OKC-Cavs és Minnesota-Memphis rangadókat rendeznek

Újra a keleti második helyre zárkózna a Bucks, kimászna az egyre mélyebb gödörből a Grizzlies, a Cavs ellen bizonyíthat újra a Thunder, a Raptors pedig a Warriors otthonába utazik. Öt mérkőzést rendeznek a tengerentúlon hajnalban, mutatjuk az NBA-programot.

Indiana Pacers – Milwaukee Bucks 01:00


Az Indiana az idei legrosszabb időszakát éli, mindössze csak két meccset tudott nyerni a legutóbbi tíz találkozójából, már csak egyetlen meccsre van attól, hogy kicsússzon a playin helyekről is – egy, korábban a stabil rájátszás helyekre pályázó csapattól ez hatalmas visszaesés, legutóbb például az alsóházi Orlandótól is kikaptak Hieldék. A frissesség biztosan nagy kérdőjel lehet a hazaiaknál, 4 nap alatt a harmadik meccsükre készülnek most egy olyan ellenfél ellen, aki a keleti élmezőny egyik tagja és egyre javuló formát mutat. A Bucks egy kevésbé sikeres és sérülésekkel sújtott periódus után ötből négyet nyert és újra visszavette a harmadik helyet a konferenciában, az elmúlt alkalommal fontos győzelmet szerzett a Nuggets ellen, még akkor is, ha a Denver meglehetősen tartalékos volt. A Pacersnél Haliburton és Theis a biztos kimaradók, de Turner, Nesmith és Nembhard pályára lépése is kérdéses. A Bucksnál az elmúlt találkozókon csökkentett üzemmódban ugyan, de visszatérhetet Khris Middleton, sőt, Giannis is, a kulcsjátékosok közül most viszont a hírek szerint Bobby Portis fog hiányozni. A másfél héttel ezelőtti egymás elleni találkozójukat nagyon simán hozták Giannisék, a mérkőzés toronymagas esélyese most is a Milwaukee, Budenholzer csapata egy potenciális sikerrel akár át is vehetné a második pozíciót a tabellán, hatalmas meglepetés lenne, ha az egyik legrosszabb formában lévő csapat meglepné a vendégeket.

 

Minnesota Timberwolves – Memphis Grizzlies 01:30


A Memphis Grizzlies egy nem várt lejtmenetbe került, tizenegy egymást követő győzelem után zsinórban négy zakó következett, bár mostani formájukban a Csendes-óceáni divízió csapatai (Lakers, Suns, Kings, GSW) ellen egyik mérkőzés sem ígérkezett könnyűnek, de arra azért nem számítottunk, hogy ennyire lépést tévesztenek Moranték. A Wolves sincs kirobbanó formában, bár az elmúlt időszak könnyebb sorsolásának köszönhetően ötből három mérkőzést is behúzott, ami arra bőven elég volt, hogy 50%-os mérlegét és playin helyét megtartsa a gárda. A hazaiak oldalán a hosszabb ideje sérüléssel bajlódó játékosok mellett Rudy Gobert szereplése kérdéses, a vendégeknél viszont Steven Adams biztosan sérült, de Desmond Bane pályára lépése is bizonytalan egyelőre – nélkülük azért már az esélyek nem feltétlenül a Grizzlies oldalán állnának. Morant zsenije most is döntő tényező lehet, a túloldalon viszont Anthony Edwards is hetek óta klasszis teljesítményt nyújt, a hátára vette a csapatot, érdemes lesz odafigyelni majd kettejük párharcára is, mint ahogyan arra is, hogy Adams nélkül mit tudnak kezdeni Gobert pattanózásával a vendégek. A Memphisnek a még komolyabb hullámvölgy elkerülése a tét ezen a meccsen, míg a Wolves egy esetleges győzelemmel hatalmas lépést tehetne a nyugati top 6 felé, bizonyára remek meccsnek lehetünk szemtanúi, mindkét félnek fontos meccs lesz a mai.

 

Miami Heat – Orlando Magic 02:00


Bár a tabellán nagy a különbség a csapatok között, most mégis szinte közel azonos formában érkeznek meg ebbe a mérkőzésbe, mindketten három találkozót nyertek meg az utóbbi öt alkalomból. A Heat már egy ideje magáénak tudhatja a keleti utolsó biztos rájátszást érő pozíciót, és már másfél meccsre van a negyedik Brooklyntól is, felzárkózott tehát a korábban eltávolodó élmezőnyhöz. A hazaiak az elmúlt találkozón nagy győzelmet szereztek a listavezető Boston ellen, viszont ezt elmondhatja magáról mai ellenfele is. A Magic zsinórban két győzelem után utazik Miamiba, hatalmas meglepetésre a szezon során harmadjára is legyőzte a Celticset, utána pedig a süllyedő Indianán is felülkerekedett – így meglepő kimondani, de már „csak” három meccs a hátránya a tizedik helytől. A szezon során mindkét csapatnak elég sokszor volt elég hosszú a sérültlistája, most a Magic oldalán csak Okeke maródi, a Heatnél pedig az aktív rotációnak szinte minden tagja elérhető Spoelstra számára. Bár a csapatok hasonló formában vannak, de a józan ész mégis hazai győzelmet sejtetne, a Miaminál az elmúlt hetekben kezd összeállni valami és szépen zárkózik is a csapat, míg az Orlandónál már láttunk ehhez hasonló rövid fellángolásokat, de azok érdemi eredményekhez eddig nem vezettek.

 

Oklahoma City Thunder – Cleveland Cavaliers 02:00


Ez a játéknap egyik legérdekesebb találkozója lehet, a Thunder továbbra is ott van azon nyolc csapat között, akik a nyugati 6-10. helyért küzdenek egymással, jelenleg mindössze fél meccs a hátránya az utolsó playin helytől és az elmúlt időszakban remek formában van a csapat. Az elmúlt tíz meccséből hetet is behúzó OKC megverte a közelmúltban a Brooklynt és a Denvert is, ezekkel a sikerekkel komolyan felhívta magára a figyelmet, biztosan nem lesz sétagalopp ez a mérkőzés a Cavsnek sem. A Cleveland viszont csak kettőt nyert az utóbbi öt pályára lépéséből, voltak meccsek, ahol Donovan Mitchellel, voltak, ahol Mitchell nélkül szenvedtek vereséget, a héten viszont háromból két sikernél járnak, megverték például a Bucksot is, most pedig back-to-back meccsre készülnek a Rockets elleni győzelem után. Ha lehet hinni a híreknek, akkor Kevin Love egy kihagyott találkozó után máris visszatér a csapatba, Mitchell szereplése viszont ma is kérdéses, rá pedig nagy szükségük lenne a vendégeknek az elemében lévő SGA vezette OKC ellen. A Thunder hiányzói szinte csak magasak, Pokusevski és Robinson-Earl sem bevethető, ez pedig éppen a Cavs ellen számíthat sokat, kíváncsian várjuk, hogyan veszik fel a kesztyűt az Allen-Mobley duóval támadásban és védekezésben egyaránt. A Thunder idei felülteljesítése egyértelműen az MVP-formában kosarazó Shai Gilgeous-Alexander klasszis teljesítményének köszönhető, ha ő ma is hozni tudja a maga 25-30 pontját, akkor akár megint lehet esély a győzelem megszerzésére a fáradtabb Cavs ellen, főleg, ha Mitchell ezt a meccset is kiüli.

 

Golden State Warriors – Toronto Raptors 04:00


A Warriors 50%-os mérleggel áll a nyugati nyolcadik helyen, és bár az utóbbi tíz meccsen negatív a mérlege, de legyőzte nem rég a Clevelandet és a Memphist is, azok nagy és fontos győzelmek voltak a zsúfolt középmezőnyben való talpon maradás szempontjából. A Raptors már hónapok óta egy helyben toporog, hol megindul fölfelé, hol pedig egy hullámvölgy miatt visszacsúszik oda, ahonnan indult, jelenleg még mindig fél meccsel a keleti playin-vonal alatt vannak Siakamék. A Toronto most egymás után két győzelemből érkezik meg ebbe a meccsbe, a New Yorkot és meglepetésre a Sacramentót is megverte, előtte azonban ötből csak egyet tudott nyerni, nagyon hullámzó a kanadaiak teljesítménye. A hazaiaknál egyedül Andrew Wiggins játéka kérdéses, bár a tavalyi remek szezonja után az új évben ő nem igazán hozza magát és a játékpercei is visszaestek. A GSW legutóbb a Grizzliest verte meg Poole utolsó pillanatban értékesített ziccerével, ott a végjátékban Curryt is kiállították, ki volt centizve a győzelem, de ezek a szoros sikerek nagy lélektani hatással bírnak a jövőre nézve. Nagy kérdés, hogy a kanadaiak jelenlegi jobb formája tud-e tartós lenni, egy 4-5 meccses győzelmi sorozattal bőven felzárkózhatnak a 8-9. helyig is, ez viszont eddig idén nem jött nekik össze, meglátjuk, hogy a címvédővel mit tudnak kezdeni.

 

A meccsekhez élőképes stream itt található!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus