Clippers-Knicks a Sport Tv-n, a Kings a Suns ellen is bizonyítana

Több fontos mérkőzést és rangadót is rendeznek az NBA soron következő játéknapján, mutatjuk a mai programot.

 

Los Angeles Clippers – New York Knicks 22:00 (ÉLŐ – Sport 2)


A két főcsoport ötödik helyezettje csap össze, ahol a Clippers éppen kezd magára találni az elmúlt hetek sikertelensége után, míg a Knicks egy hosszú győzelmi sorozat végéhez érkezett és elkerülné a komolyabb botlást. A LAC egy mélyebb gödörbe került az elmúlt időszakban, de zsinórban öt vereség után a Grizzlies és a Toronto ellen két győzelemmel sikerült javítaniuk Leonardéknak, így Nyugat ötödik helyére, a nagy versenyfutás élére zárkózott fel a csapat. A New York az elmúlt hetek egyik legjobb formában lévő csapata volt, zsinórban nyolc sikert számláltak Brunsonék, míg az elmúlt két alkalommal egymás után két vereséget szenvedtek előbb nagy meglepetésre a Hornets, majd a Kings ellen. Könnyű helyzetben ma sem lesz a vendégcsapat, hiszen Jalen Brunson lábsérülése miatt ezt a találkozót biztosan kihagyja, ami a NYK támadójátékát erősen korlátozhatja. Ezt és az egy nappal hosszabb pihenőidőt figyelembe véve az esélyek inkább a hazaiak mellett szólnak, bár a Knicks 20-13-as idegenbeli mérlege kifejezetten jónak számít, meglátjuk, hogy sztárjuk hiánya mennyire nyomja ra bélyegét a mai teljesítményükre.

 

Detroit Pistons – Indiana Pacers 01:00


Az Indianának kezd nagyon sürgős lenni, a vendégeknek még mindig nem sikerült beverekedniük magukat a keleti playin helyek közé, jelenleg a tizenkettedik helyen egyetlen meccsre van a csapat a vonaltól. Az elmúlt időszak eredményei azért már jobban néznek ki, azok után, hogy januártól csak elvétve szerzett a gárda győzelmeket, most az utóbbi hat meccséből négyet is megnyert, ezt a tendenciát kell folytatniuk a felzárkózás érdekében. A Pistons teljesen vakvágányon van, a legfőbb tankolók között szerepel az idei szezonban, most zsinórban tíz vereségnél járnak és semmi sem motiválja a csapatot a győzelemszerzés iránt. A vendégeknél az újonc Mathurin biztosan nem lehet ott a pályán, de Myles Turner, TJ McConnell és Tyrese Haliburton játéka is kérdéses. Hármójuk közül bizonyára azért legalább Turner vagy Haliburton ott lesz a pályán, de akármilyen hiányzóik is legyenek, ezt a meccset muszáj behúzniuk a már abszolút ligautolsóvá váló Detroittal szemben.

Orlando Magic – Miami Heat 01:00
A Miami back-to-back mérkőzésen lép ezúttal pályára, a csapat egy nagy győzelemből érkezik, a Clevelandet tudták az előző játéknapon két vállra fektetni Butlerék, így vissza tudtak vágni a két nappal azelőtti vereségért. A Heat az elmúlt öt meccséből hármat is behúzott, ami javuló formának számít az ezt megelőző időszak eredményeihez képest, ha így folytatják, még lehet esélyük a hatodik hely megcsípésére. A Magic viszont nincs jó passzban, bár korábban volt egy pont, amikor lett volna reális esélye beérni a top 10-et, de már négy meccs a lemaradása a playin-vonaltól, most pedig zsinórban három vereséget követően lépnek pályára Bancheróék. Az Orlando zsinórban negyedik hazai mérkőzésére készül, eddig ebben az otthoni sorozatban nem sikerült nyerniük, a Blazers, a Bucks és legutóbb a Jazz ellen is alulmaradtak. Kyle Lowry több, mint egy hónap kihagyás után úgy tűnik, hogy ma végre visszatérhet a vendégek soraiba, ami tovább emeli a Heat esélyeit ezen az estén, az egyetlen kérdés, hogy a fáradtsággal mennyire tudnak megbirkózni Butlerék az időnként erős csapatok ellen is tisztesen helytállni és meglepetést is okozni képes Magic ellen.

 

Charlotte Hornets – Utah Jazz 01:00


A mérkőzés egyértelműen a Utah-nak a fontosabb, ők még harcban állnak a nyugati playin pozíciók egyikéért, míg a Hornetset már csak egy hajszál választja el attól, hogy hivatalosan is biztossá váljon, hogy az alapszakasz után véget ér a csapat szezonja. A Jazznek ennek egy kötelező győzelemnek kellene lennie, bár a formájukra ráfér a javítás, hiszen az elmúlt öt meccséből csak egyet tudott behúzni a vendégcsapat, legutóbb a Magic ellen szakították meg négymeccses zakósorozatukat. Korábban nagyon fájó vereségeket szenvedett a csapat, előbb alulmaradt a Spurs ellen, majd két nagyon fontos meccset bukott Oklahomában, de a nyugati mezőny természetéből ered, hogy még így is csak fél meccsre van a tizedik helytől. A Hornets meglepően jó formában van az elmúlt időszakban, tízből hét meccsét is megnyerte a csapat, és bár ebben volt egy hárommeccses nyeretlenségi széria, de legutóbb rögtön tudtak javítani két győzelemmel a Knicks elleni bravúrral és a Pistons ellen győzelemmel. A vendégeknél Collin Sexton továbbra is sérült, de Jordan Clarkson játéka is kérdéses, ennek ellenére viszont akármilyen jó formában is legyenek a hazaiak, muszáj behúznia ezt a meccset a Jazznek, ha még tényleg érdemi szereplője akar lenni a playinért vívott harcoknak.

 

Atlanta Hawks – Boston Celtics 01:30


Ez egy érdekes párosítás lehet, a Boston most úgy tűnik, hogy sebezhető, amit a Hawks ki is akarna használni, hiszen kezdenek belelendülni, az elmúlt öt meccsen háromszor is nyerni tudtak, legutóbb alig egy napja a Washington ellen arattak ismét sikert a hazaiak. Tegnap egy négymeccses idegenbeli túrájuk ért véget, előbb oda-vissza Miamiban kaptak ki fontos meccseken, majd Washingtonban javítottak két találkozón. A Boston hátránya már két és fél meccs a listavezető Milwaukee mögött, hiába vezették Keletet az alapszakasz nagy részében, jelen állás szerint könnyen lehet, hogy nem tudják ezt a szezon végéig fenntartani. A vendégek nincsenek jó formában, az utóbbi öt meccsükön mindössze csak kétszer tudtak nyerni Tatumék, két, hosszabbításban elszenvedett vereség után legutóbb a Portland ellen viszont tudták érvényesíteni a papírformát. Az esélyeket jelenleg nehéz megállapítani, a Hawks otthoni és a Celtics idegenbeli mérlege is jónak számít, a kelták viszont támadásban és védekezésben is a liga legjobb öt csapata között vannak idén, kérdés, hogy mennyire mély az a gödör, amibe az elmúlt héten belekerültek, könnyű dolguk a viszonylag jobb formában lévő Hawks ellen biztosan nem lesz.

 

Houston Rockets – Chicago Bulls 02:00

 

A Bulls itt kötelező győzelem előtt áll, a nyugati sereghajtó Houston ellen muszáj lenne a vendégeknek nyernie, ha szeretnének maguknak helyet szerezni a playin-mezőnyben. A Chicago jelenleg fél meccses hátrányban van a tizedik, még éppen bejutó Wizards mögött, ez egy győzelemmel akár változhat is és újra a legjobb tízbe kerülnének DeRozanék. Jó formáról azért nem lehet az esetükben beszélni, hiszen tízből csak négy, ötből pedig csak két mérkőzést nyert meg a csapat, a közelmúltban fontos meccsen maradt alul a Raptors és a Pacers elleni mérkőzéseken, legutóbb viszont a szezon egyik legnagyobb meglepetését hozva javítani tudott a nyugati első Nuggets ellen, Denverben több, mint húsz ponttal nyert Billy Donovan csapata. A Rockets nagyon mélyen van, ezt mutatja az is, hogy az utóbbi időszakban ötből két megnyert meccse javuló formának számít, ezt egy tizenegy meccses zakósorozat előzte meg. Az esélyek egyértelműek, a Bullsnál nincs kifogás, az ilyen meccseket be kell húzni, hogy a végső elszámolásnál tényező tudjon lenni a csapat a tizedik helyért folytatott harcban.

 

Memphis Grizzlies – Dallas Mavericks 02:00


Papíron ez egy rangadónak számít a csapatok jelenlegi helyezései alapján, a Grizzlies a harmadik, a Mavs a hatodik helyről várja ezt a találkozót, a rendelkezésre álló játékosállomány és a csapatok formája viszont nem ezt sugallja. A Memphisnél az elmúlt napok elsősorban Ja Morant eltiltásáról és pályán kívüli balhéiról szóltak, rá határozatlan ideig nem számít a csapat, de Steven Adams és Brandon Clark is súlyosabb sérüléssel bajlódik, így ők sem lehetnek ott a pályán. A vendégek a hazaiakhoz hasonlóan az elmúlt öt meccsükből csupán kettőt nyertek meg, nincs jó formában egyik gárda sem, a Dallas felváltva szerzi a győzelmeket és a vereségeket, legutóbb például New Orleansban vallott kudarcot Jason Kidd csapata, igaz, ott a második félidőben Luka Doncic megsérült. A szlovén klasszis  még ma sem lehet ott a pályán, sőt, Kyrie Irving pályára lépése is kérdéses, így azért a Grizzlies esélyei is nőnek, főleg, ha figyelembe vesszük, hogy hazai pályán 27-5-tel áll a csapat. Ha Irving játékra jelentkezik, akkor lesz mibe kapaszkodnia a vendégeknek, ellenkező esetben elég lehet a Bane-Brooks-Jacskon Jr. trió agresszív játéka a hazai sikerhez, meglátjuk, hogy mit hoz ez a találkozó.

 

New Orleans Pelicans – Oklahoma City Thunder 02:30


Nagyon fontos mérkőzést játszik egymással a két csapat, a Pelicans a tizedik, a Thunder a tizenkettedik helyet foglalja el Nyugaton, de a különbség csak egyetlen meccs közöttük, így a playin szempontjából nagy jelentőséggel bír ez a találkozó. A Pelicans továbbra sem tud a győztes útra térni, tízből csak három győzelmet szerzett a csapat, a legutóbbi alkalommal viszont kihasználta Doncic kiválását és legyőzte a stabil rájátszást érő helyen álló Dallast. A Thunder kissé hektikus szezont fut, bármikor benne vagy egy nagyobb meglepetés, egy hosszabb győzelmi sorozat, ugyanakkor egy negatív széria is. Három egymást követő győzelem után az elmúlt alkalommal azonban sima vereséget szenvedtek a vendégek az egyre élesebbé váló Phoenixtől. Az OKC-nél csak Aleksej Pokusevski maródi, míg a hazaiaknál Zion Williamson mellett Larry Nance Jr. és Jose Alvarado sem léphet pályára, de egyelőre még Brandon Ingram szereplése is kérdéses. Ha a Pelicans vezére kihagyja a meccset, akkor nagy lehetőség előtt áll az OKC, hiszen egy győzelemmel eltüntetheti a két fél közötti különbséget, meglátjuk, hogy Shai Gilgeous-Alexander vezetésével alkalom adtán képes lesz-e ezt kihasználni a vendégcsapat.

 

Golden State Warriors – Milwaukee Bucks 02:30


Ez lehet a játéknap egyik kiemelt ragadója, hiszen egy hazai pályán kifejezetten erős GSW fogadja az idegenben is ellenállhatatlannak számító Milwaukee Bucksot. A Warriors szezonja nagyon változó, hol egy hosszabb győzelmi sorozatban, hol egy több meccsig tartó nyeretlenségi szériában vannak, most éppen utóbbi a helyzet. A címvédő zsinórban öt győzelem után most egy hárommeccses vereségsorozatban van, Steph Curry visszatérése óta paradox módon még nem tudott nyerni a csapat, így a Dallasszal holtversenyben a hatodik-hetedik helyet osztják meg egymás között. A Milwaukee a liga legjobb mérlegével rendelkezik, a Philly elleni vereséggel hiába szakadt meg a csapat tizenhatmeccses győzelmi sorozata, azóta megint zsinórban három sikernél járnak Giannisék. A hazaiaknál Kuminga a legfrissebb sérült, ő nem lehet ott a pályán, mint ahogyan személyes okok miatt továbbra is távol van Andrew Wiggins is a csapattól. A vendégeknél Wesley Matthews sérült, Giannis Antetokounmpo pedig már az előző két találkozót is kihagyta, játéka pedig egyelőre most is kérdéses. A görög szupersztár nélkül az elmúlt meccseit behúzta a Bucks, most egy hazai pályán kifejezetten erős GSW ellen mindenképpen nehezebb dolga lesz, főleg, hogy Curryék azért küzdenek, hogy egyenes ágon jussanak a playoffba.

 

Phoenix Suns – Sacramento Kings 03:00


A játéknap másik nagy rangadója ez az összecsapás lesz, bár a hazaiak erőfölényét valamelyest csökkenti, hogy Kevin Durant a hírek szerint ismét 3-4 hét kihagyásnak néz elébe. A Suns egyébként eddig makulátlanul halad felfelé a tabellán, az elmúlt tíz meccséből hétszer is győzött, így már csak két és fél meccs a lemaradása a második helytől, ahol egyébként éppen mai ellenfele, a Kings áll. A zsinórban négy sikerből érkező Phoenix a szintén extra formában kosárlabdázó Sacramentót fogadja, akik az elmúlt időszakban tízből nyolc mérkőzésüket nyerték meg, ellenállhatatlan támadójátékuk pedig a liga legjobbja, a Suns viszont éppen védekezésben jeleskedik jobban, ez is a meccs egyik pikantériája lehet. A Kings teljesen egészséges kerettel utazik Phoenixbe, ahol a Durantet és Shametet is nélkülöző hazaiak ellen jó esélye van a győzelemre is. A felek eddigi mindkét meccsét a Suns nyerte meg, ha a Booker-Paul-Ayton tandemmel ezúttal is nyernek a hazaiak, akkor elviszik a tie-brakert, ami a végső elszámolásban még akár jelenthet is valamit.


A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus