19:00-kor kezdődik a mai NBA-program, 21:30-tól Boston-Cleveland

Debütálnak a Cavs új játékosai - folytatná szériáját a Rockets és a Jazz - otthon nyerne a Wolves - 19:00-kor pályán a Raptors.

 

Charlotte Hornets - Toronto Raptors 19:00

A Celtics legutóbbi veresége miatt jelenleg keleti listavezetőként érkezik Charlotte-ba a Raptors, de ahhoz, hogy megőrizze ezt a helyezést, mindenképpen nyernie kell a társaságnak. Idegenben azért kevésbé meggyőzőek Valanciunasék, főleg hogy a Lowry-DeRozan páros nincs kirobbanó formában, de ennek ellenére üzembiztosan hozták mostanában a győzelmeket, igaz, az elmúlt négy találkozójukat otthon játszották le. A Hornets nem fogja magát könnyen adni, Kemba Walker kis túlzással (vagy anélkül?) élete formáját futja az utóbbi időben, őt nagyon nehéz lesz megfogni, mellette Nic Batum és Dwight Howard is rendszeresen tud most már komoly faktorrá válni, ráadásul most hazatérhetnek, ami nagyon rájuk fért - zsinórban három vereséggel zárták nyugati túrájukat, van min javítaniuk otthon. Jobb csapat a Toronto, de a hazaiaknál is megvannak a fegyverek a sikerhez, bár Willy Hernangomez egyelőre edzés nélkül aligha fog beszállni.

Atlanta Hawks - Detroit Pistons 21:30

Egy ötös győzelmi széria szakadt meg legutóbb a Pistonsnál azzal, hogy a gárda kikapott a Clipperstől, most pedig egy hosszú hazai periódus után kell ellátogatni idegenbe, meglátjuk, hogy ott mire lesznek képesek Stanley Johnsonék. Blake Griffin rövidtávon mindenképpen komoly lökést adott nekik, az Atlanta pedig elég ingadozó teljesítményt nyújt, de Marco Belinelli kitétele biztosan nem tesz jót nekik a jelenlegi eredményességet tekintve - legutóbb simán kikaptak a Cavstől, kíváncsian várjuk, hogy most mire lesznek képesek. A palánk alatti harc érdekes lehet, mert ahol Ilyasovának kell fognia Griffint, ott nem teremhet sok babér, de Mike Budenholzer azért keverheti a lapokat és ha a Detroit két magasemberét limitálni tudják, akkor otthon lehet keresnivalójuk - ráadásul számoljuk bele, hogy Andre Drummond nem 100%-os és azt is, hogy vendégként csak 9-16-ot hozott eddig Stan Van Gundy legénysége. 

Boston Celtics - Cleveland Cavaliers 21:30

Ez lesz a játéknap rangadója, a szezon előtt Kelet két legjobbjának tartott és egymással komoly cserét végrehajtó csapat találkozója, de azóta azért árnyaltabb lett már a kép - sem Thomas, sem Crowder nincs ott a Cavsnél, ráadásul LeBron Jamesék kálváriája jól dokumentált volt az utóbbi időben. Most ráadásul gyakorlatilag egy teljesen új csapatot vetnek be rögtön egy ilyen szintű meccsen, hiszen bár legutóbb hét "komoly" játékossal nyertek, most George Hill, Rodney Hood, Jordan Clarkson és Larry Nance Jr. is bemutatkozhat, meglátjuk, hogy mit tudnak hozzátenni elsőre. A Celtics is botlott kettőt mostanában, legutóbb hazai pályán kapott ki és összességében nem túl meggyőző a játéka, főleg ami a támadást illeti - nagy kérdés, hogy a teljesen megjósolhatatlan Cavs-védekezés ellen mire lesznek képesek Irvingék. A motivációval aligha lesz gond, a Boston a presztízs mellett a keleti első helyért is kapar, a Cavs pedig szeretne már valami megnyugtató eredményt produkálni, amiből önbizalmat meríthet. A találkozó után egyébként a hazaiak visszavonultatják Paul Pierce 34-es mezét, a vendégekkel kapcsolatos hír pedig az, hogy a tervek szerint Hill kezdeni fog, a többi új érkező a kispadról száll majd be. 

Indana Pacers - New York Knicks 23:00

Ez jelenleg kötelező meccs a Pacers számára, voltak döccenői a társaságnak az utóbbi időben, de legutóbb nyerni tudott Bostonban és most hazai pályán a legjobbja nélkül érkező Knicks ellen nem hibázhat - egyetlen meccsre van csak a keleti negyedik helytől, a rendkívül szoros küzdelemben nem férnek bele ilyen vereségek. A New York Kristaps Porzingis elvesztése óta megszerezte Emmanuel Mudiayt, de összességében már zsinórban ötször kapott ki, idegenben 7-22-re áll és bár a Denverből érkező irányító a hírek szerint debütálhat, nem valószínű, hogy ő fogja meghozni az áttörést. Enes Kanter is sérüléssel bajlódik egyébként, legutóbb őt is kiültették, míg az Indiana oldalán Darren Collison nem léphet pályára, rá nem számíthatnak. 

Houston Rockets - Dallas Mavericks 01:00

Ez is országos egyesnek tűnik, hiszen a Mavs ugyan előző este megverte a Lakerst, de back-to-backet játszik, idegenbe csak 7-20-ra áll és egyébként sem a stabilitásáról, vagy a back-to-back győzelmeiről híres, míg a Rockets az utóbbi hetekben a liga legjobb formában lévő csapata, amely otthon játszik és ráadásul pihentebb is. James Hardenék ellenállhatatlanok és folyamatosan szorongatják a Golden State-et annak ellenére, hogy Trevor Ariza kidőlt, a Gordon-Anderson páros sem 100%-os és Chris Pault is igyekeznek kímélni. Ezzel együtt masszív favoritok most is, érdekes lesz látni, hogy a szintén nagy formában lévő Clint Capelát hogyan próbálják meg limitálni a hasonló játékossal nem rendelkező vendégek. 

Minnesota Timberwolves - Sacramento Kings 01:00

Ha az előző két meccsnél azt írtuk, hogy egyértelműen a hazai csapat az esélyes, akkor itt is folytathatjuk a sort, hozzátéve, hogy a teher is ott van a Minnesotán, ugyanis mostanában tök mindegy, hogy kivel játszanak idegenben, a leggyengébbektől is kikapnak, így otthon muszáj folytatniuk a győzelmi szériát. A Kings továbbra is a liga egyik legszerényebb képességekkel megáldott csapata, amely nem feltétlenül a rövid távú játékerejét növelte a deadline-nál sem, igaz, érdekes módon eddig idegenben eredményesebb volt (9-20), mint otthon. Ezzel együtt egészségesebb és kategóriákkal erősebb csapat a Wolves, amelynek egész egyszerűen muszáj nyernie és ha jól állnak hozzá a meccshez Butlerék (két egylabdás idegenbeli vereség után), akkor nem okozhat nekik gondot a győzelem. 

Oklahoma City Thunder - Memphis Grizzlies 01:00

Legutóbb Russell Westbrook és Carmelo Anthony sem tudott játszani a Thundernél, nélkülük pedg simán ki is kapott a gárda, most mindkét, bokasérüléssel bajlódó sztárral kapcsolatban a meccs előtt fogják eldönteni, hogy pályára léphetnek-e. Nagyon kellene legalább Westbrook, mert ez abszolút kötelező győzelem a csapat számára otthon, de a regnáló MVP nélkül erősen kérdéses, hogy mire mennek, hiába játszik szupersztár-üzemmódban most már egy ideje Paul George - mellette nincs egy playmaker sem a két "kolléga" nélkül, ráadásul Andre Roberson hiányában a védekezésben sem igazán bízhatnak. A Memphisnél kérdés, hogy mi lesz most Tyreke Evansszel, hiszen egy jó ideje nem játszatták amiatt, hogy majd elcserélik, de végül maradt és a hírek szerint most újra játszani is fog, vele pedig azért nem nézett ki rosszul ez a Grizzlies korábban. 

Portland Trail Blazers - Utah Jazz 03:00

Ebből egszen kiváló meccs lehet, mert a Jazz zsinórban nyolc győzelemnél tart és a Rockets mellett a liga másik elit csapata az utóbbi időszakot tekintve, míg a Blazers otthon kiváló, sorozatban kilenc hazai találkozóját nyerte meg. Egyébként is van tétje a derbinek, hiszen a Jazz a playoffért kapaszkodik és a Portland az egyik riválisa, érdekes lesz látni, hogy mire mennek egymással - idei első meccsüket otthon megnyerte a Utah. Izgalmas lehet a nagy formában lévő Lillard és az élete legjobb időszakát futó Rubio csatája egyes poszton, ahogy a Nurkic-Gobert párharc is ötösben, de a vendégek most már bevethetik a távozó Rodney Hood helyett érkező Jae Crowdert is.             

A mérkőzésekhez élőképes streameket ezen a linken találtok!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus