Küldetés teljesítve: ez kellett LeBron James első bajnoki címéhez

A lockout miatt rövidebb 2011-12-es évadban ért fel először a csúcsra LeBron James - ezt a szezont, a Heat játékának fejlődését elevenítjük fel kicsit közelebbről az előzményektől a nagydöntő utolsó meccséig.

Nagylelkű támogatásaitokból összegyűlt a Kezdő5.hu működésének április havi fedezete, amit a szerkesztőség úgy is szeretne megköszönni, hogy a támogatói felületünkre feltöltött hosszabb blogjainkból néhányat nyilvánosan elérhetővé teszünk a következő napokban.

Köszönjük eddigi támogatásaitokat, kérünk benneteket, hogy amennyiben lehetőségetek van, továbbra is támogassatok bennünket, hogy az oldal túlélhesse az előttünk álló nehéz időszakot (részletesen itt).

Ma LeBron James első bajnoki címének körülményeiről készült blogunkat olvashatjátok Gobodics Tamás szerkesztőnk tollából - íme a kedvcsináló, illetve a link, ahol megtekinthetitek teljes terjedelemben. Tomiról annyit érdemes tudni, hogy Miami Heat-drukker, ezt tekinti saját "NBA-aranykorszakának" - a rajongása viszont még a Big Three előtt kezdődött.

 

"Immár nyolc év telt el azóta, hogy LeBron James levetkőzte a gyűrűs poénokat, elhomályosította a chokerségét előtérbe helyező kommentáradatot és felült az NBA trónjára. Ehhez több kulcsmomentum, kulcsmeccs, kulcsteljesítmény kellett tőle és az egész Miami Heattől – ezeket idézzük fel most.

2011-ben járunk, amikor az új kollektív szerződés miatt két hónapot csúszott a szezon, csak december 25-én indult, így pedig erőltetett menet várt a csapatokra, előfordultak a back-to-back-to-backek, a négymeccses hetek, de így is csak 66 találkozót tudtak megrendezni. Kevés volt a teljes edzés (a Miami Heatnél ez a szám, a rendes, 100%-os edzések száma még a húszat sem érte el a szezon során!), ami speciális helyzetet jelentett mindenki számára."

 

A cikket ide kattintva olvashatjátok el.

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus