovább robogott a Tóth-Pollák duó, ráadásul Vantal, Bartha Zsombor, és az egymaga 13 gólpasszt kiosztó karmester, Koflanovics Kristóf is betalált. Így bár végig 10 ponton belül volt a különbség, a TF mégsem tudta átvenni a vezetést. Dócs kipontozódása érzékenyen érintette a vendégeket. Ekkor a másik oldalon pályára került a BME-MAFC fiatal tehetsége, Géczi Zalán (12/6 pont, 2-2 lepattanó-szerzett labda), és szoros helyzetben egy szempillantás alatt lerendezte a végjátékot: 2 gyors támadás alatt szerzett 5 pontot. Ezzel gyakorlatilag véget értek a rendkívül szimpatikusan küzdő TF-esek utolsó esélyei a fordításra. Nagy Dániel még rendületlenül ment előre, de a hazaiak már felszabadultan vállalták helyzeteiket, és magabiztosan be is dobálták őket a végére 15 pontosra növelve a különbséget.

Weisz-Tiba Klára: - Sokat jelent, hogy a sérültjeink egy része végre újra hadra fogható. Nagyon megtépázott minket az utóbbi pár hónap. De minden nappal egyre erősebbé váltunk. Fantasztikus CSAPAT lett a srácaimból. Remélem, a keresztjátékban a legerősebb arcunkat tudjuk majd mutatni. Sok sikert kívánok a TF-nek is!

Boros Zoltán: - Nagyon sok támadó lepattanót engedtünk a BME-MAFC-nak, illetve rengeteg labdát adtunk el. Ezekkel a mutatókkal ma nem lehetett nyerni. Sok sikert kívánok a folytatásban!

Statisztika: https://netcasting4.webpont.com/?hun_univk_53571


Nyugati csoport:

Mosonmagyaróvár UNI-Győr - Közgáz SC és DSK 89-74 (31-24, 23-20, 24-15, 11-15)

Mosonmagyaróvár, Bauer Rudolf Egyetemi Sportcsarnok, 30 néző. V.: Földesi, Káli.

Mosonmagyaróvár UNI-Győr: Friedl 8, BAKON 16/6, GARANCZ 22/3, KÁMÁN K. 16/3, HÁGEN 23/6. Csere: Tóth-Erdei, Sólyom L. 2, Varga, Gergácz, Dani, Piukovits 2, Mester. Edző: Laky Tibor.

Közgáz SC és DSK: Jenei 2, SZÁNTÓ 16, NAGY G. 25/6, GALAMBOS 15/9,  Sólyom Zs. 4. Csere: Kutrovich 8/6, Béres 2, Csikós 2. Edző: Vladár Csaba.

A Csoport második helyéről döntő mérkőzésen, a hazaiak az első negyedben magukhoz ragadták a kezdeményezést. Az első félidőben hol kisebb, hogy nagyobb előnnyel tartotta is a vezetést Laky Tibor csapata, sőt szünetig 10 pontosra tudta növelni. A harmadik negyedben a mosoniak - akiktől Kámán Kristóf 16 pontos, 13 lepattanós dupla-duplával zárta a rangadót - még egy kicsit nagyobb fokozatra kapcsoltak, így a záró szakasz előtt már közel 20 pontos vezetésre szert téve gyakorlatilag eldöntötték a találkozót. A tartalékosan is jó erőkből álló és végig küzdő Közgáz a szintén dupla-dupláig jutó Galambos Árpád (15 pont, 10 lepattanó) vezetésével a záró szakaszban kicsit "kozmetikázott" veresége mértékén, de a biztos hazai győzelmet nem tudta kétségessé tenni.

Laky Tibor: - A minimum tervet teljesítettük, megszereztük a Nyugati Csoport második helyét. Igazából ez a mérkőzés sok mindenről nem döntött a keresztjátékkal kapcsolatban a számunkra, hiszen az igazán fontos mérkőzések, még hátra vannak a Keleti Csoportban, ahol ki fog derülni, hogy ki, milyen ellenfelet fog kapni. Sok sikert kívánok a Közgáznak a keresztjátékra.

Vladár Csaba: - Gratulálok a Mosonmagyaróvárnak a győzelemhez. Az az igazság, hogy csapatjátékban ma felülmúltak minket, sokkal több lepattanójuk volt, mint nekünk. Mi elég sok hibával játszottunk. Mindkét csapatnak további sok sikert kívánok a keresztjátékra.

Statisztika: https://netcasting4.webpont.com/?hun_univn_52251

 

PTE-PEAC - ELTE BEAC 104-54 (23-16, 35-15, 24-13, 22-10)

Pécs, Ifjúság út 6., 40 néző. V.: dr. Danka, Fleischmann.

PTE PEAC: Bor 11, NAGY K. 19/12, Jolsvai 8/6, MEZEI 13, KOVÁCS 2. Csere: FÜLÖP 17/9, SCHUJ 13/3, Németh Z. 10, Lajos 4, Kaszai 4, Csirke 3/3, Halkovics. Edző: Kmézics Zorán.

ELTE BEAC: Magda 5/3, Kovács B. 8/3, Sipos 10/6, BODNÁR 16, Ipacs D. 8. Csere: Szabó I. 5, Ipacs Z. 2, Szabó B., Dauda, Papp. Edző: Csányi Zoltán.

A mérkőzés eleje egyenlő erők küzdelmét hozta, a vendégcsapat sok támadó lepattanót is szerzett, ez  a hazaiak edzőjének nem tetszett, aki nem is titkolta véleményét. A második negyedtől azután ez az eredmény alakulásában is egyre inkább kezdett látszani, a védekezését rendező csoportelső labdákat és könnyű kosarakat szerezve tetemes előnyt szerzett szünetre.

Mivel a fordulásra már kialakult egy nagyobb különbség, a második félidőben mindkét oldalon a cseresor is egyre nagyobb lehetőséget kapott, ez még inkább a hazai csapatnak kedvezett.

Kmézics Zorán: - Azt szeretném megértetni játékosaimmal, hogy amatőr szinten is, bármilyen mérkőzésállásnál, mindig racionális, előre vivő kosárlabdát kell játszani. Ez, ma kezdetben nehezen sikerült, később azért megoldottuk.

Csányi Zoltán: - Nehéz a mai mérkőzésről pozitív hangulatban nyilatkoznom, mert a mérkőzés elejét leszámítva, sajnos játékosaim hamarabb feladták a küzdelmet, mint ahogy én ezt képzelem.

Statisztika: https://netcasting4.webpont.com/?hun_univn_52261

 

Ludovika SE - Óbudai Egyetem Kandó SC 70-43 (22-18, 10-12, 18-6, 20-7)

Budapest, Ludovika Aréna, 30 néző. V.: Sentényi, Hartai.

Ludovika SE: NAGY N.  23/3, Szatmári 10/3, Tóth M., RENKECZ 10, RADOJVICS 12/3 . Csere: Patai 9/6, Barta 4, Póczos 2, Farkas, Polgár, Darvas. Edző: Mészáros István.

Óbudai Egyetem Kandó SC: Pálvölgyi 12/6, Karakó 6, KATATICS 12/6, Marossy 6, Puskás 5. Csere: Gulyás 2, Berzicai, Szemerszki. Edző: Őri Gergely.

Az utolsó forduló előtt már mindkét csapat helye biztos volt a tabellán. Arra azonban kevesen gondoltak, hogy az első mérkőzés jelentős különbségét vissza tudja fordítani a Ludovika. A hazai csapat rajt-cél győzelmet aratott, egy szoros első félidő után, egy jelentős Ludovika-fölényt hozó második követett. A védekezés váltás megzavarta a második félidőre elfáradó óbudaiakat. Teljesen megérdemelt hazai siker született, ami némileg meglepetés. A Ludovika együtteséből Pavle Radojevics (12 pont, 11 lepattanó) és Renkecz Máté (10-10 pont és lepattanó), a vendégektől pedig Katatics Kolos (12-12 pont és lepattanó) ért el dupla-duplát.

Mészáros István: - Teher nélkül játszhattunk, szerintem most voltunk a legjobbak a szezonban. Mindenki lendületes volt, és főleg eredményes. A második félidő igazán tetszett, jól váltottunk védekezést. Gratulálok a csapatomnak, szépen búcsúztunk az alapszakasztól, köszönjük az ellenfélnek a korrekt játékot.

Őri Gergely: - Sajnos erre a mérkőzésre hiányos létszámmal érkeztünk. Az első félidőben még vissza tudtunk zárkózni, de utána elfogyott az energiánk, megérdemelten nyert a hazai csapat.

Statisztika: https://netcasting4.webpont.com/?hun_univn_52281

 

Veszprémi Egyetemi SC - SMAFC 52-93 (11-31, 16-15, 11-21, 14-26)

Veszprém, Egyetemi Sportcsarnok, 30 néző: V.: Propszt, Fülöp.

Veszprémi Egyetemi SC: SCHEFF 10, Stewart 13/3, VÉGH  17/3, Szabó 8, Csernák 2. Csere: Németh, Nádasdi, Tóth 2, Vicai. Edző: Kerekes Gábor.

SMAFC: KALINCSÁK 29/15, HEISZENBERGER 4, HENCZ 26/6, RÉTI 22, Fekete 8. Csere: Nagy 2, Göndöcs, Szencz 2. Edző: Márkus Tamás.

A mérkőzés első negyede egyértelműen a vendégcsapatnak sikerült jobban, jó összjátékkal  és dobóformával könnyű hárompontosokkal elhúztak. A 2. negyedben kiegyenlített lett a játék. A szakaszt minimális különbséggel a hazaiak - akiktől Matafu Stewart 13 pontos, 14 lepattanós dupla-duplával zárt, de az összképet árnyalja, hogy pontjait 29 mezőnykísérletből szerezte - nyerték, de ez nem fenyegette a biztos soproni vezetést.  Szünet után egyértelműen a SMAFC akarata érvényesült,  a vendégcsapat - amelyből Réti Boldizsár "villantott" egy izmos 22 pontos, 24 lepattanós dupla-duplát - negyedről negyedre növelte az előnyét, és végül fölényes győzelmet aratott.

Kerekes Gábor: - Jó hangulatú mérkőzés volt. Sajnos az első negyedet ritmustalanul játszottuk, sok hibával és rossz dobóformával. A 2. negyedben mutatott játékkal voltam elégedett, de sajnos ez kevésnek bizonyult. Gratulálok az ellenfélnek sok sikert nekik a továbbiakban.

Márkus Tamás: - Gratulálok mindkét csapatnak, nagyon sportszerű mérkőzés volt. Örülök, hogy sikerült nyernünk. 

Statisztika: https://netcasting4.webpont.com/?hun_univn_52271

 

Kérjük, hogy látogass el a Kezdő5 támogatói felületére, ahol plusz tartalmak várnak! Részletek ide kattintva!

 

Fotó, slide: hunbasket.hu; Práczki Péter

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus