18:30-tól Knicks-Mavs a Sport TV-n

Korán kezdődik a mai NBA-játéknap, összesen hét mérkőzést rendeznek, nézzük a kínálatot.

New York Knicks - Dallas Mavericks 18:30 (Sport 2)

A mérkőzés pikantériáját Jalen Brunson adja, aki tavaly még Luka Doncic zongoracipelőjeként villogott Dallasban, nyáron viszont New Yorkba igazolt, ahol eddig hozza is, amit várnak tőle, abszolút vezérként funkcionál. A két playmaker most egymás ellen léphet pályára, kettejük csatáját mindenképpen érdemes lesz külön is figyelni, ráadásul tét is lesz, mert most mindkét csapatnak nagyon kellene a győzelem. A Knicks és a Mavs is kifejezetten rossz formában van, bár a New York szoros csatákat bukott el mostanában jó csapatok ellen, a Mavs viszont legutóbb például Detroitban égett meg csúnyán, és összességében csak 1-8-ra áll vendégként - ez a mérleg vállalhatatlan, és bár a Knicks is csak 4-6 otthon, de elsősorban a texasiaknak kell összeszedniük magukat. Jason Kidd szerint a detroiti pofon után átbeszélték, hogy mégis mi volt az a védekezés, meglátjuk, hogy ezen sikerül-e feljebb csavarniuk most, de Doncic extrája nélkül nehezen látni a győzelmüket - ha viszont a szlovén extrát hoz, akkor úgyis megtörténhet velük bármi. Szoros találkozó lehet ebből, a Randle-Wood vagy a Barrett-Hardaway Jr. csaták is jók lehetnek, fontos sérült pedig egyik oldalon sincs.

 

Los Angeles Clippers - Sacramento Kings 22:00

A Clippersnél az a fő kérdés, hogy mi lesz Kawhi Leonarddel és Paul George-dzsal, akik tegnap már a csapattal edzettek és hivatalosan kérdéses a játékuk - van rá esély, hogy mindketten visszatérnek ezen az estén, Norman Powell viszont biztos, hogy kihagyja az összecsapást. A Kingsnél kevesebb a kérdőjel, mindenki egészséges, és összességében jobb formában is van a társaság: a három elvesztett rangadó után legutóbb javítottak a Pacers ellen és ismét hozták a gyors, elsöprő játékukat, míg a LAC oldalán egyértelmű, hogy támadásban gondok vannak ebben a felállásban. Ha Leonardék nem játszhatnak, akkor idegenben is a Sacto az esélyesebb, mert egyszerűen jóval nagyobb tűzerővel bír és jóval olajozottabban játszik, ha viszont visszatérnek a hazaiak sztárjai, akkor bármi elképzelhető.

 

Charlotte Hornets - Milwaukee Bucks 00:00

Mindkét együttes back-to-back lép pályára, a Hornets a Washingtont gyűrte le előző este, míg a Milwaukee otthon kapott ki a Lakerstől némi meglepetésre - nem játszott rosszul a gárda, de védekezésben erőtlennek bizonyult, a csúcsra járatott LAL pedig egyszerűen túldobta. Ezzel együtt nem lehet kérdés, hogy a minőség a Bucks mellett szól ezen a találkozón még úgy is, hogy a tegnap visszatérő Khris Middleton kihagyja a b2b második felét - a többiek elvileg ott lehetnek a parketten, az alsóházba tartozó Charlotte-nál így jóval erősebb a keretük. Tegyük azért hozzá, hogy a Hornets négyből hármat nyert, magához képest jobb formában van, de Ball, Hayward és Martin nélkül így is komoly meglepetés és bravúr lenne, ha meg tudná fogni Giannisékat. 

 

Toronto Raptors - Orlando Magic 02:00

Itt is mindkét csapat egy vereségből érkezik a back-to-back második felére, a Raptors Brooklynban maradt alul, a Magic pedig Clevelandben kapott ki elég egyértelműen. Alapvetően egyértelműen a Toronto az esélyesebb, ugyan az utóbbi két találkozóját elbukta, de otthon 8-2-re áll, míg az Orlando összességében 5-18-ra, idegenben pedig csak 1-10-re, ráadásul zsinórban hetet, az egész liga egyik legrosszabb formában lévő csapatának számít. A meghatározó játékosok közül mindenki játszhat, a két vereség után most muszáj lenne javítani - ha ezt a hazait sem sikerült behúzni, akkor érdemes átbeszélni, hogy mi a probléma. 

 

Minnesota Timberwolves - Oklahoma City Thunder 02:00

A Wolvesnál Towns hetekre kidőlt, de Prince sem játszhat még, míg az OKC-nél Shai Gilgeous-Alexander játéka kérdéses továbbra is, egyelőre nem biztos, hogy ott lehet a parketten. Összességében nyernie kellene a Minynek még KAT nélkül is, legutóbb három vereség után össze is szedte magát a csapat és lekardozta a Memphist, most a 9-13-as, idegenben csak 3-8-as Thunder ellen így is jóval esélyesebbnek számít a társaság. Idén már kétszer találkoztak a felek, mindkétszer a Wolves győzött, egyszer tíz, egyszer pedig hét ponttal bizonyult jobbnak, a realitás most is valami hasonló lehet - hacsak SGA nem tér vissza és nem hoz valami hatalmas egyéni extrát...

 

Golden State Warriors - Houston Rockets 02:30

Mindkét csapat back-to-backet játszik, a GSW a Chicago ellen folytatta jó formáját, míg a Rockets óriási meglepetésre elkapta a nyugati éllovas Phoenixet, így egy jelentős bravúr után lép pályára. A Warriors pályáján viszont még nehezebb dolga lesz, hiszen a címvédő 10-1-re áll otthon, összességében pedig tízből hetet nyert, összekapta magát mostanában és saját közönsége előtt szinte verhetetlen eddig. Ahogy azt láttuk, a Houstonban természetesen benne van a bravúr, támadásbna bárkivel képes felvenni a versenyt, ha olyan napja van, de azért a realitás nem ez - sokkal inkább az, hogy a jó formában lévő, otthon játszó Warriors kipipálja a kötelezőt. 

 

Utah Jazz - Portland Trail Blazers 03:00

Itt a Utah érkezik back-to-back, miután előző este 139 dobott ponttal, simán legyőzte az Indianát. Markkanenék a korábbi vereségszéria óta kettőt nyertek, úgy fest, hogy rendezték a soraikat, a Blazersről viszont ez nem mondható el: a Lillard nélkül szenvedő társaság csak egyet nyert meg az utóbbi hat meccséből, legutóbb Los Angelesben is sima vereséget szenvedett. Ha a Simons-Grant páros jó napot fog ki, akkor pihentebben lehet keresnivalójuk, de holnap elvileg visszatérhet Lillard a b2b második felén, lehet, hogy inkább oda akarnak koncentrálni - mindenesetre az utóbbi két meccsen látott Jazz ellen most sehogy sem lesz könnyű dolguk. 

 

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus