131 pontot dobott a Warriors Indianában, ki állítja meg?

A Splash Brothers szétlőtte a Pacerst is - majdnem negyvenet vert az OKC a Memphisre - LeBron vezérletével javított a Cleveland

 

Az Indiana sem tudta megállítani a Golden State Warriorst, a címvédő 131 pontot dobott és idei 23. mérkőzését is megnyerte az észak-amerikai profi kosárliga (NBA) alapszakaszának ma hajnali játéknapján – a másik rangadón az Oklahoma City feltörölte a padlót a Memphisszel és őrzi nyugati harmadik helyét. A Cleveland alacsony szerkezetével nem tudott mit kezdeni a Portland, a Brooklyn idei legjobb játékával verte meg a Trevor Arizát hamar elveszítő Houstont, a Kings jól használta ki Rudy Gobert hiányát a Jazz ellen, a Magic pedig pontszegény meccset tudott nyerni Denverben.

Visszajátszás: LeBron és Durant is befűzte a filmet

Cleveland Cavaliers – Portland Trail Blazers 105-100

Alacsony szerkezettel jött vissza a Cleveland. Az első félidőben újfent borzasztóan játszott a Cavs, az első negyedet nyolc ponttal veszítették el a hazaiak, de a második játékrészben már 18-cal is vezetett a Portland. A nagyszünet előtt azért megkezdte a felzárkózást David Blatt együttese, majd a fordulás után a Dellavedova, Cunningham, JR Smith, James, Love ötös futott ki a pályára, ez pedig nyerő húzás volt – a fáradó Blazers ellen folyamatosan faragták a hátrányukat, majd a záró etapban meg is fordították a meccset. LeBron James 33 pontjából 14-et a negyedik negyedben szerzett és három vereség után győzelemre vezette csapatát.

Elfáradt a Portland. Hat nap alatt a negyedik mérkőzését játszotta le a gárda és a parádés első félidő után érezhető volt, hogy fogy az erő a vendégcsapatból – hiába játszott remekül Lillard (33 pont, 6 gólpassz, 14/27 mezőnyből) és McCollum (24 pont, 10/19), védekezésben elfogyott a Blazers. A fáradtságot jelzi a 19 eladott labda is, ami döntőnek bizonyult (a Cleveland kilencet szórt el) – egyszerűen nem bírta a Cavs tempóját a Portland. Érdekesség egyébként, hogy a hazaiaknál Mozgov hét, Varejao hat percet játszott, így szinte igazi center nélkül hozták le a meccset, de Tristan Thompson is csak 19, sőt Kevin Love is csak 29 percet töltött parketten – ellenben Cunningham bőven fél óra felett kapott.

A Cavaliers legjobb dobói: James 33/3, Love 18, Dellavedova 17/9
A Trail Blazers legjobb dobói: Lillard 33/12, McCollum 24/12, Crabbe 14/3

Indiana Pacers – Golden State Warriors 123-131

Verhetetlen a Golden State. Kelet és az egész liga egyik legjobb csapata eddig az Indiana, ám egy pillanatig sem adott esélyt ellenfelének a címvédő Warriors. Az első negyedben egy 22-0-s (!) futással döngölte földbe a hazaiakat Luke Walton együttese, Klay Thompson pedig a nagyszünetig 8/10 (!) triplát süllyesztett el – egészen értelmezhetetlen számok. Thompson végül 39 ponttal és tíz hármassal zárt, a Golden State végig 15-20 pontos előnyben játszott, Steph Curry (29 pont, 7 pattanó, 10 gólpassz) ezúttal „csak” másodhegedűs volt – az utolsó negyedben egy 23-6-os etappal felzárkózott a Pacers, de Curry ekkor előlépett és nem engedte veszélyes közelségbe a hazaiakat. A félelmetes teljesítmény mellett azért történt negatívum is, a hajrában Klay Thompson bokája kiment és bár a röntgen negatív lett, lehet, hogy a következő mérkőzést ki kell hagynia.

Esélytelen volt az Indiana. Nagyon készült erre a meccsre Frank Vogel együttese, de az első negyedben már 44 (!) pontot kapott, félidőre 79-et, a harmadik negyed végére pedig 111-et – hiába nyerte meg nagyon az utolsó játékrészt a hazai csapat, ezzel már csak szorosabbá tudta tenni az eredményt. Paul George azért most is bizonyított (33 pont, 8 pattanó, 6 gólpassz, 3 labdaszerzés), CJ Miles is hozta magát, de védekezésben nem tudtak mit kezdeni az 55%-kal dobó GSW-vel és a Splash Brothersszel – a gárda ezzel sorozatban harmadik vereségét szenvedte el.

A Pacers legjobb dobói: George 33/15, Miles 24/15, G. Hill 12/9, Budinger 12/3
A Warriors legjobb dobói: K. Thompson 39/30, Curry 29/9, Bogut 14

Brooklyn Nets – Houston Rockets 110-105

Idei legjobbját nyújtotta a Brooklyn. 55,6%-kal dobott mezőnyből a Nets, simán nyerte a lepattanózást és 54-36-ra győzött a festékből, az első félidőben valósággal lejátszották a Houstont Brook Lopezék. A hazai előny már volt 18 pont is, ám Marcus Thornton vezérletével innen visszakapaszkodott a Rockets és szorossá tette az utolsó negyedet – egyenlíteniük azonban nem sikerült, mert Joe Johsnon egymaga 15 egységet rámolt be a záró etapban. A Netsnél visszakerült a kezdőbe és 19 ponttal jelentkezett Bogdanovic, de Lopez, Young és Johnson húsz pont felett zárt úgy, hogy mezőnyben is nagyon hasznosan teljesítettek – minden Rockets-kosárra válaszoltak a hajrában és megőrizték az előnyt, így idén másodszor győzték le a texasiakat.

Harden lenullázva. A Houston sztárja összesen kilenc dobást vállalt és mindössze tíz ponttal zárta a mérkőzést, de a teljes kezdőcsapat csődöt mondott – igaz, a képhez hozzátartozik, hogy Arizát négy perc után elveszítették hátsérülés miatt. A vezér a padról 32 pontot szállító Thornton, illetve a 22-ig jutó Brewer volt, előbbi egymaga sorozatban 17 (!) egységet rámolt be a negyedik negyedben, ám ez sem volt elég – védekezésben tehetetlennek bizonyultak a vendégek. Mindkét fél 24 eladott labdát produkált, ami azért jelzi a találkozó színvonalát, de a gólpasszokban és dobószázalékban is szezoncsúcsot döntő Nets ezt ellensúlyozni tudta.

A Nets legjobb dobói: Lopez 24, Johnson 22/6, Young 20
A Rockets legjobb dobói: Thornton 32/15, Brewer 22/12, Harden 10/3, Beverley 10/6, Howard 10

Memphis Grizzlies – Oklahoma City Thunder 88-125

Káprázatos OKC. Egészen félelmetes formában játszott a Thunder, Kevin Durant szinte nem tudott hibázni (32 pont, 11/14 mezőnyből, 4/5 tripla), Russell Westbrook pedig csak hét (!) dobást vállalt, de kiosztott 16 gólpasszt – mindezeknek 56%-os mezőnymutató és egy közel negyvenpontos siker lett a vége. Már az első félidőben is egyértelmű fölényben voltak a hazaiak, de a harmadik negyedet 39-16-ra nyerte meg a Thunder és a záró etapban sem állt le – úgy verték rommá Duranték egyik fő riválisukat, hogy senki nem játszott 30 percnél többet.

Mi történt a Memphisszel? A szezon elején már feltettük ugyanezt a kérdést, amikor sorra kapta az óriási pofonokat a gárda, de azóta elöl-hátul összekapták magukat és nyerték a meccseiket, még ha nem is teljesen a megszokott stílusban. Ezúttal azonban újfent tehetetlenek voltak, védekezésben mintha pályán sem lettek volna, de támadásban is egyedül Mario Chalmerst (19 pont, 6/8 mezőnyből) lehet dicsérni, a többiek kritikán aluli teljesítményt nyújtottak. Az erődemonstrációval a Thunder megtartotta nyugati harmadik helyét, míg a Grizzlies lecsúszott a hatodikra.

A Grizzlies legjobb dobói: Chalmers 19, Ja. Green 11, Gasol 11
A Thunder legjobb dobói: Durant 32/12, Ibaka 17/3, Westbrook 13/3, Augustin 13/9

Denver Nuggets – Orlando Magic 74-85

Egy tripla, de az a legjobbkor. A két csapat pontszáma is jól mutatja, hogy nem a sziporkázó támadójátékról szólt a mérkőzés, a Denver mindössze 33%-kal dobott mezőnyből, a Magic pedig egyetlen hárompontost juttatott a gyűrűbe – azt azonban a legjobbkor, két és fél perccel a vége előtt, döntő pillanatban. Ez a kosár egyébként Evan Fournier egyetlen sikeres dobása volt ezen az estén, de most ez is elégnek bizonyult, hiszen Vucsevics vezérletével 54-34-re nyertek a festékből a hazaiak. A nem túl szép győzelemmel továbbra is remekel az Orlando, hiszen ötmeccses idegenbeli túrájukon 3-1-re állnak Paytonék.

Újra nagyon lent van a Nuggets. Több ilyen mérkőzése is volt már idén Michael Malone csapatának, amikor egyszerűen vállalhatatlan játékot ad elő támadásban, de ez a 74 pont 33%-os hatékonysággal bőven beillik a sorba. Ugyan Barton eljutott 23 pontig, de neki is 23 dobásra volt ehhez szüksége és bár az első félidő végén hét ponttal még vezettek a hazaiak, a fordulás után összesen 27 egységet tudtak feltenni a táblára – ezzel a teljesítménnyel természetesen nem volt kérdés a találkozó kimenetele.

A Nuggets legjobb dobói: Barton 23/9, Gallinari 13/3, Hickson 10
A Magic legjobb dobói: Vucsevics 18, Payton 18, Harris 17

Sacramento Kings – Utah Jazz 114-106

Gobert nagyon hiányzott a palánk alól. A festékben verte meg ellenfelét a Kings, erről a területről 58-30-ra nyertek a hazaiak és folyamatosan szerezték a kosarakat – Cousins összekapta magát, jól játszott Gay és Rondo, valamint a mostanában kezdő, 19 pontos, 10 lepattanós Casspi is. A Sacramento remekül használta ki a Utah gyengeségeit és 55%-kal dobott mezőnyből, a hamar megszerzett tíz pont körüli előnyt pedig szinte végig tartotta – 0-2 után egyetlen másodpercig sem vezettek a vendégek.

Hiába a jó triplázás. Ezúttal kintről igyekezett tartani a lépést ellenfelével a Jazz, Haywardék be is rámoltak tizenöt hármast 41%-kal, ám közelebbről már nem tudtak hatékonyak lenni – ráadásul Gobert nélkül romokban hevert a védekezésük és a Kings mindenre tudott válaszolni. A negyedik negyed elején jártak a legközelebb a vendégek 86-84-nél, de Marco Belinelli vezérletével egy 7-0-t futott a Sacramento és ismét lerázta magáról ellenfelét, több esélyük pedig nem nyílt az egyenlítésre Hoodéknak.

A Kings legjobb dobói: Cousins 23/3, Gay 23/3, Casspi 19/9
A Jazz legjobb dobói: Burks 18/6, Hayward 18/9, Hood 17/15

 

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus