13 NBA-derbi jut éjjelre!

Ezen a játéknapon igen sűrű program elé nézünk, ugyanis 13 mérkőzést játszanak az NBA-ben, közte természetesen csemegének számító párosítások sorával. A New York a Bostonnak idegenben vághat vissza, a Detroit és a Brooklyn csatáján két idén nyáron megerősödött keleti bástya néz farkasszemet egymással, Kobe Bryant és Kevin Durant is szembe száll a Lakers, illetve a Thunder színeiben, a Golden State pedig a Houston ellen indul harcba. Nézzük, mit érdemes tudnunk az egyes párosítások előtt!

Indiana Pacers - Charlotte Bobcats (01:00)

Pokolian nehéz sorozat után van a ligaelső, mely továbbra is az egyes rajtkockában tanyázik, de a Bobcats sem veszélytelen csapat, pláne mióta Al Jefferson is többé, kevésbé egészséges. Nem várhatunk igazán szoros meccset, de lehet ebből egy színvonalas csata azért.

Orlando Magic - Cleveland Cavaliers (01:00)

A Magic visszakapta Nik Vucsevicset, s máris minden máshogy nézett ki a floridaiaknál legutóbb, de a lendületbe jövő Cleveland ellen otthon sem lesz könnyű dolga az Orlandónak. A palánk alatt dőlhetnek el a fontosabb kérdések, Bynum, Varejao és Thompson könnyen billenthetik a mérleg nyelvét, de az Irving, Jack, Waiters triótól is kell a precizitás az idegenbeli diadalhoz.

Toronto Raptors - Philadelphia 76ers (01:00)

A Raptors Rudy Gay elcserélése után hasonló elemekből építkezhet, mint a Sixers, de otthon azért esélyes a Michael Carter-Williamst egy ideje már kényszerből jegelő Phialdelphia ellen. Valanciunas és Hawes csatája lesz a reflektorfényben, a kérdés, mennyire tud produktív leni a litván, illetve miként képes limitálni a vajkezű ellenfelet.

Atlanta Hawks - Washington Wizards (01:30)

Hasonló erősségű csapatok hasonló mérleggel mérhetik össze tudásukat ezen az estén, de a Wizards még ennyi sérülttel is nagyobb potenciált rejt magában, így idegenben sem reménytelen történet ez a Beal, Nené páros nélkül érkező Washingtonnak.

Boston Celtics - New York Knicks (01:30)

A Celticss óriási, több mint 40 pontos kiütést mért az örök rivális Knicks-re egy hete, tehát hatalmas bizonyítási vággyal léphet parkettre Bostonban a Tyson Chandler, Raymond Felton, Iman Shumpert triót nélkülöző Woodson-legénység, melynek lassan ilyen összetételben is muszáj lenne megindulnia felfelé. A hazaiak azért némiképp esélyesebbek, de rejthet meglepetéseket ez a párosítás magában.

Detroit Pistons - Brooklyn Nets (01:30)

A Pistons és a Nets is negatív tartományban tanyázik, amit senki sem hitt volna a szezon előtt, hogy megtörténhet, de jelenleg hiába van mindkét alakulat kisebb pozitív periódusban, még rengeteg a munka mindkét oldalon az igazi nyerő csapattá alakítás útján. Brook Lopez kiesése itt könnyen döntő tényező lehet, mivel Monroe, Drummond és Smith belül borzasztóan erősek, de óriási meccsre van kilátás Detroitban, ahol már Chauncey Billups is a Pistons rendelkezésére áll.

New Orleans Pelicans - Memphis Grizzlies (02:00)

A Grizzlies teljesen szétesőben van, Gasol, Allen, Pondexter és Davis nélkül New Orleasnben is minden bizonnyal elbukik a Memphis, bár Anthony Davis távolléte nyilván nem segíti a szintén elég hullámzó Pelicanst sem.

Oklahoma City Thunder - Los Angeles Lakers (02:00)

A Thunder szépen tartja magát viszonylag impotens kispadjával együtt is, a Lakers pedig még nem nyert meccset Kobe Bryanttel a fedélzetén, ráadásul Steve Nash mellett Blake és Farmar is sérült a Los Angeles-ieknél, tehát elég sok a gond egyes poszton a vendégeknél, ami szinte sansztalanná teszi a D'Antoni-legénységet,

Milwaukee Bucks - Chicago Bulls (02:30)

A Bucks nem kis meglepetésre Chicagóban nyert a minap, de a Bulls már Noah-val a kezdőjében vághat most vissza Milwaukee-ban a riválisnak a nap "roncsderbijén". Rengeteg a hiányzó mindkét oldalon, de az egészségesek ki fogják tenni a lelküket a pályára e felől kétségeink sem lehetnek.

San Antonio Spurs - Minnesota Timberwolves (02:30)

A Spurs éa Wolves összecsapása is amolyan rangadó, hiába van nagy különbség a két gárda között a tabellán. Tim Duncan és Kevin Love harca extra kategóriát képvisel, de Tony Parker és Ricky Rubio, a két európai játékmester csatája is kiemeli az átlagból ezt a derbit. Otthon a Spurs az esélyes, de benne van az extra a Minnesotában.

Denver Nuggets - Utah Jazz (03:00)

A Nuggets otthon kötelező győzelem előtt áll a szomszédvár ellen, miután kemény keleti túráról érkezett meg a coloradói gárda. A Jazz tegnap Sacramentóban tudott diadalmaskodni, de teljesen más kategóriát képvisel a Denver még Gallinari nélkül is.

Phoenix Suns - Sacramento Kings (03:00)

Rudy Gay bemutatkozik Kings-szerelésben, ami egyelőre nem tudni, hogy milyen hatással lesz a Sacramento játékára rövid távon, ám otthon van annyira stabil a Suns, hogy ez ne billentse ki Bledsoe-ékat. Azért jó kis derbit várhatunk, ahol talán az izgalmak sem maradnak el.

Golden State Warriors - Houston Rockets (04:30)

A két gárda híresen utálja egymást, de ennek mi, semleges szurkolók csak örülhetünk, mert kemény és izgalmas, érdekes meccseket vív egymással a szerkezetben nagyon jelentősen eltérő GSW és a Rockets. Az ex-Warrior, Jeremy Lin is már a fedélzeten Houstonban, de vele együtt sem favoritként utazik Oaklandbe a texasi gárda. A nap legjobb mérkőzése lehet ez, ha Curry, Thompson és Harden is elkapja a fonalat.

Erre a linkre kattintva az összes mai mérkőzés élőképpel megtekinthető!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus