Deadline-értékelő

Tegnap este megvolt az idei cserehatáridő - lássuk a változtató és a "nyugton maradó" csapatokat, ki miért lépett vagy nem lépett.

Atlanta Hawks

Érkezett: Kirk Hinrich (Bulls)
Távozott: Justin Holiday (Bulls), Shelvin Mack (Jazz)

Bár az Atlanta húzott egy hármacserét a Chicagóval és a Utah-val, inkább az az érdekes, amit nem csináltak - Mack és Hinrich cseréje kb. semmit nem számít, ahogy Holiday távozása sem. Nem cserélték azonban Teague-et és Horfordot sem. Előbbi szerintem nem meglepő, nem voltak rászorulva, hiszen az irányítónak még jövőre is szerződése van, a mögötte "elégedetlenkedő" Schröder pedig 2017 nyarán csak RFA, korlátozott szabadügynök lesz, úgyhogy van még idejük nyáron és a következő deadline előtt is lépni, addig meg még Teague is jobb formába kerülhet, nagyobb lehet a csereértéke, mint most.

Horford megtartása azonban már érdekesebb, hiszen nem sok jót jelent az álmoskönyvek szerint, ha egy szabadügynök fél évvel szerződése lejárta előtt azt mondja, hogy pénzügyileg el tud jobb helyeket is képzelni, mint jelenlegi csapata. Az is kijött róla, hogy 5 éves szerződést akar, úgyhogy kockáztathatnak - ha sikerül most meggyőzni, hogy maradjon, akkor nagy húzás volt ez Budenholzeréktől, ha nem, akkor viszont komoly bukás, hiszen ingyen fog távozni. Most még szinte biztosan kaptak volna érte legalább egy 1stöt meg egy használható játékost - állítólag mindkettőből több kellett volna nekik. 

Boston Celtics

Nem léptek semmit, de ez sem annyira meglepő szerintem. Horfordét gyaníthatóan nem akarták feladni az idei Brooklyn első köröst, az egy fél évnyi rentalért borzasztóan sok lett volna, így az Atlanta bemondta az unalmast, más sztárra pedig semmi esélyük nem volt - Cousinsért sem újjáépülő csomagot akar a Kings, már ha egyáltalán cserélik, a Cleveland pedig egyértelműen a bajnoki címre megy, nem cserepartner számukra a Boston a pickekkel és a fiatalokkal, legalábbis így év közben szerintem biztosan nem. Középszerű emberre már semmi szükségük nem volt, úgyhogy akkor már okosabb döntés volt, hogy nem léptek semmit.

Brooklyn Nets

"Csak" GM-et neveztek ki, Sean Markst, aki a San Antonio Spurstől érkezett. Az alapvetően jó ajánlólevél, mégha csak 3 éve fejezte is be a játékot az új-zélandi, az viszont sokat mondó szerintem, hogy szép jövőt jósoltak neki a San Antoniónál és ragaszkodtak volna hozzá. A Spurs-múlt miatt elképzelhető, hogy nagyobb lesz a franchise iránt a bizalom az igazolható edzők és a szabadügynökök között is, ez pedig most a legfontosabb a csapatnak - draftról nem fognak építkezni még egy ideig. Az persze kérdés, hogy Prohorov miben egyezett meg vele, mi marad a tulajdonos hatáskörében, de ezt a kinevezést úgyis majd évek múlva lehet csak megítélni.

Charlotte Hornets

Érkezett: Courtney Lee (Grizzlies)
Távozott: PJ Hairston, 2018 CHA 2nd, 2019 BKN 2nd (Grizzlies), Brian Roberts (Heat)

Nagy húzás volt ez szerintem a Hornetstől, mert nagyjából semmit nem adtak fel egy egészen jól védekező és streaky, de jobb napjain kintről is pontosan dobó swingmanért. Michael Kidd-Gilchrist egész évre kidőlése után úgy kellett nekik Lee, mint egy falat kenyér és lejár a szerződése is - van egy fél szezonjuk meggyőzni, hogy jó helye van Charlotte-ban, mert szerintem neki hosszútávon is lehetne szerepe a padról Jeremy Lin mellett, de ha nem válik be, nem táblázza be évekre a csapatot. A Hornets ezzel nagyjából ugyanott van, mint MKG újabb sérülése előtt, de megtartotta jó esélyeit a rájátszásra.

Chicago Bulls

Érkezett: Justin Holiday (Hawks), 2018 DEN 2nd (Jazz)
Távozott: Kirk Hinrich (Hawks)

A Bulls gyakorlatilag semmit nem csinált, amit sokféleképpen lehet értékelni. Nem cserélték el Pau Gasolt, ez rögtön megosztó dolog - bár pár napja azt írtam én is, hogy el kéne küldeni, de maga a játékos mondta el, hogy maradni akar, így pedig az a kérdés, mennyiért akarja ezt megtenni és az, mennyiért éri meg marasztalni a csapatnak hosszútávon. Nyáron eldől, mennyire volt ez okos húzás, de a nyilatkozata után talán szerencsésebb, ha marad, egyébként is még az egyik, ha nem a legjobb volt a Bullsnál. Nagyon mással nem tudtak üzletelni - a pletykaként felmerült Taj Gibsonnal például butaság lett volna, mert ha Gasol és Noah sem marad, jövőre csak egy Mirotic-Portis kettős maradt volna. A Hinrich-Holiday csere a spórolásról szólt, de az kosárlabda szempontból semmit nem számít, ezzel is luxusadó fölött maradt a Bulls.

Cleveland Cavaliers

Érkezett: Channing Frye (Magic)
Távozott: Anderson Varejao, 2018 CLE 1st
(top10 védett 2018-ban és 2019-ben is, legalább két évnek el kell telni, hogy a Phoenixnek átadja saját első körösét a Cavs, ami a következő három drafton Top10 védett, 2019-ben pedig védetlen) (Blazers)

A Cavs sem emiatt a csere miatt lesz nagyobb bajnokesélyes, de megszerezték Kevin Love reprodukcióját a kispadra, aki a mostani Varejaónál valószínűleg hasznosabb lesz a vajkeze miatt. Csökkentették a payrollt is a mostani és a következő idényre, de Frye szerződése 2018-ig tart, míg Varejaónak az utolsó idénye már nem volt garantált. A saját első körös elvesztése a Clevelandnél sok mindent nem jelent, amíg LeBron James ott játszik. Frye-jal rosszabb biztos nem lett a csapat, de egyáltalán nem biztos, hogy előreléptek, mert a PO-ban jó eséllyel Love-val, Thompsonnal és Jamesszel fogják megoldani a felső két posztot - ha esetleg Love kiesne, akkor van helyettese, ennyit értek el nagyjából.

Dallas Mavericks

Ben McLemore volt az egyetlen, akivel hírbe hozták őket, de nem volt meglepetés, hogy nem voltak benne egyetlen nagyobb cserében sem - állítólag a nyáron mennek majd Dwight Howardra.

Denver Nuggets

Érkezett: Steve Novak, DJ Augustin, 2016 CHA 2nd (2016-ban 56-60 védett, 2017-ben védetlen), 2016 OKC 2nd (Thunder)
Távozott: Randy Foye (Thunder)

Ők is beállhatnak a sorba a legtöbb csapat mellé, akik vagy semmit vagy semmi érdemlegeset nem csináltak. A lejáró Foye-t cserélték el, aki egy újjáépülő csapat számára nem sok vizet zavar, az érkezők közül pedig Novakot ki fogják vásárolni, úgyhogy lényegtelen. Augustin harmadik számú irányítónak vagy negyedik számú hátvédnek jó lehet, de kérdés, hogy Mudiay és Nelson mögött mennyi szerephez jut, beküldik-e kettesként bármelyik mellett. A két 2nd sose rossz, de nem ezzel fogják megváltani a világot, az is biztos (bár hozzá kell tenni Jokicsot a második körből halászták ki), így is vannak tehetségeik és még jön az idei drafton húzott emberük is majd.

Detroit Pistons

Érkezett: Tobias Harris (Magic), Donatas Motiejunas, Marcus Thornton (Rockets)
Távozott: Brandon Jennings, Ersan Ilyasova (Magic), 2016 DET 1st
(idén Top8, jövőre Top10 védett) (Rockets), Joel Anthony (Sixers)

Talán náluk voltak a legnagyobb változások, de egyáltalán nem egyértelmű, hogy léptek-e előre. Harrist két lejáró szerződésért kapták meg, ami alapvetően jó, de Stan Van Gundy rendszerébe egyáltalán nem illik egy olyan 3-4-es átmenet, aki nem tud dobni - vagy Harris tanulja meg a triplát, vagy Van Gundy teszi őt is ballhandlerré Jackson mellett, különben a támadójáték ezzel az Ilyasova-Harris váltással visszaesik. Védekezésben legalább biztosan jobb lesz Harris, mint a török, úgyhogy azzal nem lesz gond, és a szerződése sem vészes (még 3 év, évi 16 milla átlagban), de a cserélhetőségéről (ha bukik, ez is előkerülhet) sokat mond, hogy most két lejárót kellett érte kipengetni (nem triplázó periméterjátékosnak manapság nagyon kell tudnia valami mást, ő meg annyira nem penge semmiből se).

Thornton 10 pontot átlagolt ugyan idén a Rocketsben, de pocsék hatékonysággal (51.2%) - ha ugyanezt hozza itt is, az nem hasznos. Motiejunas háta teljesen szétment az előző két szezonban, 14 mérkőzést játszott mindössze idén, az előző PO-ot meg teljes egészében kihagyta. A litván alapvetően egy nagyon jó játékos, elég komoly erősítés lenne 4-5 posztokra, de ha a háta teljesen gallyon van, semmit nem ér, ha meg jó lesz, akkor nyáron korlátozott szabadügynök, valamelyik lutricsapat (khm... Kings... khm...) bepróbálkozhat vele, aztán el lehet dönteni, ér-e évi sok millió dollárt úgy, hogy két hónap múlva tropára mehet megint. Az idei draft nem jó, de ha a Pistons kicsúszik a keleti Top8-ból, akkor a potenciális semmire (sérült Motiejunas, az előző két és fél évben látott Thornton) kár volt ellőni egy 11-14. picket is, teljesen mindegy, milyen lesz a játékosbörze.

Golden State Warriors

Valamikor a deadline környékén ébredhettek egy kis másnapossággal.

Houston Rockets

Érkezett: 2016 DET 1st (idén Top8, jövőre Top10 védett) (Pistons), Chukwudiebere Maduabum játéjoga (Sixers)
Távozott: Donatas Motiejunas, Marcus Thornton (Pistons)

A Pistonsnál már kiveséztük, hogy Motiejunasnak milyen előnyei és hátrányai vannak. Az tudható volt, hogy Terrence Jonest ÉS őt nem fogják megtartani a nyárig, mert mindketten korlátozott szabadügynökök lesznek - az biztos volt, az egyiküket el kell engedniük, így pedig még érte és Thorntonért tudtak szerezni egy első körös picket. Persze sok függ attól, hol végez a Detroit idén, jó eséllyel meg is kapják most a picket, de egy lassan egy éve sérült játékosért nehéz lett volna többet kapni - még akkor is, ha D-Mo főleg az előző idény első felében borzasztóan jó dolgokat mutatott.

Indiana Pacers

Semmit nem léptek, de egyedül Teague-ért voltak versenyben a George Hill-féle csomaggal - az a csere a Hawks megváltozott szándékai után nem volt reális, Chase Budinger pedig senkinek nem kellett, ez sem meglepő.

Los Angeles Clippers

Érkezett: Jeff Green (Grizzlies)
Távozott: Lance Stephenson, 2019 LAC 1st
(legalább két évnek el kell telnie, hogy a Torontónak átadja a Clippers az első körösét, lottery védett 2019-ben és 2020-ban is, ha addig nem megy át a pick, akkor a 2022-es második köröst adja a Clippers) (Grizzlies)

Stephenson elcserélése semmit nem számít, alig került pályára a pár éve még állandóan tripla-dupla közelében lévő hátvéd, akinek azóta csak lefelé vezet az út. Az már más kérdés, hogy Doc Rivers mit vár Jeff Greentől, akiről jól írták twitteren: soha sehol nem volt megoldás arra, amire szerették volna, és ez a kezdő négyestől a csere 3-4-es posztig mindent jelent. Nem tud kiegyensúlyozott scorer lenni, mert nincs külső dobása, így meg a jobb ellenfeleknek sokat nem kell készülniük belőle. Az utóbbi időben a Memphisben nagyon ment, de kérdés, meddig tart ez nála.

Akkor érte meg a leigazolása, ha mondjuk nyugati döntőbe megy ez a csapat, mert a második kört nélküle is hozta volna a Clippers ebben a jelenlegi nyugati mezőnyben. Ha nem tud konferencia finálét játszani a Clippers, akkor újabb első körös pick ment a kukába a semmiért, ez pedig Rivers sokadik ilyen húzása lenne már (igaz, az nem meglepő senkinek, hogy kockáztató és eddig bukó GM-nek számít). A PO-ban és a nyáron kiderül, megérte-e újfent kockáztani egy picket - nyáron lejár a játékos szerződése, egy fél évnyi Greenért pedig sehogy nem éri meg az a draftjog, maximum csak egy bajnoki cím esetén.

Los Angeles Lakers

Semmit nem léptek, ami azért nem meglepő, mert nem nagyon van olyan játékosuk, aki érdekelne bárkit is, a fiatalokat pedig nyilván ők nem adják fel most, a rebuild közben. Egyedül Lou Williams maradása furcsa kicsit, de úgy néz ki, a tavalyi legjobb hatodik ember sem mozgatta meg senki fantáziáját.

Memphis Grizzlies

Érkezett: PJ Hairston, 2018 CHA 2nd, 2019 BKN 2nd (Grizzlies), Chris Andersen, 2017 MIA 2nd (41-60 védett 2017-ben, védetlen 2018-ban), 2019 BOS 2nd (31-55 védett, ha ebbe a tartományba esik, a Boston nem adja a picket a Miaminek, a Miami pedig nem adja ide) (Heat), Lance Stephenson, 2019 LAC 1st (legalább két évnek el kell telnie, hogy a Torontónak átadja a Clippers az első körösét, lottery védett 2019-ben és 2020-ban is, ha addig nem megy át a pick, akkor a 2022-es második köröst adja a Clippers) (Clippers)
Távozott: Courtney Lee (Hornets), Jeff Green (Clippers)

Két cserét bonyolítottak és egyik sem volt rossz, igaz, világmegváltó sem. A lejáró szerződésű Lee-t váltották be Hairstonra, aki szerintem itt sem fog sok vizet zavarni, viszont érkezett még 4!!! második körös draftjog és Andersen is. A 4-ből valószínűleg csak 3 picket kap meg a Memphis, de Lee meg jó eséllyel nyáron ingyen ment volna el, az így is több mint a semmi. Andersen érdekes kérdés lesz, mert már nagyon nem tűnt használhatónak az utóbbi években, viszont a Grizzliesben még játszana is Marc Gasol kidőlése után, Brandan Wright mögött - nem biztos, hogy alkalmas már erre Birdman.

A másik cserében a szintén lejáró Green helyett szereztek egy első köröst, az szerintem nagyon jó érték, még ha 2019-es pickről is van szó. Stephenson pedig azért lehet érdekes, mert "közegébe" került Andersennel, Mario Chalmersszel, Zach Randolph-fal, Tony Allennel és Matt Barnesszal. Ha bejutnak a PO-ba, ami Gasol nélkül egy borzasztóan nagy "ha", akkor nem kifejezetten szeretne majd ellenük játszani egyetlen csapat sem, igazi JailBlazer-utánzat ez a keret, és (talán) még jobb is ilyen szempontból, mint az eredeti. Stephenson játékosként az elmúlt másfél évben teljesen leépült, és az sem biztos, hogy nem viszi még rosszabb irányba az előbb említett magot és ezzel az egész gárdát, de ha valahol magára találhat, az is egy ilyen környezet lehet szerintem - ideig-óráig talán a maximumot is kihozhatja magából ez a gengszer-csapat, de ugyanígy el is szívhatják a maradék tudásukat.

A játékosoktól függetlenül a pickek miatt szerintem jókat léptek, mert a szezonjuk lényegi része Gasol lábtörésével úgyis lezárult.

Miami Heat

Érkezett: Brian Roberts (Hornets), 2018 NOP 2nd (31-55 védett, ha ebbe a tartományba esik, semmit nem kap a Heat) (Pelicans)
Távozott: Brian Roberts, 2021 MIA 2nd (Blazers), Chris Andersen, 2017 MIA 2nd 
(41-60 védett 2017-ben, védetlen 2018-ban), 2019 BOS 2nd (31-55 védett, ha ebbe a tartományba esik, a Boston nem adja a picket a Miaminek, a Miami pedig nem adja ide) (Grizzlies), Jarnell Stokes (Pelicans)

A három cserét együtt érdemes kezelni, ezeknek köszönhetően ugyanis a Heat luxusadó alá került. Ez alapvetően nem túl fontos a kosárlabda szempontjából, Mickey Arison tulajdonosnak jó, hogy nem fizetnie kell majd év végén, hanem a luxusadót fizetők után szétosztott pénzből részesül, de a "repeater tax-payer" státuszt is jobb eséllyel kerüli el a Miami (egymás utáni 4 évben legalább 3-szor luxusadót fizető csapat kerül ilyen besorolás alá, ezeknek a csapatoknak a luxusadó súlyosabb szabályokkal jár együtt), így Arison a jövőben jobban a zsebébe nyúlhat. Három második köröst adtak fel, amiből egyet valószínűleg meg sem kaptak volna, sokat nem számít, ahogy Andersen és Stokes távozása sem.

Milwaukee Bucks

Nem volt egyetlen lépésük sem, ami azért nem meglepő, mert az igazi értékeiket nem akarták cserélni, a többiekkel pedig nem lehetett erősíteni. Még Greg Monroe-t is levették a kirakatból az utolsó órákra, onnantól kezdve reális alapjuk nem volt a velük szóba hozott Ricky Rubióra sem.

Minnesota Timberwolves

Itt sem volt mozgás és a Rubio-pletykákat leszámítva nem is nagyon voltak benne semmiben.

New Orleans Pelicans

Érkezett: Jarnell Stokes (Heat)
Távozott: 2018 NOP 2nd
(31-55 védett, ha ebbe a tartományba esik, semmit nem kell adnia a Pelicansnek) (Heat)

Megszerezték Stokest a semmiért, de náluk inkább az a meglepő, hogy nem volt több lépésük. Jrue Holidayt érinthetetlenként kezelték, Eric Gordon senkinek nem kellett, de Ryan Andersonért sem sikerült olyan ajánlatot kapniuk, amire igent mondtak volna - ha a nyáron lelép, akkor ez hiba volt, bármi is volt a konkrét érdeklődés az erőcsatár iránt, akit az off-szezonban többen fognak keresni, mint ahány olyan csapat lesz, aki nem ajánl neki valamit.

New York Knicks

Nem léptek, ami náluk azért nem meglepő, mert bár irányítóban szerettek volna erősíteni, ehhez szinte semmit nem tudtak felajánlani.

Oklahoma City Thunder

Érkezett: Randy Foye (Nuggets)
Távozott: DJ Augustin, Steve Novak, 2016 CHA 2nd
(56-60 védett 2016-ban, védetlen 2017-ben), 2016 OKC 2nd (Nuggets)

Payne térnyerésével vált fölöslegessé Augustin, akit egy inkább kettes poszton játszó tripladobóra cseréltek. Kisebb probléma Foye-jal, hogy amiben egykor jó volt, abban most pocsék - 30% alatt dobja a hármast a kintről egykor 38-40%-kal tüzelő kosaras. Borzalmas volt eddig idén Foye, de most egy újjáépülő csapatból Westbrook és Durant mellé került, ez megdobhatja dobószázalékát. Ha újra magára talál, akkor kockázat nélkül erősített a Thunder (szerződése lejár), ha nem, akkor sem történt semmi, mert nem adtak érte túl sok mindent - igaz, esélyeiket a bajnoki címre nem ez a húzás javította valószínűleg, így aztán megint egy kicsit túlóvatoskodta talán a deadline-t Sam Presti. 

Orlando Magic

Érkezett: Brandon Jennings, Ersan Ilyasova (Pistons), 2020 CLE 2nd (Cavaliers)
Távozott: Tobias Harris (Pistons), Channing Frye (Magic)

Két cserét húztak, aminek a lényege nagyrészt valószínűleg a sapka alatti hely megteremtése volt. A még kétéves szerződéssel bíró Frye-t a semmire, a még hároméves szerződéssel bíró Harrist pedig a lejáró Jenningsre és a jövőre csapatopciós Ilyasovára váltották, ezzel 45 millió dollárnyi caspace-ük lehet majd az off-szezonban - ha nem hívják le a török opcióját. A Magic tehetséges fiatalokból áll, tavaly majdnem sikerült megszerezniük Paul Millsapet, így nyilván újra megpróbálkoznak majd egy-két nagyobb hal kifogásával, ennyi hely (és a már meglévő mag) pedig vonzó lehet akár két nagyobb névnek is.

Játékban sem léptek sokat hátra szerintem, Frye távozása nem rengeti meg a csapatot, Ilyasova itt van helyette, és ugyancsak ő veheti át akár Harris szerepét is, a kosárIQ-ja és a külső dobásai miatt elképzelhető, hogy Skiles rendszerébe ilik - az is igaz, hogy védekezésben lesznek vele gondok, és ezért könnyen elképzelhető, hogy limitált lesz a játékideje. Jenningsnek 4-5 jobb meccse már volt, mióta visszatért Achilles-szakadásából, de azért az 23 meccsből nem a legjobb arány, és egyáltalán nem biztos, hogy itt majd újra kibontakozik ennyi kihagyást és egy ilyen súlyos sérülést követően. Paytonnak egy kis konkurencia nem ártott mindenesetre, és leginkább azért nem annyira vészes ez szerintem, mert két olyan embert adtak el, akik nem voltak jók a jelenlegi rendszerben - Harris talán többet is tud, de kár "talánra" bent tartani a keretben, akkor azt a 16 milliót a nyáron okosabban is el lehet költeni.

Philadelphia Sixers

Érkezett: Joel Anthony, 2017 DEN 2nd (Rockets)
Távozott: Chukwudiebere Maduabum játékjoga (Rockets)

Olyan nincs, hogy a Sixers ne cseréljen akkor, amikor lehet, még ha csak adminisztratív jelleggel is vezettük ezt fel ide, egyébként olyan, mintha semmit nem csináltak volna.

Phoenix Suns

Érkezett: DeJuan Blair, Kris Humphries, 2016 WAS 1st (Top9 védett 2021-ig minden évben) (Wizards)
Távozott: Markieff Morris (Wizards)

Ez a Sunsnak gyakorlatilag egy hibátlan csere, hiszen Markieff Morrisért nemhogy kaptak valamit, de az egy első körös draftjog. Nem biztos, hogy ez idén átkerül hozzájuk, a Wizardsnál nincs sok minden rendben ebben a szezonban, de ha ez bármelyik évben egy 15-20. pick lesz, akkor is sokkal értékesebb, mint egy csapategységet teljesen szétverő, motiválhatatlan **sz. Az érkezők közül Blair és Humphries szerződése sem garantált jövőre, úgyhogy semmit nem számítanak, nem rontanak a nyári lehetőségeken. Ezzel szerintem bukni nem tud a Suns, Morris Phoenixben már javíthatatlan volt, ez bőven a legtöbb volt, amit ki lehetett belőle hozni.

Portland TrailBlazers

Érkezett: Anderson Varejao, 2018 CLE 1st (top10 védett 2018-ban és 2019-ben is, legalább két évnek el kell telni, hogy a Phoenixnek átadja saját első körösét a Cavs, ami a következő három drafton Top10 védett, 2019-ben pedig védetlen) (Cavaliers), Brian Roberts, 2021 MIA 2nd (Heat)

A Blazers gyakorlatilag semmit nem adott fel. Az érkező Varejaót stretch provisionnel fogják kivásárolni a hírek szerint, Roberts megszerzésével pedig elvileg elérték a floort (a minimum fizetési szintet). A 2018-as Cleveland első körös és a Miami második köröse sem valószínű, hogy túl sokat fog érni, de ártani sosem árt a plusz pick. Ami szerintem pozitív, hogy nem bolygatták meg a jelenleg erőn felül teljesítő gárdát, ez szerintem okos döntés volt így év közben - ha változtatni kell és valószínűleg azért erősíteni akarnak ők is, akkor azt nyáron kell megtenniük majd, ezt a keretet pedig hagyják, hadd hozza ki magából a maximumot.

Sacramento Kings

Önmagukat mentették meg azzal, hogy nem cseréltek egyet sem, hiszen olyan pletykák merültek fel (Koufos és McLemore Gasolért és Snellért, McLemore nagyon sok helyre), hogy sokat nem léphettek volna előre, ellenben egy tehetséges dobóhátvédet elbuktak volna egy olyan edző miatt, aki jó eséllyel a nyártól megint munkanélküli lesz. Nagy megnyugvás lehetett minden drukkernek, hogy nem csináltak semmilyen hülyeséget, nem jellemző rájuk ez a fajta magatartás.

San Antonio Spurs

Nincs új a nap alatt, a ligamásodik nem változtatott, nem is igazán volt miért és miből.

Toronto Raptors

Náluk jóval nagyobb meglepetés, hogy nem csináltak semmit, de úgy tűnik, hogy vagy nem akarták felhasználni a NYK/DEN első köröst Pattersonnal együtt, hogy erősítsenek négyes poszton, vagy ez is kevés volt azokért a játékosokért, akiket meg akartak szerezni - a Brooklynnál Marks állítólag rengeteget kért Youngért, Andersonról pedig nem sok hír jött ki, hogy mit ajánlottak érte a kanadaiak.

Utah Jazz

Érkezett: Shelvin Mack (Hawks)
Távozott: 2018 DEN 2nd (Bulls)

Szereztek ugyan egy irányítót, de az azért kérdés, hogy Mack mennyit számít majd, Neto és Burke mellett/mögött mennyi játéklehetőséget fog kapni, mert egyébként nem ilyen kaliberekkel hozták őket szóba és jó eséllyel nem is Mack lesz az, aki majd megoldja a gondjaikat. Teague-ről egész kevés szó esett velük kapcsolatban, de Lawsontól annál több - úgy néz ki, nem merték bevállalni még fél évre sem az alkoholista egyest, nehogy szétbarmolja az egyébként jó csapategységet vagy rossz irányba vigye a fiatal magot.

Washington Wizards

Érkezett: Markieff Morris (Suns)
Távozott: DeJuan Blair, Kris Humphries, 2016 WAS 1st (Top9 védett 2021-ig minden évben) (Wizards)

A fővárosiak kockáztattak egyet, hiszen az agyhalott Morrisért adtak egy első köröst - Blair vagy Humphries távozása nem érinti túl érzékenyen őket. Ez gyakorlatilag semmi más szerintem, mint egy rulettezés, mert fogalmuk nem lehet róla, hogy Morris összekapja-e magát fejben. Ha igen, kiváló szerződése van évi 8 milláért, raádásul még hosszú ideig (2019), és az a félig stretch 4-es lehet, akit kerestek a mostani játéhoz (triplából nem jó Morris, de középtávolról jobb napjain igen), ráadásul egészen jó védő is. Ha itt is elszáll az agya, akkor viszont az ablakon dobtak ki egy első köröst, ezt ugyanolyan butaságnak tartom, mint a Clippers-Grizzlies cserénél azt, amit Doc Rivers csinált (azzal a kikötéssel, hogy Morrisnál több esély van rá szerintem, hogy összeszedi magát, mint arra, hogy a Clippers főcsoportdöntőt játszik).

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus