Bemelegítés - A-csoport, Alapszakasz - 16. forduló

Péntektől vasárnapig tart a magyar férfi A csoport alapszakaszának 16. fordulója - lássuk, mi várható a mérkőzéseken!

16. forduló

KTE-Duna Aszfalt (7-8) - Naturtex-SZTE-Szedeák (2-13)
2020. január 17., péntek, 18:00

A KTE zsinórban négy vereséget gyűjtött be, de ebből hármat idegenben, egyet pedig az ASE ellen otthon - a Szedeák sincs jobb formában, a vendégek is sorozatban négy zakóból érkeznek meg erre a találkozóra. A szegediek új amerikai irányítójáról talán egy fokkal reálisabb képet kaphatunk majd most, mint a Falco ellen - kérdés még, hogy az Asbury-Karahodzsics csatából ki kerül ki győztesen (két eléggé különböző centerről van szó), illetve az is befolyásolhatja természetesen a találkozó alakulását, hogy ezúttal pályára tud-e lépni Balmazovics. Ettől függetlenül hazai pályán egyértelmű esélyesnek számít Forray Gábor alakulata, amely otthon a Paks mellett csak a címvédő ellen kapott ki, azok is szoros összecsapások voltak.

Alba Fehérvár (8-7) - PVSK-VEOLIA (8-7)
2020. január 17., péntek, 18:00

A Pécsnél voltak, az Albánál vannak gondok, ettől függetlenül azért nem lesz favorit a vendég alakulat. Dragan Alekszics érkezése óta eddig kettőből kettő a PVSK, legutóbb tükörsimán verte a Kecskemétet, stabilizálódni látszik a helyzet a mecsekaljai gárdánál. A székesfehérváriak hatalmas pofonba szaladtak bele a múlt hét során, idegenben megint pocsék védekezést mutattak be (amellett is, hogy az ASE ihletett formában dobott), úgyhogy gyakorlatilag semmilyen változás nem történt a szezon korábbi részéhez képest - nem meglepő, hogy edzőt is váltottak. Govensék ettől függetlenül otthon nagyszerűen szerepelnek (az eredményeket tekintve biztosan), így most is esélyesek lesznek - az edzőváltás általában jó hatással van egy csapatra, rövidtávon biztosan, így ez is segíthet.

Kaposvári KK (6-9) - Falco-Vulcano Energia KC Szombathely (14-1)
2020. január 18., szombat, 18:00

A Kaposvár legutóbb pontzáporos mérkőzésen verte a ZTE-t, láthatóan összekapta magát az együttes Sztojan Ivkovics edzővé kinevezése óta. Ettől függetlenül itt teljesen egyértelműek az esélyek, ahogyan a Falco szinte összes bajnokiján: a címvédő top favorit. Fáradtabb lehet esetleg a vendég csapat, hiszen tegnap még BL meccset játszott Bonnban, utaznia is kellett bőven a héten. Annyival mélyebbnek és jobbnak tűnik azonban a szombathelyi állomány, hogy itt megint hatalmas meglepetés lenne, ha nem a Falco győzne.

Sopron KC (5-10) - DEAC (8-7)
2020. január 18., szombat, 18:00

A Sopron nagyszerűen tartotta magát Körmenden, hatalmas küzdelemre késztette a vasi piros-feketéket, és bár kikapott, jó formája továbbra is tart. Nem úgy a DEAC-é, ahol kisebb zavar támadt a rendszerben - azt nem tudni, mi történt az OSE elleni első félidőben, de Drenovac bemutatkozása nem sikerült a legszerencsésebben. Kérdés, hogy ezen túl tud-e lendülni Kovács Adrián együttese vagy sem, mert ahogy az oroszlányiak, úgy most a soproniak ellen sem fog beleférni egy homály félidő. Sopronban nagyon kiegyenlítettek az erőviszonyok. A hazai pályát kompenzálja a hajdúságiak mélyebb kerete, ha pedig a formákat is nézzük, az SKC még akár halvány esélyesnek is tekinthető - főleg hogy a DEAC idegenben a legritkább alkalmakkor szokta megközelíteni legjobbját, márpedig most jól kell játszania ahhoz, hogy győzni tudjon.

Jászberényi KSE (1-14) - Atomerőmű SE (11-4)
2020. január 18., szombat, 18:00

A Jászberény zsinórban ötödik vereségét gyűjtötte be tegnap, hiába érkezett a gárda kispadjára új edző, az ASE viszont két derbit nyert egymás után, előbb Kecskeméten, majd az Alba ellen - a másodikat elképesztően könnyedén, kiváló játékkal. Ahogy a Falco meccseinél, úgy a berényiek találkozóinál sincs nagyon mit elemezni (egyelőre) - annyival jobb a vendégek állománya, mindemellett annyival jobb formában is vannak, hogy ha nem hiszik el előre, hogy ez a mérkőzés már megvan, és elég a mezeket kiküldeni a pályára, akkor sima ASE-siker lesz a végeredmény.

OSE Lions (7-8) - Zalakerámia ZTE KK (6-9)
2020. január 18., szombat, 18:00

Az OSE újra meglepte a mezőnyt: a DEAC otthonában olyan simán nem szokott nyerni senki, ahogy Sebastjan Krasovec együttese tette a múlt héten. A ZTE ezzel szemben kikapott a Kaposvártól, Bencze Tamást pedig menesztették - egy párhetes időszakot leszámítva nincs jó szezonja a zalaegerszegieknek, zsinórban három vereséggel érkeznek majd Oroszlányba is. A két gárda állománya között nincs olyan nagy különbség, de azt sem lehet kijelenteni, hogy ebben jobban állnának a vendégek - az OSE-nek a minőségi külföldiek mellett megvannak a magyarjai, akik hozzáteszik, amit kell, a szerepek jóval világosabbak, mint a ZTE-nél. Hazai pályán esélyesebb is az Oroszlány - meglepetés lenne, ha a Zalaegerszeg a jelenlegi helyzetében győzni tudna idegenben, bár az edzőváltás hatása is faktor lehet.

Szolnoki Olajbányász (10-5) - Egis Körmend (12-3)
2020. január 19., vasárnap, 18:00

A forduló rangadóján az edzőváltás óta eltelt 6 meccséből 5-öt megnyerő Szolnok fogadja a zsinórban 5 győzelmet számláló, így a bajnokság legjobb formában lévő csapatának tekinthető Körmendet. Mindkét gárda nagyszerűen játszik az elmúlt időben, megvillantotta erejét - a Körmend a Falco legyőzésével, a Szolnok pedig azzal, hogy Székesfehérváron a padlóról felállva is nyerési esélyei voltak a végén, egyébként nagyon könnyedén hozta a többi mérkőzését. Kulcsdöntés lesz, hogy Gasper Potocnik ezúttal kit fog kihagyni a hat légiósa közül, illetve hogy mennyit számít esetleg, hogy most a Szolnok játszott a hét közben, a Körmend pedig nem (alapjáraton ez pont fordítva van). Akárki játszik is hazai oldalon, szoros mérkőzésre és óriási csatára van kilátás - sokkal nagyobbra, mint amilyen a két együttes első egymás elleni összecsapása volt még a szezon elején. Hazai pályán esélyesebb a Szolnok, de csak minimálisan.

 

A magyar kosárlabdáról szóló cikkeink elkészülését a PEAK Sport Magyarország támogatta.

Fotó, Slide - hunbasket.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus