19:00-kor kezdődik a játéknap, 21:30-tól Bucks-Sixers a Sport TV-n

Jön az újabb Mavs-Lakers, pályán a Nuggets és a Jazz, javíthat a Heat - a 19:00-kor kezdődő meccs a Knicks-Raptors lesz, érdemes azzal kezdeni az estét. 

New York Knicks - Toronto Raptors 19:00

A Knicks a liga egyik legjobb formában lévő csapata, zsinórban nyolc mérkőzést nyert meg, úgyhogy parádés állapotban várja ezt a mérkőzést, amelyen szintén esélyesebbnek tűnik - bár tegyük hozzá, hogy a Raptors is összeszedte magát és sorozatban négy győzelemből, szintén jó passzban érkezik. Otthon a mostani New York mégis magabiztos lehet, a védekezésük egyben van, Randle körül többen is hozzá tudnak szólni támadásban, működik a rendszer, míg a Toronto igazából a legutóbbi, Nets elleni meccsen bizonyított úgy igazán - róluk ebben a szezonban nehezebb elhinni, hogy igazán jók... A hazaiaknál Burks nem játszhat még, a vendégeknél pedig Boucher nincs és Hood játéka is kérdéses. 

Milwaukee Bucks - Philadelphia 76ers 21:30 (Sport 1)

Kiemelt rangadó, aminek az első felvonását láttuk már két napja: akkor a fáradtan érkező Sixers egy negyed alatt elvérzett a kipihenten játszó, ráadásul 10/10 jó dobással kezdő Bucks otthonában. Most kicsit más a helyzet, a pihentséget tekintve nincs ilyen különbség a felek között, a Philly sérülései viszont nem javulnak: Ben Simmons most sem léphet még pályára, sőt, Joel Embiid válla is fáj, kérdéses, hogy végül ott lesz-e a parketten. A Milwaukee-nál ezúttal sincs semmi probléma, mindenki egészséges, meglátjuk, hogy megint tudnak-e annyira koncentráltak, fegyelmezettek lenni Giannisék - ők elmondták, hogy nekik ez playoff-meccs, ráadásul ha most is nyernek, akkor hirtelen erősen meg is közelítik riválisukat. A Phillynek három vereség után nagyon kéne a győzelem, de a sérüléseiket figyelembe véve ez most bravúrnak számítana. 

Indiana Pacers - Detroit Pistons 01:00

A Pacers számára kötelező a győzelem, a hazaiak a playin-helyekért küzdenek és a Detroit ellen otthon nem hibázhatnak, ha el akarják érni a céljaikat. Most két teljes napot pihenhettek, rákészülhettek a meccsre és bár a Pistonsban benne van a győzelem minden este, ha az ellenfél túl könnyen áll hozzá, de azért a minőség a hazaiak mellett szól - annyi, hogy Domantas Sabonis nem játszhat, most nélküle kell megoldani a kötelezőt. A Detroitnál továbbra is a fiatalok vannak előtérben, őket lesz érdemes nézni most is, bár ezúttal Grant és Joseph is visszatérhet, meglátjuk, hogy mire mennek velük Brogdonék. 

Miami Heat - Chicago Bulls 02:00

Ez fontos keleti derbi lesz, amelyre a Heat back-to-back érkezik egy atlantai vereségből - három győzelem után megint nagyon rosszul védekeztek Butlerék, a fő kérdés most is az, hogy mennyire lesznek fizkálisak, agresszívek hátul. A Bulls nem verhetetlen, ugyan pihentebbek a vendégek, de LaVine-re nem számíthatnak és bár az utóbbi négy meccsükből hármat nyertek, de ők nagyon pengeélen táncolnak, hogy bejutnak-e a playinbe, így rajtuk talán nagyobb a nyomás. Ők az említett három győzelmük során jól védekeztek, ez most is elengedhetetlen lesz, de azért a meccs kulcsa mégis inkább a Miami kezében van: ha Adebayóék kihozzák magukból hátul azt, ami bennük van, akkor nekik kell nyerni Oladipo nélkül is. 

New Orleans Pelicans - San Antonio Spurs 02:00

Kiemelten fontos mérkőzés ez a playin szempontjából, nem akarjuk túlgondolni az ügyet, de jelenleg a Spurs a 10., a Pelicans a 11. és 3,5 meccs köztük a távolság, vagyis ha a vendégek nyernek, akkor 4,5 lesz, ráadásul az egymás ellenit is elviszik a texasiak, azzal alighanem véget érne a Pels playinért zajló elkeseredett csatája. A tét tehát valószínűleg nem más, mint az életben maradás, legutóbb a Magic ellen remek játékkal történt meg a vereségsorozatot Williamsonék, meglátjuk, hogy most ezt a nyomást hogyan bírják az egyébként jobb formában lévő, négyből hármat nyerő Spursszel szemben. A hazaiaknál elvileg nincs fontosabb sérült, a vendégeknél DeRozan és Gay játéka sem biztos, rájuk azért nagy szüksége lenne a Popovich-legénységnek. 

Dallas Mavericks - Los Angeles Lakers 02:30

Ez is egy olyan meccs, aminek az első felvonását két napja lejátszották már, akkor tért vissza Anthony Davis és akkor sérült meg Kristaps Porzingis, a végén pedig a Mavs örülhetett. Most Davis valószínűleg kevésbé lesz rozsdás és ha beesnek a dobásai, akkor még többet segíthet csapatán, amely egyébként sem volt messze a Dallastól, főleg Porzingis kiesése után - hogy utóbbi most játszik-e, az hivatalosan kérdéses, ahogy egyébként Maxi Kleber pályára lépése is. Mindkét félnek fontos lenne a győzelem, ráadásul alig 2,5 meccs köztük a különbség, ha most is kikap a Lakers, akkor lassan bajba kerülhet - a vendégeknél egyébként Kentavious Caldwell-Pope pályára lépése kérdéses, pedig nagyon kellene ő is, hiszen legutóbb például ő volt a legjobb dobó. 

Utah Jazz - Minnesota Timberwolves 03:00

Itt egyértelműen nyernie kell a Jazznek, a ligaelső és egy nyugati "kiscsapat" találkozóján természetesen az a papírforma, hogy magabiztosan győzni tudnak a hazaiak. A Minnesotában persze azért több lehet annál, mint amit a tabella mutat, mostanában voltak remek meccseik a Towns-Rubio-Edwards-Russell négyesre építve, támadásban képesek lehetnek a meglepetésre, de azért ha a Utah stabil tud lenni és komolyan veszi a mérkőzést, akkor nyilvánvalóan más szinten van, mint ellenfele. A Gobert-Towns csata rögtön érdekes is lehet centerposzton és bár Donovan Mitchell elvileg nem játszik, ettől még így is minden adott a Utah oldalán a sikerhez - ha ülni fognak a triplák és a Conley-Ingles-Clarkson trió mozgatja a csapatot, akkor egy védekezés nélküli dobópárbajban is rájuk fogadnánk, ráadásul ők hátul is tudnak remekül játszani. 

Denver Nuggets - Houston Rockets 04:00

Itt pedig a Denver a fő esélyes, mindkét csapat back-to-backet játszik, a Nuggets a GSW ellen kapott ki, a Rockets pedig a Clipperst szorongatta, de végül szintén alulmaradt és Stephen Silas vezetőedző a lefújás után még elképzelni sem tudta, hogy hogyan fognak kiállni, mert rendkívül fáradt volt a csapata. A Denver helyzete sem egyszerű, mert Jamal Murray után Will Bartont is elvesztette és szintén elég fáradt lehet, de otthon a ligautolsóval szemben így is nyernie kell - ha védekezésben meglesz a kellő energia, akkor ez a Rockets túl sok vizet nem zavarhat Jokicsék ellen. 

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus