New Kidds On The Block – Íme az év legjobb újoncai!

LaMelo Ballt, a Hornets zöldfülűjét taksálják a legtöbbre a liga első néhány hetét követően.

Egy különös szezont zárt az NBA, hisz a kihívásokkal teli 2020-as év középpontjában sajnálatos módon a koronavírus állt, amely az egész világra kifejtette hatását, és ez a sportot is jelentősen befolyásolta. Soha nem volt még arra példa, hogy egészen novemberig kelljen várni a draftra, amely szemlátomást nem éppen a legerősebb felhozatallal bírt, de azért vannak szép reményű delikvenseink.

1. LaMelo Ball, Charlotte Hornets (11,8 pont, 6,9 lepattanó, 6,3 gólpassz)

A játékosbörze első körének harmadik választottja kezdetben túlságosan is megosztotta a rajongókat, szemlátomást időre volt szüksége ahhoz, hogy megtalálja a dobásait és felvegye a ritmust. Ball első néhány mérkőzését leszámítva egyértelműen pozitív hatással van a csapatára, a Hornets valószínűsíthetően előrébb léphet a 2020-as idény 23-42-es győzelem-vereség mutatójánál, olyannyira, hogy akár még a rájátszásba való bekerülés is realitássá válhat. LaMelo a hatékonysági mutatót tekintve a Charlotte legjobbja, gólpasszokban pedig a második helyen áll, Devonte' Graham mögött, ráadásul immáron az NBA történelemkönyveibe is beírta a nevét, mint a liga legfiatalabb tripla-duplát elérő játékosa.

2. James Wiseman, Golden State Warriors (11,3 pont, 6,3 lepattanó, 1,5 blokk)

Közvetlenül a draftot megelőzően láttak napvilágot azok a pletykák, miszerint a Hornets szeretne fentebb cserélni annak érdekében, hogy megszerezhesse Wisemant. Végül ez nem jött össze, így a Memphis egyetem kiválósága a második cetlivel Kaliforniába került. A magasember rögtön az első mérkőzésétől kezdve értéket képvisel – megannyi fontos ziccerével és kiemelkedő védőmunkájával. Lehet, hogy LaMelo Ball az év újonca cím legnagyobb várományosa, de egy ötéves tervben gondolkozva talán Wiseman az értékesebb spíler.

3. Tyrese Haliburton, Sacramento Kings (11,9 pont, 2,8 lepattanó, 5,6 gólpassz)

Egészen a tizenkettedik helyig csúszott le az Iowa State egyetem sztárja, a Sacramento pedig nem volt rest lecsapni rá. Több helyen is arról szólnak a hírek, hogy bizony ő lehet a legfőbb kihívója LaMelo Ballnak. Fantasztikusan lát a pályán, stílusa inkább hasonlít egy érett európai játékmesteréhez, mint egy a labdára tekeredő tengerentúli bugrisra. Kiválóan illeszkedik De'Aaron Fox és Buddy Hield duója mellé, ráadásul a periméteren kívüli munkájáról már most ódákat zengenek.

4. Anthony Edwards, Minnesota Timberwolves (12,5 pont, 2,9 lepattanó, 1,9 gólpassz)

Noha, nem nagyon volt kérdéses az első helyen való kiválasztása, egyelőre nem nyújtja azt a kimagasló teljesítményt, amit egy 1/1-estől várnánk. A potenciál benne van, ez egyértelmű, ellenben szemlátomást a Wolves nem éppen úgy használja, hogy rögtön kiaknázza a lehetőségeit. Robbanékonyságára és atletikusságára építhetnek, viszont nagyon ingatag a dobóformája, nem nagyon támadja a gyűrűt, ezáltal nem él a büntetődobások adta lehetőségekkel, és a védőmunkában is csak keresi önmagát.

5. Patrick Williams, Chicago Bulls (10,6 pont, 3,8 lepattanó, 1,1 gólpassz)

Tudtuk róla, hogy jó játékos, bár a Florida State csapatában rendre csak a padról érkezett, s bár hatalmas fejlődésről tett tanúbizonyságot, sokan mégis túlzásnak tartották a negyedik helyen való elvitelét. Igazi háromdimenziós, pozíció nélküli játékos, aki tökéletes arra a feladatra, hogy a különböző tátongó lyukakat betömje, melyekből Chicagóban azért rendre akad. Védőmunkáját csak dicséret illeti, a triplavonalon kívülről pedig magassága és testalkata ellenére is remekel. Furcsa dobómozdulata hagy ugyan kívánnivalót maga után, de ha bemegy…

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus