Re-Draft 1948: az első "igazi" börze

A draftok a játékosok és klubok sorsát hosszú évekre meghatározzák, de vajon mi lenne, ha az egyes csapatok előre tudnák, hogy kiből milyen NBA-kosaras lesz?

Nagylelkű támogatásaitokból összegyűlt a Kezdő5.hu működésének április havi fedezete, amit a szerkesztőség úgy is szeretne megköszönni, hogy a támogatói felületünkre feltöltött hosszabb blogjainkból néhányat nyilvánosan elérhetővé teszünk a következő napokban.

Köszönjük eddigi támogatásaitokat, kérünk benneteket, hogy amennyiben lehetőségetek van, továbbra is támogassatok bennünket, hogy az oldal túlélhesse az előttünk álló nehéz időszakot (részletesen itt).

Ma egy blogsorozat első darabját olvashatjátok el, Tóth Attila szerkesztőnk az NBA történetének draftjait gondolta újra abból a szempontból, hogy mi lett volna, ha a csapatok előre tudják, kiből milyen játékos lesz, így a "még bentlévő legjobb" kosarast húzzák -  íme a kedvcsináló, illetve a link, ahol megtekinthetitek teljes terjedelemben. A szerzőről, a Hírmorzsák házigazdájáról tudni érdemes, hogy Bulls-drukker, aki annyira elfogulatlanul ír, hogy olvasói többször "megvádolták" már azzal, hogy Bulls-hater...

 

"Időre időre felmerül, mi történt volna a ligában, ha Michael Jordan anno a Portland TrailBlazershez kerül Sam Bowie helyett, Dirk Nowitzkit nem cseréli el a Milwaukee Bucks Robert "Tractor" Traylorra, vagy ha a Detroit Pistons nem Darko Milicsicset, hanem valamelyik nagy egyéniséget választja a 2003-as draftról. Még ha semmin nem változtat ez az elmélkedés, akkor is érdemes belegondolni, mennyire más irányba indulhattak volna el a különböző franchise-ok, ha egy-egy választásnál a megfelelő döntést hozzák.

Természetesen a játékosok esetében is elmondható, hogy máshogy alakulhatott volna pályafutásuk, ha nem ahhoz a klubhoz kerülnek, amely végül kiválasztotta őket. Mindkét szempontból próbáljuk vizsgálni a történéseket az NBA elmúlt több mint 70 évében, és ennek alapján újradraftolunk évről évre."

 

A cikket ide kattintva olvashatjátok el.

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus