18:00-tól Thunder-Bulls, utána Clippers-Rockets!

Már este hattól visszavághat az OKC a Bullsnak, utána jön a LAC-HOU, de még ma pályán a Cavs és a Pelicans, majd a Spurs és a Hawks is

Oklahoma City Thunder – Chicago Bulls 18:00

Múlt héten Chicagóban összecsaptak a felek, akkor bár a jó pár sérültet nélkülöző Bulls nem tudta megállítani Russell Westbrookot, a mérkőzést 108-105 arányban meg tudta nyerni. Idegenben közel sem megy ilyen jól a gárdának, hiába Gasol és Mirotic jó játéka, három alapembere nélkül kevésnek tűnik Thibodeau csapata – Oklahoma City-be amúgy sem nyerni járnak a Bikák. Russell Westbrookot valószínűleg ma sem tudják majd megfogni, a Thunder karmestere futószalagon gyártja a tripla-duplákat és az elmúlt meccseken már a hatékonysága is visszatért – igaz, az eladott labdáira jobban kell figyelnie. A palánk alatt már McGary is hasznos tagja a keretnek és mivel az OKC a liga egyik legjobban pattanózó csapata, nem lesz könnyű dolguk a vendégeknek – a periméteren óriási fölényben vannak Scott Brooks játékosai. Az összecsapást európai szemmel is kényelmes időben rendezik, élvezzük!

Los Angeles Clippers – Houston Rockets 20:30

Bár Doc Rivers még nem erősítette meg, a hírek szerint ma újra pályára léphet a hazaiaknál Blake Griffin – mondhatni éppen időben, bár a Clippres 9-6-ra hozta ezt az időszakot, az utóbbi meccseken már akadtak problémáik. Nagy kérdés, hogy mennyiben változtatja meg a játékot, ha tényleg visszatér, nélküle Paul és Jordan parádézott folyamatosan, viszont Crawford kiesése óta már a tűzerő sem igazi a hazaiaknál. A találkozó azért is fontos, mert a LAC győzelmével 3-1-re hozná a párharcot a Houstonnal szemben, ami sokat jelenthet majd a végelszámolásnál. James Hardent általában meg tudja fogni a Los Angeles, szinte folyamatosan 20 pont alatt marad és egyébként sincs túl jó formában – két gyenge mérkőzés után érkezik egyik mumusa csarnokába. Bár Corey Brewer nagyon hatékonyan játszik mostanság, egy jó Harden nélkül nagyon meg fog szenvedni a Rockets akkor is, ha Griffin nem játszik – DeAndre Jordanre nincs igazán emberük a palánk alatt.

New Orleans Pelicans – Denver Nuggets 23:00

A napokban 22. életévét betöltő Anthony Davis legutóbbi kisebb sérülése után pályára lép ma a Denver ellen, ez pedig a belendülő Nuggets számára nem túl jó hír – bármennyire is javultak, a magasemberek elleni védekezésük még mindig nem az igazi. Valószínűleg Faried kapja a nem túl hálás feladatot, hogy megállítsa a „szörnyeteget” – igaz, amellett, hogy a brutális estéket szállító AD-t lehetetlen megfogni, Faried is 16 pontot, valamint 11 lepattanót átlagol, mióta Melvin Hunt a vezetőedző. A Nuggets a Hawks után a tartalékos Golden State-et is elkapta, de a periméteren akadhatnak gondjaik, Ty Lawson és Darrell Arthur játéka is kérdéses – a kérdés azonban továbbra is Davis, amennyiben őt tudják limitálni a vendégek, közel kerülhetnek a győzelemhez.

Orlando Magic – Cleveland Cavaliers 23:00

Kyrie Irving 57 pontos estéjétől volt hangos minden a Cleveland Spurs elleni győzelmét követően – ma nem valószínű, hogy hasonló estére lesz szükség tőle. A Magic győzelme óriási meglepetés lenne jelen pillanatban, hiszen sorozatban tíz alkalommal kaptak ki a Cavstől, most pedig egy 0-3-as idegenbeli túráról tértek haza, ahol 90 pont alatt átlagoltak. Victor Oladipo botrányos dobóformája nem javul, amíg ő így céloz, sok reménye nem lehet az Orlandónak még akkor sem, ha Elfrid Payton 17 pontot és 7 gólpasszt átlagol az előző négy mérkőzésen. A különbséget zongorázni lehetne a felek között, a hazaiaknál nincs ember LeBron Jamesre, a palánk alatt pedig Vucsevics alighanem kevés lesz Mozgovékkal szemben – a Cavs ráadásul nem engedheti meg magának, hogy hibázzon, túl szoros a verseny az Atlanta mögött.

San Antonio Spurs – Minnesota TImberwolves 00:00

Irving nagy meccse ugyan elsüllyesztette legutóbb a San Antoniót, de az irányító karriercsúcsa ellenére csak hosszabbításban tudott nyerni a Cavs, nem érheti rossz szó Gregg Popovich együttesét sem. Sorozatban hat győzelem után kaptak ki a texasiak, de a nyugati sereghajtó ellen kötelező a győzelem. Parkerék ebben a hónapban 118 pontot átlagolnak 50% feletti hatékonysággal, nincs az a védelem, ami ellenáll nekik – a Wolves pedig a liga egyik legrosszabb csapata hátul, nem indulnak túl jó esélyekkel ebben a párosításban. Az sem segíti a vendégek ügyét, hogy bár tudtak pár mérkőzést játszani teljes összeállításban, Pekovics és Rubio ezúttal is sérüléssel küzd, valószínűleg nem lépnek pályára – sőt, Kevin Martin sem teljesen egészségesen fogja vállalni a játékot és Kevin Garnett térde sincs rendben. A Spurs öregjei valószínűleg nem lesznek túlterhelve, de ha Garnett pályára lép, Tim Duncannel nem akármilyen párharcot vívhatnak.

Toronto Raptors – Portland Trail Blazers 00:00

Wesley Matthews kidőlése óta nagy formába lendült Damian Lillard, de a túloldalon is elkapta a fonalat az irányító, Kyle Lowry nem csak elöl, de hátul is villogott legutóbb – hét labdát csent el és az ő segítségével a Raptors védekezése is elég hatékonynak tűnt. A Portland most három nehéz mérkőzést játszik Keleten egymás után, de ők általában jól teljesítenek a „túlpart” ellen, míg a Raptors az utóbbi 14 mérkőzésből 11-et elveszített nyugati csapatokkal szemben – ez még annak ellenére sem túl biztató, hogy a hírek szerint Jonas Valanciunas visszatérhet ma a kezdőcsapatba. Ő általában hatékonyan dolgozik a Portlanddel szemben, de Aldridge ellen nagyon nehéz dolguk lesz a hazaiaknak, másrészt ez a derbi a periméteren fog eldőlni: a Lowry-Lillard párharc mellett az is kérdés, hogy mihez kezd a Portland a DeRozan-Williams duóval.

Phoenix Suns – New York Knicks 02:00

A Suns playoff-reményei ebben az időszakban szállnak tova, egyrészt legyorsulta őket a Thunder és a Pelicans, másrészt Dragic és Thomas elcserélése óta nyolc ponttal átlagolnak kevesebbet meccsenként, mint előtte – egyetlen igazi fegyverüket veszítették el. Bár Brandon Knight érkezett pótlásul, előbb botrányos hatékonysággal dolgozott, majd megsérült és a mai mérkőzésen sem léphet pályára, igaz, ennek ellenére a győzelem kötelező a hazaiak számára. A New Yorknál Bargnani 18,7, Alexey Shved 17 pontot átlagol az utóbbi mérkőzésen, de egyrészt melléjük maximum Hardaway Jr. tud érdemben fellépni, másrészt a védekezésük finoman szólva szellős – Bledsoe-ra nincs ellenszerük ma, de a legutóbb 22-ig jutó Markieff Morris is kedvére ficánkolhat a pálya szinte bármely pontján.

Los Angeles Lakers – Atlanta Hawks 02:30

Keleti csapatoktól ritkán látott impozáns mérleggel bír az Atlanta, ugyanis idén 19-5-re állnak Nyugat ellen, szinte minden nagyágyút elvertek már – viszont az öt vereség közül az egyik éppen a Lakers ellen született meg. Ehhez hozzátartozik, hogy idegenben nem verték el a Lakerst már 2006 óta és bár idén a Memphisszel holtversenyben Korveréké a második legtöbb győzelem saját pályától távol, ezek az adatok óvatosságra inthetik a vendégeket. A  Suns ellen egy nagy negyedik negyeddel sikerült győzelmet aratniuk, de nem volt igazán meggyőző a játékuk az utóbbi időben idegenben, igaz, a LAL itt a Knickstől is kikapott. A hazaiak fegyvere Jordan Hill lehet, a center stabilan hozza a jó meccseket, rajta kívül viszont nincs igazán olyan pont, ahol támadható lenne az Atlanta, a palánk alatt többször bizonyultak sebezhetőnek az elmúlt időszakban.

A mérkőzésekhez élőképes streameket ezen a linken találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus