Szolnokon a szezon legjobb védekezését hozták

Alekszics és Andric is a Szolnok védekezését emelte ki - Gasper Potocnik bízik a hasonló folytatásban - Keller Ákos büszke az Albára.

Szolnoki Olaj KK - BC Cmoki Minszk

Luksa Andric (Szolnoki Olaj KK): Negyven percen keresztül végig kontrolláltuk a mérkőzést. Jól akartuk kezdeni a meccset, mert tudtuk, hogy kemény csapatról van szó, úgyhogy megpróbáltuk megakadályozni, hogy sok támadópattanót szedjenek, ami sikerült is. Teljes mértékben megállítottuk a támadójátékukat, védekezésben kitűnően teljesítettünk. A támadás is ment, de a legfontosabb a csapatjáték szempontjából a védekezés volt.

Dragan Alekszics (Szolnoki Olaj KK): Kitűnően védekeztünk, ebben a szezonban a legjobban. Ellenfelünk egy kicsit fáradt volt, vasárnap még bajnoki meccset játszottak hazai pályán, utána még utazniuk kellett, és ezt szerettük volna kihasználni. Diktáltuk a tempót 40 percen keresztül, nagyszerűen játszottunk az egész meccsen védekezésben. Támadásban voltak hullámvölgyeink, de a hátul mutatott teljesítményünkkel megalapoztuk ezt a nagy győzelmet. Köszönöm a szurkolóknak a támogatást, kiváló hangulatot teremtettek, végig buzdítottak bennünket, így a játékosaink felszabadultan tudtak játszani.

Aliaksandr Krutsikau (szolnokiolaj.hu): Nem voltunk felkészülve a Szolnok agresszív és kemény védekezésére. Ilyen passzív játékkal és huszonhat eladott labdával nem lehet a kosárlabdában jó eredményt elérni.


Egis Körmend - BC Nevezis

Gasper Potocnik (vaol.hu): Kemény meccs volt, elégedett vagyok a csapatommal, bár támadásban és védekezésbe is követtünk el bosszantó hibákat. Volt egy szakasza a mérkőzésnek, amikor figyelmetlenek voltunk, kevés lepattanót szereztünk, sorra adtuk el a labdákat, és így lehetőséghez jutattuk ellenfelünket. Örülök a győzelemnek, bízom a hasonló folytatásban.

Ramunasz Cvirka (vaol.hu): Nyolc játékossal érkeztünk Körmendre, ez a létszám tovább fogyott a mérkőzés folyamán, hiszen Woodard kiesett a játékból. Ma ennyire voltunk képesek, sok hibával játszottunk, különösen a labdaeladások voltak dühítőek.

Halász Ákos, Justin Tuoyo és Gabrieliusz Maldunasz nyilatkozatait is hallhatjátok az MTE TV sajtótájékoztatóról készült videófelvételén:


Alba Fehérvár - Demir Insaat Büyükcekmece

Dzunics Braniszlav (albakosar.hu): A második félidő játéka alapján megérdemeltük a győzelmet, rászolgáltunk a diadalra. Játékosaim maximális energiával játszottak, a hibákat jelentősen csökkentettük a második félidőben. Az első húsz percben túl sok buta hibát követtünk el egy rendkívül erős gárda ellen. Ezúttal kintről nem voltunk eredményesek, pedig erre nagy szükség lett volna egy ilyen erős csapattal szemben. Mégis sikerült nyernünk, amire büszkék lehetünk. Az döntött, hogy a nagyszünet után mindössze huszonhat pontot engedélyeztünk csak ellenfelünknek. Értékes sikert arattunk!

Keller Ákos (Alba Fehérvár):

Foto, Slide - fiba.com

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus