18:00-tól kezdődik a karácsonyi NBA-program

Egy Heat-Pelicans meccsel indul a program, aztán a Sport TV is közvetíti a Bucks-Warriors, a Celtics-Nets és a Lakers-Mavs rangadókat, majd hajnalban jön a legutóbbi PO miatt különösen pikáns Nuggets-Clippers derbi. 

Miami Heat - New Orleans Pelicans 18:00

Ahogy azt megszokhattuk, a karácsonyi menüben csak kiemelt mérkőzés található, így a Heat-Pelicans is annak számít, hiszen a tavalyi keleti bajnok fogadja a mezőny egyik legizgalmasabb fiatal csapatát. A Miami vereséggel kezdett, Orlandóban kicsit tompa volt még a gárda, de Spoelstra és Dragic is elmondta, hogy min kell javítaniuk, ezen fognak dolgozni - a Pelicans viszont parádés játékkal nyerte az első meccsét, Brandon Ingram oktatott, de a komplett csapat remekül nézett ki, főleg támadásban. Meglátjuk, hogy a Heat mennyire pörög fel és mennyire keményít be, azért ha mondjuk Ingramet kezelésbe veszi Butler, Harkless, vagy Iguodala, Williamsont pedig Adebayo, akkor lehetnek gondjai a Pelsnek, de egyáltalán nem biztos, hogy a floridaiak ennyire komolyan tudják venni az összecsapást - rövid volt a szünet, még nincsenek tökéletes állapotban. Náluk egyébként Butler játéka kérdéses egy kisebb bokaprobléma miatt, Avery Bradley még be sem mutatkozott, míg a New Orleansnál elvileg mindenki bevethető, aki számít. 

Milwaukee Bucks - Golden State Warriors 20:30 (Sport 1)

Mindkél gárda vereséggel rajtolt, de azért a látottak alapján nincsenek egy szinten: a Bucks alapvetően jó negyedik negyeddel javította az előtte történt beragadást, majd az utolsó másodperceket elrontotta Bostonban, míg a GSW esélytelenül, kiütéssel kapott ki a Brooklyn ellen. Hazai pályán most nyilvánvalóan Giannis Antetokounmpóék az esélyesek, a hírek szerint most már DJ Augustin is játszhat, elsőre jól működött a Giannis-Middleton-Holiday trió, Augustin a harmatos kispadon is javíthat és ha ez így lesz, akkor egyértelműen jobbak a Warriorsnál. A vendégeknél Steph Curryre nem lehetett panasz legutóbb, James Wiseman is jól debütált, de a többiek teljesen elvesztek, főleg támadásban - ha nem javulnak Wigginsék, akkor nem nagyon látni, hogy hogyan nyerhet a GSW, főleg, hogy Draymond Green továbbra sem bevethető.

Boston Celtics - Brooklyn Nets 23:00 (Sport 1)

Itt két olyan csapat találkozik, amelyek egyaránt nyerték az első bajnokijukat, a Nets gálázott a GSW ellen, a Boston pedig Jayson Tatum nagy dobásával győzte le a Milwaukee-t - a Celticstől nem vártunk ilyen jó teljesítményt, a Brooklyn megítélésével pedig talán még várjunk, hiszen a múltkori Warriors nem biztos, hogy komoly ellenfélnek számított. Egyébként a csapatok egy hete, az előszezon zárásaként éppen egymással találkoztak, méghozzá ugyanígy Bostonban, de akkor nagyon simán nyert a Nets, meglátjuk, hogy a Celtics tényleg összekapta-e magát az alapszakaszra - ehhez biztos, hogy kelleni fog a Tatum-Brown páros extrája, ami a Bucks ellen meg is volt. A Brooklynnál természetesen a Durant-Irving duón a világ szeme, ők szenzációsan nyitottak a Warriors otthonában, de azért ilyen kihagyás után nem lehet tőlük elvárni, hogy ez legyen az alap - meglátjuk, hogy most melyik arcukat mutatják. A hazaiaknál Kemba Walker továbbra sincs, a Netsnél viszont nincs érdemi hiányzó. 

Los Angeles Lakers - Dallas Mavericks 02:00 (Sport 1)

Mindkét együttes kicsit "laposnak" tűnt az első mérkőzésén, a Lakers a Clippers elleni városi rangadón maradt alul, a Mavericks a Phoenix otthonában kapott ki, most pedig egymás ellen vigasztalódhatnak. Alapvetően azért talán (szerkezetileg) egészségesebb, erősebb a LAL kerete, mint a Kristaps Porzingist nélkülöző Mavsé, de ennek érvényesítéséhez muszáj lesz feljavulnia és agresszívebbé válnia a James-Davis párosnak, illetve az sem ártana, ha az új igazolások nem vonalakat dobálnának, mert akkor azért át kell értékelni az állományt. A Dallasnál főleg a támadójáték akadozott a Suns ellen, nagyon rosszul tripláztak és Luka Doncic körül senki sem tudott igazán stabilan hozzátenni, de a szlovén is elmaradt a saját maga legjobbjától - meglátjuk, hogy ők feljebb tudnak-e kapcsolni, mindkét csapatnál ez lesz a kulcskérdés. A texasiaknál egyébként a hírek szerint csak Porzingis nem játszhat, Doncicnak van egy kisebb sérülése, de vállalja a játékot, a Lakersnél pedig James bokája okozott némi riadalmat legutóbb, de az őszi döntő MVP-je azt mondta, hogy nincs baj, ott lesz a pályán. 

Denver Nuggets - Los Angeles Clippers 04:30

A meccs pikantériáját leginkább az adja, hogy az előző PO-ban a Clippers 3-1-re vezetett a Nuggets elleni párharcában, majd a Denver felállt a padlóról és 4-3-mal hazaküldte a Los Angeles-i csapatot, amely Doc Rivers állásába került és a Clippers, Leonard, George, illetve mindenki más is elég komoly kritikákat kapott. A kaliforniaiak három napja Ty Lue-vel győzelemmel kezdtek, elsőre motiváltabb, jobb játékkal megverték a Lakerst, George parádézott, most pedig a Denvernek is visszavághatnak a szeptemberi betliért - annak a Denvernek, amely váratlan vereséggel kezdett, hosszabbítás után alulmaradt saját pályáján a lesajnált Kingsszel szemben. Meglátjuk, hogy mire mennek egymással a felek, akik a várakozások szerint most is közvetlen riválisok lesznek - Nikola Jokics kemény pillanatokat okozhat a palánk alatt, izgalmas lesz látni, hogy a védekezéssel kapcsolatban nagyon fogadkozó Michael Porter Jr. képes-e bármire Leonardék ellen, vagy hogy az elsőre botrányosan gyenge Jamal Murray összeszedi-e magát ezen az estén. Ami a sérüléseket illeti: a hazaiaknál JaMychal Green, a vendégeknél pedig Marcus Morris nem fog játszani, míg az említett Murray szintén nem érzi magát 100%-osnak, de vállalja a játékot.

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus