Forgatókönyvek az alapszakasz utolsó két napjára - kelet

Az NBA alapszakaszának utolsó két napja előtt három csapat helye biztos a keleti PO-ban, öten azonban még helyezkednek - lássuk a különböző forgatókönyveket!

A keleti főcsoportban már biztos, hogy a Toronto Raptors az első, a Boston Celtics a második, az Indiana Pacers pedig az ötödik helyen végez.
 

3-4. hely:

Philadelphia Sixers (50-30): @ATL, vs. Mil
Cleveland Cavaliers (50-31): vs. NYK

A Sixers jobb helyzetből várhatja az utolsó két játéknapot, hiszen egy vereséggel kevesebbel rendelkezik Brett Brown együttese, viszont azt is hozzá kell tenni, hogy a tie-breaker a Cavsé - 2-2-re végeztek egymás ellen az alapszakaszban, a Cavs azonban megnyerte a Central divíziót, míg a Philly harmadik lesz az Atlanticban a Toronto és a Boston mögött, így holtverseny esetén a Clevelandé a harmadik kiemelés.

A Sixers ma azt az Atlanta Hawkst fogadja, amelynek tökéletes a vereség is, hiszen a minél rosszabb mérleg és így a minél jobb lottery-hely a lényeg a Budenholzer-csapat számára. Holnap éjszaka aztán a Milwaukee Bucks látogat Philadelphiába - mindkettő bőven nyerhető összecsapásnak tűnik főleg annak a Phillynek, amely az elmúlt 14 találkozón nem talált legyőzőre.

A Cavs a New York Knickset fogadja holnap éjszaka, itt sem lehet azzal számolni, hogy elhasalnak LeBron Jamesék, a képlet pedig egyszerű:

A Sixersnek legalább egy győzelemmel többet kell szereznie az utolsó két napon, mint a Cavsnek, ebben az esetben harmadik lesz. Ha ez nem sikerül, akkor a Cleveland a harmadik és a Philly a negyedik.


6-7-8. hely:

Milwaukee Bucks (44-37): @PHI
Miami Heat (43-38): vs. TOR
Washington Wizards (42-38): vs. BOS, @ORL

A tie-breakerek a következőképp alakulnak:

A Miami 3-0-ra verte a Milwaukee-t az alapszakaszban, így azt a kettes tie-breakert a Heat nyeri. A Miami a Wizards elleni tie-breakerben is jobban áll, mert 2-2-re végeztek egymás ellen, de a divízión belüli mérleg a Heatnél 11-5, a Wizardsnál pedig csak 8-7, így a fővárosiak már nem érhetik be a floridaiakat. A Bucks és a Washington összevetésében a Wizardsnak áll a zászló, mivel 2-2-re végeztek egymás ellen, viszont ha holtverseny lesz, akkor a Milwaukee 27-25-tel, a Washington pedig 29-23-mal zár a főcsoporton belül.

A hármas holtversenyt a Heat 5-2-vel hozza, a Washington 4-4-gyel a második, a Milwaukee pedig 2-5-tel a harmadik.

A Bucks nehéz mérkőzésre számíthat, ráadásul nekik van az egyetlen olyan ellenfelük, aki még tétért játszik majd, viszont csak az ő sorsuk van a saját kezükben - ha nyernek, biztosan hatodikok. A Miaminek és a Washingtonnak ott van a Toronto és a Boston, a keleti első kettő, de a Raptorsnak és a Celticsnek semmilyen lényeges céljuk nem lesz már az utolsó két napon, úgyhogy nagyon könnyen elképzelhető a hármas holtverseny 44-38-as mutatókkal.

Sokan a hetedik helyre pályáznak a bostoni sérülések miatt, de azt a legnehezebb kiszámítani - ha a Milwaukee nyer Philadelphiában, akkor a Heat van a legjobb helyzetben ebből a szempontból, mert a kanadaiak legyőzésével biztosan megszerzi a hetedik pozíciót, de ha a Bucks kikap, azonnal borul minden.
 

A Milwaukee hatodik, ha:
          - megveri a Philly-t
          - kikap a Sixerstől, de a Heat is a Torontótól, és a Washington nem hozza mindkét hátralévő meccsét

A Milwaukee hetedik, ha:
          - kikap a Phillytől, és a Heat és a Wizards közül az egyik még kikap

A Milwaukee nyolcadik, ha:
         - kikap a Phillytől, és a Heat és a Wizards is hozza az összes hátralévő meccsét


A Miami hatodik, ha:
         - megveri a Torontót, a Bucks pedig kikap a Sixerstől

A Miami hetedik, ha:
         - legyőzi a Torontót, de a Bucks is a Sixerst
         - kikap a Torontótól, a Wizards pedig nem hozza mindkét hátralévő meccsét

A Miami nyolcadik, ha:
         - kikap a Torontótól, a Wizards pedig mindkét hátralévő meccsét hozza


A Washington hatodik, ha:
         - hozza mindkét hátralévő meccsét, a Bucks kikap a Sixerstől, a Heat pedig a Torontótól

A Washington hetedik, ha:
               - hozza mindkét hátralévő meccsét, a Heat legyőzi a Torontót, a Bucks pedig kikap a Sixerstől

A Washington nyolcadik, ha:
                - hozza mindkét hátralévő meccsét, de a Heat is nyert a Toronto ellen, és a Bucks is legyőzi a Sixerst
                 - nem hozza mindkét hátralévő meccsét

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus