Bemelegítés - A-csoport, Alapszakasz - 6. forduló

Péntektől vasárnapig lejátsszák a magyar férfi élvonal alapszakaszának hatodik fordulóját - nézzük, hogy mit érdemes tudni a mérkőzések előtt.

KTE-Duna Aszfalt (2-3) - Sopron KC (3-2)
2018. november 2., péntek, 18:00

Jó meccsre van kilátás Kecskeméten, a forduló holnapi nyitómeccsén, miután mindkét együttes mutatott egészen pozitív dolgokat idén - a Sopron kifejezetten jónak tűnik, a KTE pedig ugyanolyan szívós, mint a korábbi években. Annyi biztos, hogy a KTE összeszokottabb, de Sabáli Balázsék légióskiválasztása idén nagyon bejött, és egyelőre úgy tűnik, minden külföldi hozzá tud tenni az eredményességhez - az a kérdés, hogy ez most mennyire fog kijönni a szervezett kecskeméti hátsó alakzat ellen. A szoros találkozón döntő faktor lehet az, hogy Forray Gáborék játszanak hazai pályán: mindkét gárda megnyerte az összes otthoni meccsét, és minden idegenbeli találkozóját elbukta. Ez alapján esélyesebb valamivel a KTE, viszont ebben a mérkőzésben bőven benne van az is, hogy a Sopron győztesen távozik Kecskemétről.

DEAC (2-3) - Falco-Vulcano Energia KC Szombathely (3-2)
2018. november 3., szombat, 18:00

Ez egy rendkívül érdekes csata lehet, a DEAC ugyanis elmarad a szezon előtti várakozásoktól, a TF-et is csak kínkeservesen verte, és otthon már kikapott a Jászberénytől, ami nem sok jóval kecsegtet a továbbiakra. A Falco éppen ellenkezőleg, egyre jobban kosárlabdázott az elmúlt hetekben, egészen a tegnap esti, Sassari elleni találkozóig, amin kiütéses vereséget szenvedett. Ennél is aggasztóbb lehet, hogy a szombathelyieknek van sérültje, betege, és sokat nem pihentek a kulcsjátékosok Olaszországban. Amennyiben összeszedi magát a gárda fizikálisan, idegenben is esélyesnek tekinthető - ha Boriszovot sikerül kikapcsolni, elég nagy lépést tesznek a győzelem felé, és erre többen is képesek lehetnek, ha nem sújtja őket mondjuk betegség. A DEAC-nál legutóbb többen is jól játszottak támadásban, de a védekezést nem sikerült megoldani ezúttal - kérdés, hogy a Falco ellen ez összejön-e.

Zalakerámia ZTE KK (4-1) - Szolnoki Olaj KK (4-1)
2018. november 3., szombat, 18:00

A forduló rangadóját rendezik Zalaegerszegen a két 4-1-es csapat között. A ZTE legutóbb Szombathelyen kikapott, előtte viszont négy mérkőzést nyert Bencze Tamás legénysége. Az talán nem kérdés, hogy a bajnok állománya mélyebb, több olyan játékos van, aki képes mérkőzések eldöntésére, de az Olaj elmúlt három mérkőzése nem volt egy diadalmenet a 2-1-es győzelem-vereség mutató ellenére sem. Az addig egészen stabil produkciót hozó gárda Szardínián 20 pontos előnyről kapott ki másfél negyed alatt, az ASE elleni első három negyedet sem teszi ki az ablakba, és ugyanez igaz a Leicester Riders elleni hétközi kupamérkőzésre is. Alapvetően jobb állománnyal bír a Szolnok, de a ZTE jelen pillanatban még a Falco elleni zakója ellenére is egységesebb gárda - kérdés, hogy ez elég lesz-e ahhoz, hogy hazai pályán legyőzze a bajnokot, ami bravúrnak számítana.

Serco - TF-BP (0-5) - Pécsi VSK-VEOLIA (4-1)
2018. november 3., szombat, 18:30

A TF a DEAC elleni nagyon biztató mérkőzés után simán kapitulált Fehérváron legutóbb, míg a Pécs a Jászberényt talán még a vártnál is könnyebben győzte le. Ezen a meccsen nem nagyon van mit elemezni: ha Csirke Ferenc együttese csak akkor hiszi el, hogy ez a találkozó zsebben van, amikor már behozhatatlan az előnye, könnyedén nyernie kell, ha viszont egy kicsit félvállról veszi az összecsapást már az elejétől kezdve, akkor lehetnek kellemetlen percei. Ezt azért jó eséllyel a mecsekaljai gárda is tudja, és ha Taylorék odateszik magukat, kérdés nélkül kell behúzniuk ezt a meccset.

Alba Fehérvár (3-2) - Naturtex-SZTE-Szedeák (2-3)
2018. november 3., szombat, 19:00

Az Alba zsinórban hét mérkőzést nyert meg a bajnokságban és a FIBA EC-ben, így hazai pályán masszív favoritnak számít. Dzunics Braniszlav együttese egyre jobb formában van, a légiósok is megtalálták a helyüket, Filipovity Márkó pedig kezdi magát kinőni, ahogy a szezon előtt vártuk tőle. A Szedeák legutóbb legyőzte a DEAC-ot hazai pályán, ami nagyon kellett a szegedi társaságnak az 1-3-as szezonrajtot követően. Pihentebb lehet Andjelko Mandics együttese, hiszen a vendéglátó kedden a Varese ellen játszott egy jó színvonalú és iramú összecsapást, többet készülettek a szegediek erre az ütközetre, de nagyjából ennyi szól mellettük: az Alba erősebb és mélyebb csapatnak tűnik jelenleg, jobb formában is van, saját közönsége előtt is játszik, egyértelműen felé billen a mérleg nyelve.

Atomerőmű SE (2-3) - Kaposvári KK (1-4)
2018. november 3.,szombat, 19:00

Mindkét oldalon komoly gondok vannak játékban, érdekes lesz megnézni, hogy ki tud felülkerekedni a problémáin. A Kaposvár a TF elleni mérkőzést leszámítva még nem nyert, és a somogyiaknak nem sok olyan mérkőzésük volt, ahol egyáltalán esélyük volt arra, hogy győzzenek. Az ASE egy fokkal jobban kezdte az idényt, két sikert aratott a paksi alakulat, de Szrecsko Szekulovics sem tudta eddig összerakni a játékot, és a keret erejéhez mérten nem játszik jól a gárda. A gondokat tetézheti, hogy Ruják András játéka kérdéses, így még rövidebb lesz a periméter rotáció, ami amúgy is gondnak tűnik jelenleg - más kérdés, hogy a Trajkovszki-Jevtovics-Eilingsfeld magasembertrió sem tud olyan meghatározó lenni, mint azt elsőre gondoltuk. Két gondokkal küzdő csapat meccsén a hazai pálya miatt esélyesebb az ASE, viszont a Kaposvár új amerikai irányítója is edzésbe állt már, és ha az ő vezetésével összeszedettebb lesz Fekete Ádám együttese, győzelmi esélyei lehetnek - papíron ez a keret sokkal többre képes, kérdés, Shepard össze tudja-e fogni az eddig széteső támadójátékot.

JP Auto - JKSE (2-3) - Egis Körmend (3-2)
2018. november 4., vasárnap, 18:00

Szoros, izgalmas ütközetre van kilátás, miután a Jászberény eddig idén otthon egyetlen ponttal verte az ASE-t (91-90), és egyetlen ponttal kapott ki az Albától (81-82), a Körmend viszont két győztes meccsből érkezik. A vendégek egyre jobban játszanak, az eredmények sem maradnak el, viszont a Pécs elleni kisiklást leszámítva Nikola Lazics csapatával sem volt eddig gond, sőt. Nagy kérdés, hogy Remon Nelson kiesése mennyire borította meg az eddig kifejezetten jónak tűnő, több lábon álló csapatjátékot: Damier Erik Pittset szerződtette a helyére a jászsági alakulat, de kulcsposzton kell új embert beépíteni, ez mindig nagy kérdőjelekkel jár együtt. A Körmendnél az lehet érdekes, hogy képes-e most már idegenben is az otthoni arcát mutatni a vasi alakulat - ha igen, esélyesnek tekinthető, de egyrészt amíg nem látunk Ferenczéktől egy jó teljesítményt a saját pályájuktól távol, addig mindig ott van a kérdőjel mellettük, másrészt könnyű meccsre nem számíthatnak a piros-feketék.

Fotó, Slide - hunbasket.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus