A 2015-16-os NBA-alapszakasz legjobban várt meccsei

Mikor lép fel DeAndre Dallasban, LMA Portlandben, a New York a Memphis ellen, mikor lesz az első GSW-Cavs találkozó?

 

TV-s meccsek

A tengerentúlon egy-egy csapat értékmérőjének számít, hogy mennyi meccsüket közvetíti országos TV-csatorna. Ebben a műfajban idén Warriors és a Cavaliers végez az élen, 25-25 összecsapásuk lesz látható egész Amerikában. A lánc túlsó végén a Nuggets, a Pistons és a 76ers szerénykedik – az ő követésükhöz League Pass vagy helyi kábeltévé szükséges, országos csatornán nem lesz mérkőzésük.

A TV-s meccsek teljes toplistája, illetve a teljes lista ide kattintva érhető el.

A liga csökkentette a back-to-backek számát, és ez kisebb variálással is járt a mérkőzések heti eloszlásában. Az előző években csütörtökön esténként (magyar idő szerint péntek hajnal) kizárólag TV-s meccsek voltak, jellemzően 2-3 meccsnél nem volt több. A csütörtök esti meccsek megmaradnak, de a televízió idéntől már nem kap kizárólagosságot (tehát a játéknap nem mindig csak a 2-3 TV-s meccsből fog állni).

Korábban a csütörtök esti „hiányt” pénteken este (szombaton hajnalban) pótolták, ahol nem ritkán 12-14 mérkőzés volt. Ez mostantól változik, a meccsek száma néhány kivételtől eltekintve sehol nem lesz kiugróan magas, vagy kiugróan alacsony.

Újdonság, hogy az NFL menetrendjéhez igazodva az ABC január 23-ától szombat esténként ad majd mérkőzéseket – összesen 143 országos TV-s meccs lesz.

 

Kiemelt közvetítési napok

1. A nyitónapon (október 27. este) két egymást követő TV-s meccs:

Cavaliers-Bulls, Warriors-Pelicans

2. A karácsonyi játéknapon (december 25. este) öt egymást követő meccs:

Warriors-Cavs, Pelicans-Heat, Bulls-Thunder, Spurs-Rockets, Lakers-Clippers

3. A Martin Luther King-napon (január 18. este) négy egymást követő meccs:

Pelicans-Grizzlies, Magic-Hawks, Cavs-Warriors, Rockets-Clipppers

 

Érdekes, pikáns párosítások

2015. október 27. A Warriors rögtön az első napon otthon lép pályára, ahol átveszik majd a jól megérdemelt bajnoki gyűrűket. A bajnokavató általában óriási hazai égéssel szokott zárulni, meglátjuk, hogy a playoff első körében kiütött, érthetően felpaprikázott Pelicans ellen mi történik. Külön érdekessége az estének, hogy a Pelicans új vezetőedzője is aranygyűrűt kap, hiszen Alvin Gentry pár hónapja még a támadásért felelős segédedzőként ünnepelhetett Oaklandben. Ugyanezen a napon a Cavs a lokális rivális Chicago ellen nyit.

2015. október 28. Bemutatkozik az új Spurs (szó szerint, hiszen az előszezonban gyakorlatilag nem láttuk őket teljes menetfelszerelésben), illetve az új edzővel próbálkozó OKC, soraiban a visszatérő Kevin Duranttel – mindezt egymás ellen, Oklahomában! Szintén aznap egymás ellen lép pályára a Los Angeles Lakers és a Minnesota Timberwolves, rögtön az idénynyitón találkozik Kobe Bryant és Kevin Garnett. Ők már régi ismerősök, viszont a draft első két választottja, Karl-Anthony Towns és D’Angelo Russell egymás ellen kezdi meg NBA-karrierjét. Utóbbi eset közel 50 éve nem fordult elő.

2015. október 30. Az előző szezonban nem volt nagy tétje a Cavs-Heat párosításnak, most viszont a Miami jelentősen megerősödött (Bosh, Wade és Deng papíron egészséges, Winslow érkezett kiscsatárba, Whiteside és Dragic már a szezon elején a fedélzeten), és kimondva-kimondatlanul is a Cavs egyik kihívója lett Keleten.

2015. november 4. A Warriors fogadja a Clipperst, ami különösen azért érdekes, mert a Clippersnél sokan úgy vélik, hogy tavaly ha nem hibáznak a Rockets ellen, akkor a főcsoportdöntőben megverték volna a GSW-t. Most megmutathatják, hogy mit tudnak a pályán – külön érdekesség lesz, hogy Paul Pierce és/vagy Lance Stephenson elkezdi-e azonnal a trollkodást/trash talkot/fülbefújást a bajnoki címvédő ellen.

2015. november 7. A Clippers igazságot szolgáltathat magának pár nap alatt, hiszen 7-én azt a Houstont fogadják, akik elütötték őket attól, hogy végre valahára eljussanak egy főcsoportdöntőbe. Klasszikus párharc volt a tavalyi főcsoport-elődöntőjük, itt sem fognak tartalékolni a csapatok.

2015. november 10. Az Oklahoma a fővárosba látogat, és ezzel kezdetét veheti az idei szezon legnagyobb össznépi játéka – vajon a washingtoni származású, lejáró szerződésű Kevin Durant megy-e a Wizardsba? Folyamatosan jönni fognak a pletykák ezzel kapcsolatban egész évben, és - bár KD nem akar ezzel foglalkozni . ezen a meccsen történhetnek olyan események, amelyek alapvetően befolyásolhatják majd Durant jövő nyári döntését. Vagy legalábbis elegendő muníciót adhatnak a sajtónak a találgatásokra.

2015. november 11. Ez a játéknap szinte a negyedik kiemelt közvetítési nap is lehetne. LaMarcus Aldridge életében először ellenfélként játszik a portlandi csarnokban – őt valószínűleg nagy tapssal fogadják majd. A nap másik TV-s meccsén viszont elszabadulhatnak az indulatok, hiszen a Dallas Mavericks a DeAndre Jordannel felálló Los Angeles Clippers-t látja vendégül. És még nincs vége: a Warriors is aznap látogat el a memphisi Medvebarlangba, a tavalyi főcsoport-elődöntő 6. meccse óta először.

2015. november 13. A Denver a Houstont látja vendégül, a hazai drukkerek valószínűleg nem fogják melegen üdvözölni a botrányhős Ty Lawsont.

2015. december 3. A Boston Celtics és a Sacramento Kings Mexikóvárosban találkozik, remélhetőleg idén nem romlik el semmi a helyi sportcsarnokban.

2015. december 4. A Brooklyn Nets a New York Knickshez látogat. Ez az egyetlen városi csatájuk, amit országos TV közvetít – a Brooklynnak ráadásul ez lesz az egyetlen országos TV-s meccse egész szezonban.

2015. december 15. A Cavaliers látogat Bostonba, így ismét összefuthat Kevin Love és a karját kis híján letépő Kelly Olynyk.

2016. január 14. Az Orlando Magic és a Toronto Raptors Londonban, az O2 Arenában csap össze.

2016. január 16. A New York Memphisbe látogat. Ez alapesetben nem egy rangadó, de Matt Barnes (Grizzlies) és egykori csapattársa, a Knickset edző Derek Fisher számára az – a közismert, pályán kívüli okok miatt.

2016. január 25. Egészen eddig nem fog találkozni az elmúlt két év bajnoka. Addigra már valamennyire látszódni fog, hogy idén megfelelnek-e a várakozásoknak, és mindketten a nyugati élmezőnyben lesznek-e – de ettől függetlenül is igazi presztízscsata lesz a GSW-SAS.

2016. március 26. A Philadelphia 76ers a Portland Trail Blazershez látogat. Előzetesen a két főcsoport sereghajtóinak tűnnek, valószínűleg nagy harcban lesznek a legrosszabb mérleg megszerzéséért – bőven elképzelhető, hogy egyik csapat sem akar majd nagyon nyerni, hiszen közel lesz az alapszakasz vége. Ezekben a helyzetekben elég vicces szituációk szoktak kialakulni.

2016. április 9. A Sacramento Kings az Oklahoma City Thundert fogadja. Ha a Kings nem jut be a playoffba, akkor ezzel a mérkőzéssel búcsúzik az NBA-től a liga leghangosabb csarnoka, a Sleep Train Arena.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus