120 pont fölé jutott a Raptors az új Clippers ellen

Teodoszics nyolc gólpasszal, Gallinari 17 ponttal debütált - jól nézett ki a Heat cserepadja - nézzük, hogy mi történt hajnalban!

Visszajátszás c. videós rovatunk ide kattintva elérhető!

Miami Heat - Atlanta Hawks 96-90

Meggyőző volt a Heat cseresora. Szépen folyt a labda a Heatnél és bár ebbe egyelőre sok hiba is csúszott (22 eladott labda), az látszik, hogy önzetlen, kiegyensúlyozott támadójátékot igyekszik megvalósítani Erik Spoelstra. Voltak hullámvölgyek, de a cseresor kifejezetten jól nézett ki, Tyler Johnson agresszív (17 perc, 14 pont, 6/8 mezőnyből), Josh Richardson (12 pont, 2 gólpassz, 4 blokk), Justise Winslow (6 pont, 8 lepattanó, 3 blokk) és az új igazolás, Kelly Olynyk (9 pont, 8 lepattanó, 5 gólpassz) pedig rendkívül sokoldalú játékkal szállt be, ők mind nagyot tudtak dobni a Miamin. Összességében a második negyed közepén már átvette az irányítást a Heat, akkor produkált egy 15-2-es futást, majd a harmadik játékrész hajrájában bemutatott egy újabb kisebb rohamot és az ott megszerzett előnyt már sikerült beosztani a végéig - annak ellenére, hogy tizennégy (!) büntetőt is elrontott az együttes.

Magasabb kezdővel próbálkozott a Hawks. Érdekes volt, hogy Dennis Schröder körül egy elég magas szerkezetet rakott össze Mike Budenholzer a kezdőötösben, Kent Bazemore mellett Taurean Prince, Ersan Ilyasova és Dewayne Dedmon kapott lehetőséget. Jól is kezdett a gárda, de aztán elég hamar elfogyott a lendület, a Prince-Bazemore páros 1/9-es mezőnymutatót hozott az öt labdaszerzés mellett és a dobással Schröder (6/17 mezőnyből, 12 pont) is eléggé szenvedett, így hiába dolgozott viszonylag jól a két magas, nem tudtak előnybe kerülni. Budenholzer egyébként 18 játékosát is pályára küldte és náluk is akadt jó teljesítmény a padról, az újonc John Collins tizenöt lepattanót tépett le húsz perc alatt, majd kipontozódott. 

A Heat legjobb dobói: Tyler Johnson 14/3, Richardson 12/3, McGruder 10/6
A Hawks legjobb dobói: Dedmon 12, Schröder 12, Belinelli 10/3

Toronto Raptors - Los Angeles Clippers 121-113

Teodoszics a padról jött. Egyelőre a Rivers-Beverley hátvédpárral kezdett a Clippers a Gallinari-Griffin-Jordan trió mellett és mindkét hátvéd bizonyítani is akart: Beverley azonnal bevert két hármast és végül 14 pontig jutott, Rivers pedig nagyon kapart elöl-hátul, aminek támadásban sok rontott dobás, védekezésben viszont négy labdaszerzés és harminc játékperc lett az eredménye. A padról érkező Milos Teodoszics aztán már másképp mozgatta a gárdát és bár mind az öt dobását elrontotta, 25 perc alatt szétosztott nyolc gólpasszt, megmutatta, hogy mire lehet tőle számítani - vele már most is szépen zajlottak a Clippers támadásai. A kissé átalakult gárdában egyébként egész jól nézett ki az agresszíven játszó Danilo Gallinari (28 perc, 17 pont, 10/12 büntető) és hatodik emberként Lou Williams (23 perc, 17 pont, 4 pattanó, 6 gólpassz, 9/12 büntető) is, Doc Riversék kispadja pedig összességében kiválóra vizsgázott - a kezdőötös ereje kérdéses, de az biztos, hogy jóval mélyebb lesz ez a csapat, mint az eddigiek.

Jobban rotált Dwane Casey. A Toronto trénerének kevesebb dolgot kellett megnéznie ezen a találkozón, legalábbis erre utal az, hogy a kezdőötösből csak Jonas Valanciunas érte el a húsz percet (pont annyit), a legtöbb időt pedig Delon Wright töltötte a parketten. Persze a tavalyi kezdőhöz képest csak annyi változott, hogy bekerült hármas poszton CJ Miles és bár Ibaka most nem játszott jól, a Lowry-DeRozan páros negyedóra alatt is oktatott, így hamar rá lehetett térni a cseresorra. Összességében elég hullámzó meccset játszottak a felek, de a harmadik negyed második felétől már inkább a Raptors irányított, a záró etapban tizenöt pont fölé is nőtt a különbség, igaz, ekkor már nagyrészt a cserék cseréi voltak parketten.

A Raptors legjobb dobói: Lowry 17/9, Powell 16, Ibaka 12/3, Miles 12/6
A Clippers legjobb dobói: Griffin 18/6, Gallinari 17/3, L. Williams 17

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus