18:00-tól Knicks-Hawks, 21:30-tól pályán a Portland

Két meccset is nézhetünk magyar idő szerint este, majd hajnalban még további négyet - nézzük, hogy mit várhatunk!

 

New York Knicks – Atlanta Hawks 18:00

Sorozatban hat győzelem után legutóbb kikapott a Hawks, most nyilvánvalóan javítani akar a gárda New Yorkban. A Knicksnek voltak jó meccsei, de egyelőre hosszabb távon nem volt meggyőző, az Atlanta sok mozgással és sok labdajáratással tarkított, kiegyensúlyozott támadójátéka ellen pedig kérdés, hogy mire mennek majd védekezésben Anthony-ék – eddig 107,2 pontot kaptak átlagban. Fontos lesz, hogy Porzingist mennyire tudja majd limitálni a túloldalon Millsap és Howard, de alapvetően több fegyverük van a vendégeknek, és jóval agresszívebb, masszívabb védekezésre képesek.

Brooklyn Nets – Portland Trail Blazers 21:30

Mindkét csapat sorozatban három vereségből érkezik, így kulcsfontosságú számukra ez a mérkőzés – különösen a Portlandnek, hiszen nekik vannak magasabb céljaik idén. Azonban amíg nem lesznek stabilabbak hátul Lillardék, addig nehéz dolguk lesz bárki ellen, a Nets rohanós stílusa pedig eddig Jeremy Lin nélkül is hasonló számokat produkált – nagyjából 106 dobott és 112 kapott pontot átlagban. Otthon ráadásul 3-2-re áll a Brooklyn, és okoztak már meglepetést ebben a csarnokban, kérdés, hogy a periméteren mire mennek majd a Blazers hátvédjeivel – előzetesen sok pontra, nagy rohanásra számíthatunk.

Oklahoma City Thunder – Indiana Pacers 01:00

Az OKC megnyerte az előző két meccsét, és egyre inkább összecsiszolódik a Westbrook-Oladipo kettős, a támadójáték egyre jobban néz ki – a Pacers védekezése ellen hazai pályán ez mindenképpen jó előjel. A vendégek ezzel együtt javulnak, hátul is kezdenek stabilabbá válni, de Paul George nélkül más szintet képviselnek, kérdés, hogy a kiscsatár pályára tud-e lépni – ha nem, akkor nehéz helyzetben lesz az Indiana.

Sacramento Kings – Toronto Raptors 03:00

Alapvetően a 8-4-es Toronto felé billenne a mérleg nyelve még idegenben is a 4-9-es Sacramentóval szemben, de a Kings idén már egyszer megverte a Raptorst, méghozzá Kanadában, így nem lehet leírni Lawsonékat. A hazaiak ezzel együtt elveszítették az előző négy meccsüket, rendre elrontják a negyedik negyedeket, nem védekeznek jól, és támadásban sem feltétlenül hatékonyak, míg a vendégeknél DeMar DeRozant továbbra se nagyon lehet megállítani. Ha ez most is így marad, és a többiek ugyanúgy fel tudnak mellé lépni, mint ahogy általában, akkor most is ők lehetnek az esélyesek, de így volt ez a két csapat előző meccsén is…

Denver Nuggets – Utah Jazz 03:00

A Jazz most már egyértelműen gödörben van, sorozatban három meccset veszített el a gárda az alapemberei nélkül, a Houston ellen már a védekezéssel is komoly gondok voltak, pedig legalább erre építhettek eddig. Most ráadásul idegenbeli back-to-backet vívnak, ami szintén nem segíti őket, bár tény, hogy a Denver sem remekel – ott is több a sérült, és otthon csak egy meccset nyertek eddig Gallinariék. Kérdés, hogy melyik fél tudja magát jobban összekapni erre az estére, a pihentség és a hazai pálya a Nuggets javára billentheti a mérleg nyelvét.

Los Angeles Lakers – Chicago Bulls 03:30

Érdekes meccs lesz, a Bulls sorozatban négy győzelem után tegnap kikapott ebben a csarnokban a Clipperstől, ráadásul egy kőkemény, parázs meccsen, szoros végjátékban. Kérdés, hogy ez és a back-to-back milyen hatással lesz rájuk, a Lakersszel biztos, hogy végig rohanniuk kell majd Wade-éknek – Luke Walton csapata komoly nyomás alatt tartja az ellenfelek védekezését a folyamatos labdajáratással és gyors támadásokkal. Védekezésben egyértelműen kategóriákkal jobb a vendégcsapat, ráadásul D’Angelo Russell játéka továbbra is kérdéses térdsérülése miatt – az ő hiányát legutóbb is megérezte a Los Angeles.

A mérkőzésekhez élőképes streameket ezen a linken találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus