18:00-tól már NBA-játéknap!

Ma éjjel a keleti utolsó, még kiadó rájátszás-helyek sorsának eldőléséhez kerülhetünk közelebb, hiszen a magyar idő szerint 18:00-kor kezdődő Toronto - Atlanta derbi után jön egy New York - Cleveland derbi is, ráadásul Nyugaton a Minnesota és a Phoenix is meccsel egymással korai időpontban, ott pedig a másik konferencia PO-ba jutásért folyó harca élesedhet tovább. Lássuk, mit várhatunk a hét mai párosítástól!

Toronto Raptors - Atlanta Hawks (18:00)

A Hawks legutóbb egy lépéssel közelebb engedte magához a New Yorkot, s most még inkább ott lehet az atlantaiak nyakán a kés, hiszen a keleti harmadik pozícióért harcban lévő Torontóhoz látogat az Al Horford mellett Kyle Korvert is kényszerből jegelő nyolcadik helyezett. Saját közönsége előtt a Valanciunast már visszakapó Raptors a favorit, de nagy harcra van itt kilátás.

Minnesota Timberwolves - Phoenix Suns (20:30)

A Minnesota gyakorlatilag csak 100 százalékos teljesítmény és csodaszerű eredményalakulások segítségével juthat be a playoffba, hiába van most már 50 százalék felett Rick Adelman együttese, mely Nikola Pekovics kidőlése után talált házon belül egy reményteli centert Gorgui Dieng személyében, akinek most a szintén a nyugati 9. helyre pályázó Suns ellen komoly feladatai lesznek a palánk alatt. A kisembereknél a vendégek látszanak nyerőnek, bent viszont a Wolves, tehát eléggé kiszámíthatatlan csata következik, ám remek színonal és sok izgalom várható.

Denver Nuggets - Washington Wizards (22:00)

A Nuggets is jó formába lendült, de hiába, már csak a lottery-pozícióját rontja a coloradói alakulat, a rájátszás ugyanis reálisan már elérhetetlen a Denver számára. A Wizards viszont még harmadik is lehet Keleten, ezért nem hibázhat most idegenben sem. A JJ Hicksont ACL-szakadás miatt erre az évre már elvesztő Shaw-legénység becsületből még megmutathatja ma, de Nené nélkül is esélyesebb a Washington.

Sacramento Kings - Milwaukee Bucks (23:00)

A Kings és a Bucks is saját konferenciája legrosszabbjai közé tartozik, ezért ezen a fronton felértékelődik a W jelentése. A Milwaukee idegenben vélhetően szépen ügyel majd arra, nehogy véletlen nyerni tudjon, hiszen vészesen közelít alulra a Sixers.

Dallas Mavericks - Brooklyn Nets (00:30)

A Mavs hiába van remek formában, nem ereszthet ki és be kell húznia a győzelmet a Nets ellen is, hiszen nagyon jönnek a riválisok, s már a Phoenix is csúcsközelben teljesít, tehát elég pár hiba és kicsúszik a legjobb nyolc közül a Dallas. Mivel a Brooklynnak is szüksége van a W-re, ha keleti harmadikként akar a PO-ba jutni, ezért a játéknap egyik legjobb meccse várható Texasban.

New York Knicks - Cleveland Cavaliers (00:30)

A Knicks sorozatban kilencedik meccsét nyerheti meg, ehhez "csak" a Denget, Irvinget és Bennettet is kényszerből jegelő Clevelandet kell két vállra fektetnie otthon a Woodson-legénységnek, mely a rájátszásról már le is tehet. Fentebb említettük, hogy nehéz helyzetben a Hawks, ezért pláne fontos a siker most a Knicksnek.

Los Angeles Lakers - Orlando Magic (02:30)

A nap másik tankharca LA-ben lesz, itt is mindkét fél a fiataljai fejlesztésére hajt leginkább, bár a már Steve Nash-t is újra harcba dobó Lakers otthon lassan muszáj lesz, hogy kiszolgálja nagyon csalódott szurkolóit.

A meccsekhez élőképes streamet ezen a linken találtok

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus