12 meccses játéknappal folytatódik az NBA alapszakasza

Mutatjuk, hogy mit érdemes tudni a mérkőzések előtt.

Charlotte Hornets - Memphis Grizzlies 01:00

Kötelező meccs a Memphis számára, a vendégek sorozatban hármat nyertek, két fontos rangadót is behúztak, míg a Hornets eddig összesen tíz győzelmet számlál, és bár mostanában kicsit felszívta magát, de azért látszik, hogy csak az addigiakhoz képest tűnik jobbnak. A Grizzlies teljesen más szint és a formája is rendben van, ráadásul ha nyer, akkor utoléri a nyugati éllovas Denvert, így a motivációval sem lehet probléma. A kérdés az, hogy idegenben mennyire lesz masszív a gárda (ott csak 8-10-re áll eddig), és hogy a sérültekkel mi lesz a helyzet: Clarke biztosan nem játszik, de Jones és Aldama játéka is erősen kérdéses, bár elvileg Bane visszatérhet ezen a találkozón. 

 

Cleveland Cavaliers - Phoenix Suns 01:00

Ez rangadó lehetne, de egyik csapat formája sem az igazi A Cleveland oda-vissza legyőzte a Chicagót a három veresége után, de elsőre egy bűnrossz meccsen, másodjára pedig két hosszabbítás után, egy játékvezetői hibával és Donovan Mitchell történelmi 71 pontos mérkőzésével. A Suns pedig zuhanórepülésben van, sorozatban hármat, hétből hatot és tizenötböl tizenegyet (!) veszített el, legutóbb még a 85 pontot sem érte el a Knicks vendégeként, ráadásul már az idegenbeli túra hatodik állomásánál tart, kellően elege lehet mindenből. Viszont a Cavs is messze van a jó passztól, így kérdéses, hogy mire mennek majd egymással a felek - a Phoenix teljesen padlón van, ráadásul Devin Bookerre sem számíthat, de pont ilyenkor szoktak előfordulni váratlan feltámadások. De ne tévedjünk, ez most tényleg váratlan lenne, a Cavaliers sincs a topon, de a Suns utóbbi meccsei egészen más szintet jelentenek...

 

Orlando Magic - Oklahoma City Thunder 01:00

Az OKC back-to-back lép pályára a teljesen valószerűtlen győzelme után, amely során 150 pontot dobott a Bostonnak Shai Gilgeous-Alexander nélkül. SGA elvileg most sem játszik a betegsége miatt, meglátjuk, hogy mi marad az előző esti lendületből, és az is kérdés, hogy a Magic melyik arcát mutatja: Wagneréknek volt egy teljesen váratlan sikerszériájuk, de az előző három meccset sikerült elveszíteni, méghozzá meglehetősen egyértelmű módon. Most a frissesség és a hazai pálya is a Magic mellett szól, de annyira "olvashatatlan" mindkét csapat, hogy lehetetlen megjósolni, hogy mi történik majd - a Thunder igazából még harcban van a playin-helyekért, de olyan óriási tétje azért nem lesz ennek az összecsapásnak. 

 

Philadelphia 76ers - Indiana Pacers 01:00

Ez keleti rangadó lesz két jó csapat között, amely ráadásul nincs is messze egymástól, mert a Sixers csak két mérkőzéssel jár a Pacers előtt. Az Indy kirobbanó formában van mostanában, szenzációs támadójátékra képes a gárda, sorozatban négyet és tízből hetet nyert, jó csapatokat is megvert mostanában, extra dobóformát mutat, és több lábon állva, nagyon gördülékenyen játszik. A Sixers ennyire nem brillírozik, de nála van egy MVP-jelölt Joel Embiid révén, aki szórja az extra meccseket, James Harden is kiváló formában van, a két vereségük után ők is nyertek kettőt, otthon pedig 15-5 a mérlegük, amire most is alapozhatnak. Döntő lesz, hogy a Harden-Haliburton csata merre billen el, és hogy Turnerék mennyire bírnak majd el Embiiddel, de az is biztos, hogy hiába jó védőcsapat a Philly, Hieldék ellen szükség lesz a kinti dobóformára, ha partiban akarnak lenni - színvonalas, izgalmas, szoros találkozóra van kilátás, jobbra, mint az első meccsük, amelyet 120-106-ra nyert meg itt a Sixers.

 

New York Knicks - San Antonio Spurs 01:30

A Knicks megint elkapta a fonalat, a vereségszéria óta kettőt nyertek Randle-ék, és mindkétszer 90 pont alatt tartották aktuális ellenfelüket, ahogy korábban a győzelmi sorozat alatt is ez volt az egyik kulcs, úgy most is elmondhatjuk, hogy a jobbik védekezésükkel bármire képesek lehetnek. A Spurs ellen persze amúgy is ők az esélyesek, főleg otthon, de ne feledjük, hogy múlt pénteken 122-115-re kikaptak San Antonióban, és a texasiak azóta kis híján megverték a Dallast is, bár legutóbb 36 pontos vereséget szenvedtek a Nets ellen. Az erőviszonyok egyértelműek, de a Spurs többször megmutatta már, hogy nem szabad leírni, mert képes a bravúrra, ha olyan napot fog ki - Brunson már visszatért a Knicksnél, de Barrett még nincs, meglátjuk, hogy sikerül-e érvényesíteni a papírformát. 

 

Toronto Raptors - Milwaukee Bucks 01:30

A Bucks back-to-back érkezik a Washington elleni győzelem után, amely során Giannis Antetokounmpo 55 pontos karriercsúcsot szórt, három brutális meccs után érkezik meg a görög Torontóba, ahol a szintén hatalmas formában lévő Pascal Siakammal vívhat csatát - már ha pályára lép, mert egyébként előszeretettel pihenteti idén Mike Budenholzer hasonló helyzetben. A Bucksnál Holiday visszatért, de még nem volt önmaga, Middleton pedig továbbra is sérült, és igazából a Wizards ellen sem játszottak túl jól, Giannis extráját egészítette ki a Lopez-Portis páros, ezzel tudtak nyerni. A Raptors pihentebb, ráadásul otthon 11-8-ra áll, és bár nincs jó formában (négyből háromszor, tizenkettőből kilencszer kapott ki), de hazai pályán egy leharcolt, szintén nem túl éles Milwaukee-val szemben lehet esélye. A kanadaiaknál nincs fontos sérült, a kérdés ezen a fronton a vendégeknél lesz, hogy ki léphet végül pályára. 

 

Chicago Bulls - Brooklyn Nets 02:00

A Nets a liga legjobb formában lévő csapata zsinórban aratott 12 győzelemmel, ellenállhatatlan passzban van, legutóbb földbe döngölte a Spurst is, úgyhogy természetesen Chicagóba is egyértelmű favoritként érkezik. A Bulls sem volt rossz passzban, de a Cavs elleni oda-vissza vereség megint nem jött jól, főleg hogy a második két hosszabbításba torkollt, így kicsit fáradtabb is lehet a gárda. A kulcs mindenesetre biztosan a Brooklynnál lezs, a vendégek formáján, élességén múlhat a találkozó, nincs érdemi sérültjük, így ha nem fognak ki különösen rossz napot (ami ennyi siker után bármikor megtörténhet), akkor ők az esélyesek. Azt viszont említsük meg, hogy a Bulls idén nyert már Brooklynban, és összességében is kiemelkedően eredményes a keleti topcsapatok ellen, sorra nyeri a meccseket a legjobbakkal szemben - ez most komoly bravúr lenne...

 

Minnesota Timberwolves - Portland Trail Blazers 02:00

A Wolves éppen legutóbb törte meg hosszú negatív szériáját, amikor szinte a semmiből meg tudta fogni a nyugati éllovas Denvert, és kiemelkedően jó játékkal, agresszív, kemény, harcos produkcióval rángatta ki magát a gödörből. A Portland sem túl meggyőző mostanában, de legutóbb szintén pont jól nézett ki, amikor 29 ponttal győzte le a Detroitot, viszont említsük meg, hogy idegenben nagyon nem megy mostanában Lillardéknak, így most sem egyértelmű a helyzet. A felek eddig kétszer találkoztak, de mindkétszer Portlandben, így bár mindkétszer győzött a Blazers, de most más lesz a leányzó fekvése - a vendégeknél Gary Payton II már megkezdhette a szezont, és elvileg nem lesz komoly hiányzójuk, a Minnynél viszont Towns, Prince, McLaughlin és elvileg Reid sem bevethető.

 

New Orleans Pelicans - Houston Rockets 02:00

Kötelező meccs a New Orleans számára, de nincs könnyű helyzetben a társaság, mert elbukott egymás után két kiemelt rangadót, legutóbb pedig Zion Williamsont is elvesztette egy időre, így legfontosabb játékosa nélkül kell helytállnia a következő időszakban. Mivel Brandon Ingram (és Larry Nance Jr.) régóta nincs, így támadásban azért elég nagy teher lesz CJ McCollum vállán, aki jó formában van, de majd meglátjuk, hogy a Rockets ellen elbírja-e ezt az együttes. A Houston nincs jó passzban, továbbra is nyugati utolsó, sorozatban négyet bukott, és az is ott van még a levegőben, hogy Eric Gordon pár napja azt mondta, hogy semmit sem fejlődtek eddig a szezon során - kiderül, hogy erre most rá tudnak-e cáfolni. 

 

Golden State Warriors - Detroit Pistons 04:00

A GSW tartalékosan is halad előre és nyeri a hazai meccseit, legutóbb Klay Thompson 54 pontjával, Donte DiVincenzo meccsmentőjével és Kevon Looney meccsnyerőjével sorozatban ötödször is győzött a bajnok, és a Detroit ellen most tartalékosan is egyértelmű favorit lesz. A Pistons keleti utolsó, de az elmúlt egy hétben a Magicet és a Minnesotát is legyőzte, ha lenézik, akkor azt megbünteti, főleg az éles kispadja miatt, de ha megfelelően áll hozzá a Warriors, akkor még Curry, Wigigns, Wiseman és Kuminga nélkül is jó esélyei lehetnek a 17-2-es hazai pályáján. Más egyebet nem tudunk írni, ha a Poole-Thompson-Green sor körül meglesz a kellő stabilitás és elszántság, akkor ez a keret még így is jobb lehet a formálódó Pistonsnál, de abban a pillanatban, hogy kicsit lazábban állnak hozzá, már fordulhat is a kocka...

 

Los Angeles Lakers - Miami Heat 04:00

A Heat ötből négyet, a Lakers négyből hármat nyert, mindkét csapat kicsit összekapta magát mostanában, de amíg a Los Angelesnél ez leginkább LeBron James szenzációs egyéni teljesítményét jelenti, addig a Heat csapatként kezdett el javulni - támadásban lett nézhetőbb, gördülékenyebb a játék, jobban jár a labda, megvan a ritmus, ez pedig az eredményt is hozta magával. A felek egyébként múlt héten találkoztak Miamiban, akkor 112-98-ra a Heat nyert, de a LAL hazatért az idegenbeli túrájáról, és otthon azért valamivel stabilabb, úgyhogy most visszavághat - bár ugyan a Heat már a túrája negyedik állomásánál tart, de eddig kis híján nyert Denverben, aztán legyőzte a Jazzt és a Clipperst, egyelőre jó formát mutatott vendégként is. Szoros meccs lehet ebből, ha James mellé felnő valaki a Lakersnél, akkor jó esélyeik lehetnek a hazaiaknak, de egyelőre a Heatben is nehéz "megbízni", nem annyira stabilak még Adebayóék, hogy bárhol is esélyesként kezeljük őket akkor is, ha most éppen nem lesz fontos hiányzójuk.

 

Sacramento Kings - Atlanta Hawks 04:00

A Kings back-to-backet vív a Jazz elleni szenzációs győzelem után, amikor az utolsó másodpercben, drámai körülmények között tudott nyerni a társaság, így a fő kérdés az, hogy mennyi energia maradt a csapatban erre az estére. A Hawks valamivel pihentebb, viszont egy nappal korábban dupla hosszabbítást bukott a GSW ellen, ráadásul túrázik, így tökéletes állapotban azért a vendégek sincsenek. A Fox-Young csata parádés lehet, de a Sabonis-Collins párharcot is nagyon várjuk, viszont az aktuális forma egyértelműen a Sacto mellett szól: Barnesék négyből hármat nyertek, míg az Atlanta négyből négyet vesztett, és a négyből háromszor legalább 129 pontot kapott. Amíg ez nincs rendben, addig nehéz dolguk lesz Murray-éknek, ráadásul Clint Capelára a hírek szerint még most sem számíthatnak, márpedig a center hiánya pont hátul érezteti igazán a hatását...

 

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus