Radar Alatt 02 – Pelicans-szupertörpe, új-Delly Miamiban

Milyen Carroll játszott tavaly Atlantában? – Jrue Holiday-t kiszorítják? – 2k16-os dobószázalékok Texasban

 

10. Tyler Johnson. A Miami Matthew Dellavedovája fokozatosan tapossa ki magának a perceket, a Pacers elleni vereség alkalmával még csak 19 percet kapott, a Raptors-Lakers-Jazz trió ellen viszont 23-29-29-et – mindhármat meg is nyerte a gárda. A Jazz ellen a pontszerzésből is alaposan kivette a részét (17), de egyébként is remekül dob (55% mezőnyből, 4/6 tripla, 4/5 büntető). Az alig 192 centis tűzgolyó igazi ismertetőjele persze a levakarhatatlan védekezés, nem átallott a Lakers és a Jazz ellen 2-2 blokkot bemutatni.

9. Clint Capela. Dwight Howard cseréje továbbra is nagyon megbízható, viszont egyre kevesebbet van pályán – a Kings ellen még 26, a Clippers ellen már csak 19, a Brooklyn ellen pedig 11 percet kapott. Az első két meccsen 11 pontot, 10 pattanót és 2.5 blokkot átlagolt, a beütött 4, illetve 5 fault viszont nem mutat jól ennyi játékperc alatt (a Nets ellen égésnél nem nagyon lehetett fent tartani az ellenfél alacsonyabb szerkezete miatt). A labdaigénytelenségi szintje viszont továbbra is fenomenális, 16 mezőnykísérletéből 13 kosár lett, az egész szezont tekintve a mezőnyszázaléka 79.5!

8. Langston Galloway. A Knicks másodéves hátvédje négy meccsen lépett pályára, és a Charlotte elleni vereséget leszámítva 3 jó mérkőzése volt: ezeken 13, 14, 15 pontot dobott. A Lakers és a Raptors elleni győzelemből vastagon kivette a részét, a kanadaiak ellen 60 százalékkal tüzelt, volt 4-4 pattanója és gólpassza, a vele egykorú Lakers-backcourt ellen pedig nagyon éretten kosarazott, 14 pontja mellett kiválóan védekezett. Ha nincs a Hornets elleni gyengébb meccse (19 perc, 4 pont), akkor magasabban is rangsorolhatnánk.

7. C.J. McCollum. Bár nem volt igazán extra egyik mérkőzésen sem, így is összehozott 18.3 pontot, viszont a kinti dobásai (3/13…) igencsak hiányoztak Portlandben, az ellenfelek három zakót adtak fel a csapatra. A játék többi elemében is visszaesett, például több eladott labdája (9) volt, mint lepattanója (8) - ezen a 6/6-os büntetőzés sem sokat kozmetikázik.

6. Kentavious Caldwell-Pope. A Pistons dobóhátvédje felemás héten van túl, a csapat 2-2-vel végzett, neki is két jobb és két rosszabb napja volt. A Suns ellen 18 pontot termelt 8/10-es pontossággal, a Warriorsnak 15-öt 50%-kal – a mérleg másik oldalán a Trail Blazers és a Sacramento ellen bemutatott 11/29 áll. Emberünk azonban továbbra is maximálisan bírja Stan Van Gundy bizalmát (átlag 38 perc játékidő!), leginkább azért, mert remekül büntetőzik (8/9), és védekezésben is igyekszik hasznossá tenni magát (4 labdaszerzés a Portland, 2 a GSW ellen).

5. Otto Porter. B-kategóriás hete volt a Wizardsnak (3 bukta és Bradley Beal is lesérült), így Porter sem fért be a Top3-ba. Pedig neki nem voltak rossz meccsei, a Hawksnak 23 pontot gurított, bőven 50 százalék felett célzott mezőnyből – de azt sem hallgatjuk el, hogy a jó büntetőzés (11/12) mellett a triplákkal továbbra is gondok vannak (3/11), amit most máshol sem tudott úgy kompenzálni, mint az első héten.

4. Isaiah Canaan. Az első héten nem volt elég kiegyensúlyozott a Top10-hez, a másodikon már igen: a Bulls elleni 3 pontos teljesítménye mellett 17-et szórt be a Cavaliersnek, 23-at az Orlandónak és 18-at a Torontónak. Tette mindezt kerek 50 százalékos mezőnymutatóval, emellett máshol is jeleskedett – volt 4 gólpasszos, 3 labdalopásos és 3 lepattanós meccse is. Kis extrákat is hozott (8/8 büntető, mindössze 4 eladott labda, kerek 0-s +/- mutató), nem rajta múlt, hogy a Philly 0/8-cal áll…

3. Dwight Powell. A Dallas háromból kettőt húzott be az elmúlt napokban, és ebben nagy szerepe volt Szegény Ember DeAndre-jának. Körülbelül 20 perc alatt szed 6-7 lepattanót, köztük nagyon sok támadót is, maximálisan kihasználja atletikus képességeit – viszont amiben még jobb, azok a dobásai: 7/9, 4/5, 4/5 mezőnyből, majdnem 80 (!) százalékos pontosság…

2. Ish Smith. A hét berobbanója a Pelicans irányítója, aki nagyszerűen használja ki Jrue Holiday limitált perceit. A New Orleans kétszer játszott a Dallasszal és az Atlantával is, nem gyenge csapatok ellen átlagolt 12.5 pontot. Az első két meccsen nem dobott jól (7/25), a második kettőn viszont már igen (14/28), de ő nem is elsősorban a dobásai miatt kell ő a Pelicansnek. Az alig 180 centis Smith ugyanis 33 perc alatt kereken 10 gólpasszt átlagolt, mellé tett 4.8 lepattanót (!), 1.5 labdalopást, de még blokkok (!) bemutatására is futotta az erejéből.

1. Kent Bazemore. 4-ből hármat nyert a Hawks a héten, mondani sem kell, hogy a hátvéd-kiscsatár hathatós támogatásával. A Wizards ellen 25 pontot hintett kiváló dobásokkal, a többi meccsen csak hozta a hajtós kemény védekezést, 9-10 pontokkal megspékelve. Összességében 13.5 pont, 4.5 lepattanó, 3 gólpassz, 2.5 (!) labdalopás, 0.5 blokk – Atlantában lassan elfelejtik DeMarre Carroll nevét…


Honorable
 

Jeremy Lamb. Háromból kettő összecsapás sikerült jól a Hornets cserehátvédjének: a Spurs elleni borzalmat (2/8 mezőnyből, 2 eladott labda) gyorsan feledtette: a Minny és a Knicks elleni győzelemből alaposan kivette a részét, összesen 32 pontot szórt be 60 százalékos célzással, és a védőoldalon is nagyon hasznos volt. Komoly fejtörést okozott a Top10-es beválogatása…

Doug McDermott. A Bullsnak mindössze két meccse volt az elmúlt időszakban, a kiscsatár a Minny ellen vereségről nem tehetett (11 pont, 4/5 mezőnyből, 3/4 tripla), a Philly ellen pedig ő is villogott (18 pont, 7/15 mezőnyből). Összességében most is parádésan, 60 százalékkal dobta a hármasokat, de ha feljebb akar kerülni a listán, a játék többi részében is javulnia kell – a dobások mellett a statisztikai lapján össze-vissza 4 lepattanó szerénykedik.

Dewayne Dedmon. A 26 éves, 213 centis Orlando-centerre a Toronto és a Philly ellen volt szükség a kezdőben Vucsevics sérülése miatt, és Mr. Megbízható Cserecenter nem is okozott csalódást. Mindkét meccsen elérte a 10 pontot és kiosztott 3-3 blokkot – és ami fontosabb, mindez két győzelmet eredményezett. Az Indy ellen már csak 23, a Lakers ellen 13 percet kapott, de 9, illetve 8 pattanóba itt is belekapaszkodott.

Tony Snell. McDermotthoz hasonlóan ő is csak két meccsen játszott – amíg posztriválisa csak támadásban, ő védekezésben is villogott (5.5 pattanó, 1.0 blokk). A 10 és 14 dobott pont kifejezetten jó egy védőspecialistától, a 6/9-es triplázás pedig egyenesen extra.

Will Barton. A Denver üdvöskéje a Warriors ellen kezdőként nagyot szólt (19 pont, 8 pattanó, 5 gólpassz, 2 labdalopás, 1 blokk) – ha ezt a teljesítményt hozta volna a másik két Denver-meccsen is, akkor most dobogón lehetne. Fájdalom, de a Portland és a Milwaukee ellen vissza kellett térnie a cseresorba, ahol már közel sem volt ennyire extra (8.5 pont, 2.5 pattanó, 1 gólpassz). Barton „személyes tragédiája”, hogy ezen a héten egy kiemelkedő meccsel is csak a „futottak még” kategória végére lehetett felférni…

Allen Crabbe. A Portland hátvéd-kiscsatára a Pistons ellen nem rontott dobást (7/7!), de ezt pótolta a Nuggets és a Spurs ellen (5/18 mezőnyből) - így a heti Radar Alattban a lábjegyzet jutott neki.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus