18:00-tól Pistons-Celtics a Sport TV-n

Korán kezdődik a játéknap, mutatjuk, hogy mire lehet számítani. 

Detroit Pistons - Boston Celtics 18:00 (Sport 2)

Mindkét csapat győzelemmel tért vissza a szünetről, a Boston nagyon simán verte a Brooklynt, a Pistons pedig a Cavs ellen mutatott be bravúrt. A találkozó érdekességét az adja, hogy az All-Star előtti utolsó meccsen Bostonban összecsaptak a felek és akkor óriási meglepetésre nyerni tudott a Detroit a bombaformában lévő Celticsszel szemben - viszont Tatumék legutóbb azt bizonyították, hogy az csak egy kisiklás volt, így pedig az esélyek természetesen egyértelműek. A vendégeknek abszolút nincs okuk könnyedén venni a derbit az akkori vereség és a Pistons legutóbbi sikere miatt, sérültjük nincs és ha maximális fordulatszámon pörögnek, akkor más kategóriába tartoznak, mint ellenfelük - kíváncsian várjuk, hogy Cunninghamékben van-e potenciál még egy bravúrra. 

 

Atlanta Hawks - Toronto Raptors 01:30

A Raptors back-to-backet játszik az előző esti nagyon csúnya vereség után, amikor óriási pofont kaptak Charlotte-ban - minden szempontból gyenge volt Nick Nurse alakulata, semmit sem csinált jól. Kérdés, hogy sikerül-e ezt leráznia magáról a gárdának, Nurse fizikális problémákat is említett, míg a frissebb, otthon játszó Atlanta már visszarázódott: Chicagóban kapott ki az All-Star óta egy szoros mérkőzésen. Alapvetően játékerőben nincs nagy különbség a felek között, támadásban veszélyesebb tud lenni a Hawks, védekezni és a játék tempóját irányítani jobban tud a Raptors, a nagy kérdés a két társaság élessége lesz - különös tekintettel a Torontóra, mert nyilván nem az a realitás, amit a Hornets ellen mutattak Siakamék. Az Atlantánál Williams és Collins, a Raptorsnál Anunoby nem játszhat. 

 

Cleveland Cavaliers - Washington Wizards 02:00

Itt a Washington játszik back-to-backet, méghozzá egy dupla hosszabbításos vereség után: iszonyatosan megterhelő estéjük volt Kuzmáéknak a Spurs ellen, ráadásul ki is kaptak, úgyhogy a realitás természetesen a pihentebb Cavs sikerét jósolja. A Cleveland viszont két napja kikapott Detroitban és ahhoz képest már Rajon Rondót is elvesztette, gyakorlatilag nem maradt érdemi labdás hátvédje, így pedig nehéz dolguk lesz Mobley-éknak még egy holtfáradt Washingtonnal szemben is. Mindenesetre ha mással nem, egy szigorú védekezéssel kitaposhatják a maradék energiát ellenfelükből és otthon, saját közönségük támogatásával nyerniük kell még úgy is, hogy Rondo mellett Garland és LeVert sem bevethető.

 

Miami Heat - San Antonio Spurs 02:00

A Spursről leírhatjuk ugyanazt, mint a Wizardsról, egy dupla hosszabbításos meccs másnapján lép pályára Gregg Popovich alakulata, ami nem tesz jót a frissességnek - annyi, hogy itt a Miami is back-to-backet vív, előző este New Yorkban nyert Erik Spoelstra alakulata. A floridaiak nem pörögnek túl magas fordulatszámon mostanában, de többnyire hozzák a győzelmeket, most otthon, pihentebben, szinte teljes kerettel megint ők az esélyesek. A San Antonio támadásban így is képes lehet nagy dolgokra, de ha Lowry és Butler kicsit lelassítja Murray-t, Adebayo pedig kezelésbe veszi Pöltlt, akkor nehezebb dolguk lesz a vendégeknek, védekezésben pedig nem közelítik meg a Heat szintjét. Új hiányzó egyébként egyik oldalon sem lesz a hírek szerint, annyi, hogy Zach Collins pihenőt kap a Spursnél.

 

Chicago Bulls - Memphis Grizzlies 02:00

Ez kiemelt rangadónak számít, hiszen jelenleg ligaszinten is két top ötös csapatról beszélünk: a Memphis harmadik, a Bulls pedig holtversenyes negyedik-ötödik, egyúttal a Heattel megosztva vezeti Keletet. Jelenleg a Chicago van jobb formában, a hazaiak sorozatban hat győzelemnél tartanak, míg a Grizzlies a szünet előtti utolsó és a szünet utáni első meccsét is elvesztette. A Bullsnál természetesen DeMar DeRozan MVP-formája viszi előre az ügyet, ő teljességgel foghatatlan most már hetek óta és történelmi szinten teljesít, míg a Grizzliesnél kiegyensúlyozottabb a helyzet, de természetesen nagyon sok múlik Ja Moranten - aki legutóbb éppen gyenge napot fogott ki. Védekezésben talán többre képesek a vendégek, de kérdés, hogy lesz-e válaszuk a mostanában szinte akadálytalanul működő chicagói gépezetre, amely DeRozan mellett is több lábon áll. Érdekes lehet a Vucsevics-Adams csata is, mindenesetre jelenleg inkább a Memphisnek kell javulnia magához képest - a két csapat előző meccsét egyébként megnyerték Moranték otthon és a 21-10-es idegenbeli mérlegükkel nagyon vendégként sem kell tartaniuk senkitől. 

 

Milwaukee Bucks - Brooklyn Nets 02:30

Később lehet ebből a párosításból még nagy rangadó, de jelen pillanatban nem ez a helyzet, a Brooklyn messze van a jótól, ezt a szünet utáni első meccsén, a Boston elleni sima hazai vereség során is bizonyította. A Bucks most lép pályára először az All-Start követően, így pihentebb, de rozsdásabb lehet a címvédő, amely egyébként rossz szájízzel mehetett pihenni: négyből hármat bukott, az utolsót a Sixers ellen, otthon. Az esélyek persze most egyértelműen Giannisék mellett szólnak, akiktől blama lenne egy újabb hazai pofon a jelenlegi Nets ellen - igaz, a vendégeknél Irving játszhat, sőt a hírek szerint Goran Dragic bemutatkozása is megtörténhet ezen az összecsapáson. Ettől függetlenül a minden szempontból jobb helyzetben lévő Milwaukee az esélyes.

 

Denver Nuggets - Sacramento Kings 03:00

A csapatok két napja találkoztak Sacramentóban és akkor 128-110-es Nuggets-sikert láthattunk, most pedig Denverben nagyon hasonló forgatókönyv tűnik reálisnak. A Kings abszolút nincs jó passzban, ha Sabonis jól is játszik, akkor sem adott körülötte a stabil, egy irányba húzó csapat, védekezésben abszolút ligaalja a teljesítményük (rendre 120 pont felett kapnak), ez a Denver pedig annál azért jobb, hogy ezeket ne büntesse meg. Nikola Jokicsra mindig lehet számítani, legutóbb Will Barton is villogott és az egész csapat támadójátéka a helyén volt, nincsenek új sérültjeik sem, úgyhogy minden mellettük szól - meglepetésként hatna, ha a Sacto idegenben vissza tudna vágni. 

 

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus