1-1-ről folytatódik az NBA-nagydöntő

A felek átköltöztek Bostonba, jön az idei finálé harmadik összecsapása. 

 

Boston Celtics - Golden State Warriors 03:00 (Sport 1)

A GSW otthonában 1-1-re végeztek a felek (egyelőre), így a Celtics elvette a pályaelőnyt, de mivel pont a második meccset bukta el elég simán, így nem lehet teljességgel nyugodt. Ha összességében nézzük a két mérkőzést, akkor azért inkább a Warriors vezetett, a Bostonnak volt egy extra negyedik negyedes triplázása, amivel nyert, a második esetben ez elmaradt, így nem tudott fordítani. Ezzel együtt azért bőven elégedett lehet Ime Udoka együttese is, hiszen a pályaelőny megvan, a legutóbbi hibákat ki lehet javítani, otthon lehet jobban dobni, úgyhogy nagy baj nincs.

Az a kérdés, hogy Horford és Smart melyik arcát mutatja, az első vagy a második meccsen látottat - elsőre parádéztak, másodjára eltűntek támadásban, elég nagy a kontraszt. A Warriorsnál is van persze kérdés, Curry eddig extra, nem biztos, hogy idegenben is tudja ezt tartani, viszont egyrészt Poole-nak csak villanások jutottak, Thompsonnak pedig annyi sem - az ő dobóformája is megváltoztathatja a széria dinamikáját, ha "megjön". Mindkét oldalon vannak még tartalékok, fizikálisan is érdekes lesz látni, hogy melyik fél lesz keményebb: legutóbb a Warriors volt, de a Celtics már "üzent", hogy készen áll a visszavágásra. Márpedig eddig a PO-ban minden vereségre válaszolni tudtak Tatumék - akiknek most taktikailag is megoldást kellene találniuk támadásban, mert legutóbb a GSW védekezése rengeteg eladott labdába, nehéz helyzetbe kergette őket.

Ami a sérültjelentést illeti: a hazaiaknál Robert Williams III, a vendégeknél Otto Porter Jr., Gary Payton II és Andre Iguodala állapota kérdéses, de a várakozások szerint mindegyikük játszani fog, talán Iguodala az, aki tényleg kérdéses - ő legutóbb sem játszott, az első meccsen tért vissza, de ott sem volt benne sok köszönet.

A párharc állása: 1-1.

 

A mérkőzéshez élőképes stream itt található!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus