19:00-kor kezd az NBA, 21:00-kor GSW-Jazz a Sport TV-n

Összesen kilenc mérkőzést rendeznek, pályára lép a Sixers, a Clippers, a Celtics, vagy a Heat is.

Oklahoma City Thunder - Memphis Grizzlies 19:00

Újabb korai OKC-meccset nézhetünk, Al Horfordéknak viszont ez előző este nem hozott szerencsét, mert teljesen simán kaptak ki a New Yorktól. ráadásul Shai Gilgeous-Alexander sem tudott játszani - most kérdéses a pályára lépése, de ha ezúttal sem tudja vállalni a meccset, akkor ismét nem mellettük szólnak az erőviszonyok. A Memphis jelenleg amúgy is jobb csapat, ugyan legutóbb a Denvertől kikapott egy egylabdás meccsen, de ettől még alapvetően rendben van, a kulcsemberek bevethetőek, jó formában is vannak, ráadásul most pihentebbek is. Ha a Morant-Valanciunas páros hozza magát és kintről érkezik némi támogatás, akkor mindenképpen ők az esélyesebbek és a playoff-harc miatt nagyon fontos is lenne nekik, hogy kihasználják az OKC helyzetét. 

Golden State Warriors - Utah Jazz 21:00 (Sport 1)

A GSW teljességgel szétesett az utóbbi időben, sorozatban négyszer kapott ki, az All-Star előtt, majd legutóbb a visszatérés után is kiütéses vereséget szenvedett, kíváncsian várjuk, hogy összeszedi-e most magát Steve Kerr legénysége. A Jazz a szünet előtt begyűjtött pár vereséget idegenben, az azért látszott, hogy az egészen extra mérlegben benne volt a "home-heavy" menetrend is és a visszatérő meccs sem sikerült tökéletesre, hiszen szoros küzdelemben gyűrték csak le a Houstont. Ezzel együtt természetesen ők az esélyesek, főleg a Warriors jelenlegi formáját tekintve - új sérült egyik oldalon sincs, de ha Curryék nem térnek vissza a korábbi jó formájukhoz, főleg támadásban, akkor nagyon nehéz dolguk lesz.

Philadelphia 76ers - San Antonio Spurs 23:30

A SIxers nagy formában tért vissza a szünetről, de legutóbb hosszú hetekre elvesztette legjobbját, Joel Embiidet - az MVP-esélyes kidőlése egyrészt minőségben, másrészt pedig mentálisan is okozhat gondokat a csapatnál, főleg utóbbi az, ami komoly veszély lehet. Centerposzton múltkor alapvetően megoldotta a feladatot a Howard-Bradley duó, Tobias Harris nagyon bizonyítani akar és most már visszatérhet Ben Simmons is, aki nyilván szintén sok felelősséget vesz a nyakába, úgyhogy otthon azért így sincsenek rossz esélyeik, de tény, hogy Embiid kiválásában benne van az, hogy kicsit megtörik a lendületük. A Spurs a dallasi vereség után legutóbb nagyon simán verte az Orlandót, de LaMarcus Aldridge már nincs, most pedig személyes okok miatt DeMar DeRozan sem fog játszani, így náluk is hiányozni fog a legjobb játékos. Így azért Philadelphiában inkább a Sixers felé billenhet a mérleg nyelve, de meglátjuk, hogy kijön-e valami extra Derrick White-ékból..

Orlando Magic - Miami Heat 00:00

A felek három napja találkoztak Miamiban, akkor szoros mérkőzésen győzni tudott a Heat és Jimmy Butlerék azóta ugyanezt elkövették Chicagóban is, míg az Orlando óriási verést kapott San Antonióban. Most fordított pályaválasztással ismét nekifutnak a felek, de ebben a felállásban is a Heat az esélyesebb, hiszen az akadozó támadójátékot most már jó ideje mindig kiigazítja valaki, a fizikális védekezés pedig a legtöbb csapat számára sok - igaz, Bam Adebayo és Avery Bradley még mindig nincs, ez azért nem segít rajtuk. A Magic zsinórban hét vereségnél tart és bár idén ebben a csarnokban egyszer már megverte a Miamit, de most más a helyzet - a fél keret, vagy még annál is több hiányzik, többek között Gordon, Fournier és Ennis sem léphet pályára. 

Atlanta Hawks - Cleveland Cavaliers 00:30

Az Atlanta back-to-backet játszik a Sacramento legyőzése után és Nate McMillannel a kispadon eddig 4-0-ra áll, úgyhogy fáradtabban, de abszolút jó formában fogadhatják ellenfelüket. A Cleveland az All-Star előtt remek passzban volt, de a visszatérő meccs borzalmasan sikerült, megsemmisítő vereséget mért rájuk a New Orleans, úgyhogy kíváncsian várjuk, hogy sikerül-e azt maguk mögött hagyniuk. Love és Nance visszatérésétől javulást várhattak, de ők még nyilván messze vannak a jó formától, időre van szükségük, viszont azért a legutóbbinál az egész csapatnak sokkal többet kell mutatnia, ha akarnak valamit. A Hawks most azért talán jobb csapat, de a Cavsben is benne lehet az extra, úgyhogy ha visszatér a szünet előtti formájához a vendég alakulat, akkor jó meccs lehet ebből - a Young-Sexton párharcot külön is érdemes lehet majd figyelni. 

Houston Rockets - Boston Celtics 01:00

Itt nem lehet kérdés, egyértelműen a Boston a favorit, ugyan az All-Star utáni első meccsét elvesztette a gárda a Nets ellen, de a liga legrosszabb formában lévő csapata ellen csak az lehet a kérdés, hogy mennyi a különbség. A Houston zsinórban 15 vereséggel abszolút a padlón van, alig akad bevethető játékosa, pláne olyan, aki komolyabb szintet képvisel, úgyhogy lehet, hogy innentől Kevin Porter Jr. felépítése lesz a fő projekt - Victor Oladipo mondjuk most állítólag visszatérhet, de ettől még csodát nem szabad várni. A Celticsnél Marcus Smart visszatérésével nagyjából mindenki bevethető, Langford ugyan nem játszhat, de ezt túl kell élniük, főleg ezen a mérkőzésen. 

Minnesota Timberwolves - Portland Trail Blazers 01:00

A felek back-to-back találkoznak egymással, hiszen előző este ugyanitt csaptak össze - akkor Carmelo Anthony vezetésével a Portland tudott nyerni, de az utolsó percig szoros volt a mérkőzés. A Wolves a szünet utáni első meccsén parádézott és igazából ez az előző esti teljesítmény sem volt rossz, védekezésben azért szigorítani kéne, de arra a játékra lehetne építeni, meglátjuk, hogy sikerül-e. A keretekben elvileg nem lesz változás, ugyanazok a csapatok feszülnek egymásnak kevesebb mint 24 órával az előző után - a hazaiaknak a presztízs és a büszkeség, a vendégeknek pedig a mérleg miatt lenne fontos a győzelem. Persze ne beszéljünk mellé: alapvetően toronymagas favoritnak kell lennie a Blazersnek...

Chicago Bulls - Toronto Raptors 02:00

Itt a Raptors vív back-to-backet a Charlotte-ban elszenvedett nagyon sima vereség után és Nick Nurse szerint a hiányzó öt játékosuk még most sem lesz bevethető, úgyhogy továbbra is erősen tartalékosan kell kiállniuk. A Bulls szeretné ezt kihasználni, mert Billy Donovan csapata elég gyengén tért vissza a szünetről, a Sixers elleni sima vereség után a Heattől is kikaptak otthon, úgyhogy most nagyon kellene már a javítás, a jelenlegi foghíjas, fáradt Toronto pedig egy olyan ellenfél, amelyet ebben a helyzetben meg kellene verni. Lauri Markkanen jól tért vissza, Zach LaVine is jól játszott legutóbb, kicsit fegyelmezettebben, koncentráltabban kell kosárlabdázni és benne lehet a győzelem, de a vereségek ellenére ez a Raptors azért még így sem olyan csapat, amely hagyja magát lepofozni...

New Orleans Pelicans - Los Angeles Clippers 02:00

A szünet előtt gyengébb formában lévő Clippers nagyon magabiztos játékkal tért vissza és verte rommá a Warriorst, míg a Pelicans egy nagyon ciki vereség után idei talán legjobb védekezését mutatta be a Cavs megsemmisítése során. A fő kérdés most is az, hogy Zion Williamsonék melyik arcukat mutatják, de esélyük csak a jobbikkal lehet - a Clippersnél Pat Beverley sérült, de a többiek játszanak, motiváltak és ha a legutóbbi játékukat hozzák, akkor nagyon kevés csapat tudja őket megverni. A New Orleans eddig nem a stabilitásáról volt híres és bár jobb napjain tudott extra teljesítményt nyújtani, de ezek nem tartottak sokáig - meglátjuk, hogy most mennyire akar védekezni Stan Van Gundy csapata. 

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus