Kik maradtak a szabadügynök-piacon az első nap után?

Több, mint 50 játékos már virtuálisan elkelt, de még így is rengetegen várnak új szerződésre. 

 

Irányítók

Az UFA játékmestereknél Spencer Dinwiddie és Dennis Schröder a legismertebb név, Dinwiddie valószínűleg a Wizardshoz megy, de a Wizards és a Nets még dolgozik a részleteken, Schröderrel kapcsolatban pedig nagy a csend. Mellettük Patty Mills és Reggie Jackson számíthat még nagyobb érdeklődésre - Mills esetében több bajnokesélyes csapat is versenyt fut, Jackson pedig a Clippersnél maradna leginkább. Az RFA-k között egyedül Kendrick Nunn található, jó eséllyel őt egy DeMar DeRozan snt-ben láthatjuk majd. 

Mellettük ismert nevek vannak még a kalapban, akiket azért már nem jegyeznek magasan, de csereirányítóként még bőven van helyük a ligában, ide tartozik Chris Chiozza, Mike James, Raul Neto, Elfrid Payton, Jeff Teague és Quin Cook. 

Többen a ligában maradásért “szerválnak”, itt a legnagyobb név Dennis Smith Jr., mellette Frank Ntilikina, Shaquille Harrison, Tim Frazier, Brandon Goodwin, Brad Wanamaker, Ish Smith, Dante Exum, Ryan Arcidiacono, Tremont Waters és Isaiah Thomas emelhető még ki. 

Dobóhátvédek

Kettes poszton főként tapasztalt hátvédeket találunk, akik vagy védekezésben (Danny Green, Iman Shumpert, Avery Bradley, Tyler Johnson, Langston Galloway, Tony Snell), vagy támadásban (Lou Williams, Bryn Forbes, E’Twaun Moore, JJ Redick, Matt Thomas) lehetnek még hasznosak - ők jellemzően bajnokesélyes csapatokhoz szeretnének kerülni, nagy százalékban ez össze is fog jönni. Külön ki kell emelnünk Victor Oladipót, akinél kérdéses, hogy ad-e neki valaki komolyabb szerződést. 

A fiatalabb korosztályból érdemes kiemelni Denzel Valentine-t, Terrance Fergusont, Malik Monkot, Deividis Syrvidist és Sindarius Thornwellt, akik még kaphatnak szerződést. 

Az RFA-knál Bruce Brownnak több kérője is akadhat, Terence Davis valószínűleg marad a Kingsnél, Josh Hart a Pelicansnél, Szvatoszlav Mikhailiuk a Thundernél, Hamidou Diallo pedig a Pistonsnál. Érdekes helyzetben van Talen Horton-Tucker, aki megkapta a QO-t a Lakerstől, aminél többet ér, de nem tolonganak a kérők. 

Kiscsatárok

A slágerposzton a legnagyobb név Kawhi Leonard, aki várhatóan aláír a Clippershez, de ez még nem biztos. DeMar DeRozan esetében egyre erősebb a Heat-szál, de itt sem biztos még a végállomás. Kelly Oubre Jr. környékén egyelőre nagy a csend, Andre Iguodaláért bajnokesélyesek küzdenek, Justise Winslow viszont nagy kérdőjel. 

A második vonalban Timothe Luwawu-Cabarrot, Wes Matthews, Glenn Robinson III, Abdel Nader, James Ennis, Tyler Bey, Darius Miller, Stanley Johnson és Justin Jackson a ligában maradásért küzd, valószínűleg találnak maguknak csapatot. 

Erőcsatárok

Az erőcsatároknál két RFA, John Collins és Lauri Markkanen kívánkozik az élre - Collins nagy alkudozásban van a Hawksszal, míg a finn és a Bulls egy snt üzleten dolgozik, a Spurs várhatóan megadja neki, amit szeretne. 

Mellettük több veterán UFA nézelődik, hogy melyik bajnokesélyeshez igazoljon, ide tartozik Paul Millsap, Markieff Morris, Carmelo Anthony, Nemanja Bjelica, Ersan Iljasova, James Johnson, Rudy Gay, Mike Scott, Patrick Patterson és Jared Dudley - többeknél már lehet sejteni a végállomást.

A fiatalabb spílerek közül Georges Niang, Rondae Hollis-Jefferson, Marquese Chriss, Juwan Morgan, JaKarr Sampson, Chris Silva, Noah Vonleh és DJ Wilson neve szerepel még a kalapban, közülük többen lehet, hogy már másik ligában kezdik majd az új évadot. 

Centerek

Korábbi All-Starok is akadnak a mezőnyben, Andre Drummond és DeMarcus Cousins - rájuk biztosan lesz kereslet, a “mennyiért” a kérdés, különösen Drummond esetében. 

Akad több nagyon tapasztalt magasember, akik még beférhetnek komolyabb játékpercekkel, de már nem biztos, hogy komolyabb csapatokba: Taj Gibson, Enes Kanter, Bismack Biyombo, Ed Davis, Robin Lopez, Hassan Whiteside tartozik ide. 

A fiatalabb centerek közül Willy Hernangomez, Frank Kaminsky, Tony Bradley, Jordan Bell, Justin Patton, Moritz Wagner és Norvel Pelle emelhető ki, a futottak még kategóriában Isaiah Hartenstein, Harry Giles, Tacko Fall, Cristiano Felicio, Khem Birch, Luke Kornet és Thon Maker említhető. 

A Miaminál akad még két különleges UFA: Udonis Haslemről nem lehet tudni, hogy visszatér-e még egy meccsre szezonra, míg a török fiatal, Ömer Yurtseven szerződését felbontotta a Heat, de várhatóan visszaigazolják. 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus