30 csapat, 30 légből kapott csereötlet 1/2: Nyugati Konferencia

Hat nap múlva deadline, vendégszerzőnk pedig minden csapatnál kiválasztott egy lehetőséget - elsőként Nyugatot veszi végig.

Schwarcinger Péter írása.

Ahogy közeledik a február 10-ei cserehatáridő az NBA-ben, úgy forrósodik a talaj néhány játékos alatt, úgy égnek a GM-ek telefonvonalai, és úgy próbálom meg én is belevetni magam a lehetséges játékoscserékbe. A következőkben mind a 15 nyugati csapat háza tájáról hozok 1-1 szubjektív csereötletet, amelyek adott esetben segíthetik az adott franchise-t céljai elérésében. Köpködni a komment szekcióban lehet, de az építő jellegű kritikát még jobban szeretem.

 

Dallas Mavericks

DAL kapja: Derrick Favors

OKC kapja: Dwight Powell + 2 db DAL 2nd

Mark Cuban elmondása szerint feltett szándékuk megtartani Jalen Brunsont és Dorian Finney-Smith-t is. Ehhez némi (meg)takarítást kell végezniük, amely során egy lejáró szerződésű veterán érkezne, Powellnek pedig meglenne a lehetősége a bizonyításra Oklahomában.

 

Denver Nuggets

DEN kapja: Daniel Theis

HOU kapja: JaMychal Green + DEN 2nd

Green gyenge szezont produkál, fiatalabb sem lesz már, egy cseremagasra viszont még szüksége lenne Jokicséknak. Theis szintén nem élete formájában pattogtat, de egy 2. köröst megérhet.

 

Golden State Warriors

GSW kapja: Mike Muscala

OKC kapja: Serge Ibaka + GSW 2nd + LAC 2nd

LAC kapja: Kevon Looney

Ha a GSW mindenképp spórolni szeretne a luxusadón, akkor azt Looney elboltolásával tehetik meg. Az alapötlet egy Looney + 2nd – Muscala csere, de ha Sam Presti belejön a pickhalmozásba, akkor Looney-ért kaphatna egy újabb 2. köröst (Ibaka lejárója mellett) a szintén spórolni vágyó Clipperstől. Hogy aztán Ibakát is piacra dobja, egészen addig, amíg a világ összes draftcetlije Oklahomában nem landol.

 

Houston Rockets

HOU kapja: Ricky Rubio + 2db CLE 2nd

CLE kapja: Eric Gordon

Számomra kicsit nehezen érthető, hogy Gordon pozitív értéknek számít ezzel a szerződéssel és ezzel a kórlappal, de ha a Rockets tényleg értéket kaphat érte, akkor érdemes lenne elpasszolniuk. A zuhanyhíradóban többször lehetett már olvasni a Cleveland érdeklődéséről, és ha Gordon tartani tudja az idei triplázását (és az egészségét), akkor hasznos tagja lehet a Cavsnek.

 

Los Angeles Clippers

LAC kapja: Robin Lopez + Cory Joseph

DET kapja: Justise Winslow + LAC 2nd

ORL kapja: Isaiah Roby

OKC kapja: Serge Ibaka + LAC 2nd

A Clippers amellett, hogy rengeteget spórolna, szerezne egy használható irányítót és egy jól védekező centert. Mindezt a hirtelen megöregedő Ibakáért, a folyton sérült Winslowért és két 2. körös draftjogért.

Detroitban „miért ne?” alapon megpróbálkozhatnának Winslow-val, a Magic pedig hasonló elvek mentén nézné meg magának az Oklahomában rotáción kívülre kerülő Roby-t. Az OKC jelenleg a bérminimum alatt van, nem jelent gondot Ibaka átvétele. Akkor meg pláne nem, ha további értéket tudnak belőle csinálni.

 

Los Angeles Lakers

LAL kapja: Justin Holiday

IND kapja: Kendrick Nunn + 2db LAL 2nd

OKC kapja: Justise Winslow + LAC 2nd

LAC kapja: DeAndre Jordan

Egyre inkább úgy érzem, hogy Holiday a Lakers számára a legideálisabb célpont jelenleg. Egy intelligens 3&D játékos, aki amellett, hogy tökéletesen illik James mellé, még jövőre is "csak" 6,3 M dollárt keres, és a hírek szerint két 2. körösért vihető.

A Pacers a pickek mellett Nunnt is megkapná, akiben azért még lehet kakaó, az OKC pedig ebben a cserében Winslowt venné át egy 2. körös kíséretében.

Los Angeles kék-piros felében a luxusadó csökkentése után még megpattintanának egy üveg bort és betennék a VHS-lejátszóba a „Lob City best of” kazit, hogy együtt nosztalgiázzanak Jordannel.

 

Memphis Grizzlies

MEM kapja: Justin Holiday

IND kapja: Jarrett Culver + MEM 2nd

A 2019-es draft 6. választottjával Memphisben sem számolnak komolyan, azonban Holiday értékes triplázást hozhat a padról, nem beszélve a rutinról, ami azért hiánycikk a Maciknál. Culver eddig nem sokat mutatott a potenciáljából, de még mindig csak 22 éves, egy próbát megér az újjáépülést tervező Pacersnek.

 

Minnesota Timberwolves

MIN kapja: Larry Nance Jr.

POR kapja: Taurean Prince + MIN 1st

A Wolves nagyon szeretne már bejutni a playoffba, Nance Jr. pedig tovább stabilizálhatná a javuló tendenciát mutató védekezésüket, és egy kis palánk alatti playmakinggel tovább növelné Finch edző opcióit támadásban.

A Blazers szándékait nem tudjuk pontosan, de amíg a Lillard nem kér cserét, addig inkább retool-jellegű cserékre számíthatunk.

 

New Orleans Pelicans

NOP kapja: Domantas Sabonis + TJ McConnell + Justin Holiday

IND kapja: Zion Williamson + Goran Dragic + Nickeil Alexander-Walker + Malachi Flynn + TOR 1st

TOR kapja: Jonas Valanciunas + Jeremy Lamb

Egy ilyen cikkben kötelezően szerepelnie kell legalább egy elrugaszkodott ötletnek. A Zion-projekt kezd izzadtságszagú lenni, a csapatépítés pedig elakadni látszik. Ez egy meredek irányváltás lenne nagy kockázattal, de egy sérülékeny Ziont kimaxolni sem lenne életbiztosítás. A Pacers fiatalokat szerezne veteránokért, teljes rebuild. Torontóban pedig egy régi ismerős ugorhatna a labdáért feldobáskor.

 

Oklahoma City Thunder

OKC kapja:  Victor Oladipo + KZ Okpala + MIA 1st

MIA kapja: Kenrich Williams + Ty Jerome

Pat Riley mindig nyerni akar, és a két leginkább feláldozható jatékosa mellé még egy 2028-as első köröst is hajlandó lehet beáldozni azért, hogy maximalizálja a csapat bajnoki esélyeit. Williamsért kései első köröst szeretne kapni a Thunder, de egy ilyen távoli választási jog megér annyit, hogy Jerome is belekerüljön a cserébe.

 

Phoenix Suns

IND kapja: Dario Saric + PHX 1st

PHX kapja: Justin Holiday

Abszolút contenderként a Suns-nak nem lehet más a célja, mint még jobban felpumpálni a roster izmait az idei playoffra. Ezt a sérült Saric mellé csomagolt 1. körös pick(ek)kel tehetik meg. Holiday ára ugyan 2db 2. körös körül mozog, de Saric átvétele miatt egy kései 1. körös is landolhat Indianapolisban.

 

Portland Trail Blazers

POR kapja: PJ Dozier + BOS 2nd

BOS kapja: Ben McLemore

Kezdem úgy érezni, hogy egyre inkább kisebbségi véleményt fogalmazok meg azzal, hogy Lillardnak maradnia kéne Oregonban. Egy klublegendát nem cserél el az ember akkor sem, ha ezzel még 4-5 év középszer is jár. Így aztán egy kisebb volumenű cserét biztonsággal meghúzhatnak Oregonban: Dozier a sérüléséből felépülve akár jövőre is megérhet egy próbát, McLemore pedig a visszafogott bostoni triplázáson tudna lendíteni.

 

Sacramento Kings

SAC kapja: Joe Ingles + Rudy Gay + UTA 1st

UTA kapja: Harrison Barnes

A személyes véleményem az, hogy Haliburton köré kéne újjá építeni a Kingst. Ennek egyik lépése (Fox, Hield, stb. elcserélése mellett) Barnes értékre váltása. A Jazznek 2028-as a legkorábbi cserélhető 1. köröse, amin kútba eshet ez az üzlet, kivéve, ha a Kings megelégszik 2-3 darab 2. körös választással.

Ha nem elégszik meg, jöhet a B-opció, a playoffba vágyó Timberwolves, akik Taurean Prince-t, Jake Laymant és egy saját elsőköröst adhatnak Barnesért. 

 

San Antonio Spurs

SAS kapja: RJ Barrett + Evan Fournier + NYK 1st

NYK kapja: Dejounte Murray + Thaddeus Young

Popovich ideje alatt nehéz elképzelni, hogy teljes tankolásba kezdjen a Spurs, de ha mégis értékre váltanák borderline All Star irányítójukat, akkor a Knicks biztos a jelentkezők közt lesz. Ha Josh Primo sztárrá érik San Antonióban, akkor előbb-utóbb úgyis időszerű lenne Murray elcserélése. New Yorkban alighanem nehezen fogják elengedni a playoffot, ha már tavaly végre megint ott jártak, így Barrett beáldozása is előrelépés lehet, ha egy Murray szintű irányító érkezik.

 

Utah Jazz

UTA kapja: Justin Holiday + Torrey Craig

IND kapja: Joe Ingles + UTA 1st

Ingles sajnálatos sérülése arra ösztönözheti Justin Zanik általános igazgatót, hogy az ausztrál mindenes elcserélésével erősítse meg a keretet az idei playoffra. A lejáró szerződés + 1. körös pick pedig az a csomag, amit ideálisnak tartanának a Holiday-Craig párosért Indianában.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus