19:00-tól Boston - San Antonio, pályán az egész NBA

Meccsdömpinggel folytatódik az NBA alapszakasza, a liga összes csapata pályára lép - este héttől kezdődik a program.

 

Boston Celtics – San Antonio Spurs 19:00

Mindkét gárda jó formában van, a Spurs sorozatban hét mérkőzést nyert meg, és idegenben 8-0-ra áll, míg a Celtics az előző három találkozóját behúzta, ha nem is olyan könnyedén. Al Horford és Jae Crowder visszatérése óta sokkal nyugodtabb a társaság, az ő játékukra most is nagy szükségük lesz a hazaiaknak – védekezésben, de támadásban is. A San Antonio egyébként amellett, hogy csak 98,3 pontot kap átlagban, a támadóhatékonyságot tekintve is ott van a top ötben, elöl is kellő mennyiségben termelnek Leonardék.

Orlando Magic – Washington Wizards 01:00

Egyik csapat sem lehet eddig elégedett, pontosabban a Magic a mérleggel igen, ami a mutatott játékhoz képest meglepően pozitív. A Wizardsnál az sem vigasz, a gárda pocsék védekezést mutat be eddig, de kérdés, hogy ez mennyire lesz hátrány a liga leggyengébb támadójátékával szemben – Ibakáék sokszor teljesen reménytelenek elöl. Védekezésben viszont éppen a hazaiak stabilabbak, míg a vendégek pont támadásban hatékonyabbak eddig, érdekes találkozó lesz – a fővárosiak megnyerték az előző meccsüket, ők érkezhetnek pozitív töltettel.

Cleveland Cavaliers – Dallas Mavericks 01:30

A Mavsnél egyelőre nincs igazán kiút, bár megszorították a tartalékos Spurst, majd támadásban javuló formát mutattak a Clippers ellen, így is a liga legrosszabb mérlegével bírnak Barnesék, ráadásul sorozatban hét vereségnél járnak. A bajnok két nappal ezelőtt Kevin Love káprázatos első negyedével dobott 137 pontot a Portlandnek, és bár a Mavs védekezése stabilabb, a két gárda között akkora a különbség, hogy a szezon eddigi legnagyobb meglepetése lenne, ha nyerni tudnának Nowitzkiék.

New York Knicks – Charlotte Hornets 01:30

A Knicks kifejezetten jó formában van, az utóbbi öt meccsből négyet nyertek Porzingisék, otthon pedig 6-2-re áll a gárda – a Hornets ellenben sorozatban három vereségből érkezik. Cody Zeller hiányát megérzik, hiányzik a védekezése, leválásai és zárásai szintén, míg a Knicksnél Joakim Noah sérült, de Porzingis vezérletével így is fölényben lehetnek a festékben. Nagy kérdés, hogy hogyan alakul a Walker-Rose csata, főleg ha szoros lesz a végjáték: ilyen helyzetekben mindketten többször előléptek már idén.

Philadelphia 76ers – Chicago Bulls 01:30

Hazai pályán kifejezetten pofás az utóbbi időben a Sixers, és jóval komolyabb csapatok ellen is képesek rendkívül szoros meccseket játszani, ezúttal is erre készülnek. Joel Embiidet nem lehet kihagyni egyetlen Philly-ről szóló megjegyzésből sem, az újonc center hatalmas hatással van a játékra, és a Chicago számára is ő jelenthetné a legnagyobb gondot, de ma a hírek szerint pihentetik, ami viszont nagy gond lehet a Sixersnek – a liga legjobban lepattanózó együttese a Bulls. Védekezésben összességében nem túl erősek a hazaiak, a bombaformában lévő Jimmy Butlert pedig nem nagyon lehet megállítani mostanában – ha így folytatja, valószínűleg újabb győzelmet könyvelhet el csapata.

Detroit Pistons – Los Angeles Clippers 01:30

A ligaelsőt mindig mindenhol esélyesként kell kezelnünk, ugyan a Clippers védekezése már nem olyan, mint a szezon elején, de a támadójátékuk egészen brutális, hatékonyságban konkrétan csak a GSW előzi meg Paulékat. Tűzerőben szakadéknyi különbség van a felek között, a Detroit nagyon gyengén dob és borzasztóan függ Andre Drummond játékától, akinek most pokolian nehéz dolga lesz a Griffin-Jordan kettőssel szemben – ráadásul a padról beszállva Speights „őrültségét” is meg kell fognia. Érdekes meccs lehet, de annak ellenére, hogy megtörte vereségszériáját a Pistons, és otthon általában sokkal jobbak Harrisék, mint idegenben, komoly bravúr lenne tőlük a győzelem.

Utah Jazz – Atlanta Hawks 02:00

George Hill visszatért a Jazzhez, és vele azonnal kategóriákat javult a csapat, megvolt a tartás és a lendület elöl, ettől pedig az önbizalom is visszatért, a gárda remek játékkal verte a Denvert, és otthon az Atlanta ellen is jó esélyekkel lép pályára. Az Atlanta is egy kisebb hullámvölgyet zárt le két napja, bár nem a periméter-játék miatt, hanem Howard és Millsap remeklésével – az most is döntő lehet, hogy a palánk alatt ők mire mennek Gobert-ék ellen. Hill-lel a pályán minden esélye megvan a Jazznek a sikerre, főleg ha Schröder nem javul fel a vendégeknél, illetve ha a kisebb sérüléssel bajlódó Kyle Korver nem játszik, vagy nem úgy játszik, ahogy tud.

Milwaukee Bucks – Toronto Raptors 02:00

A houstoni sikerrel lezárt egy negatív szériát a Toronto, de ezúttal sem számíthat könnyű meccsre a gárda: DeMar DeRozan még mindig harminc pont felett átlagol, de Antetokounmpóék hosszú karjaival szemben nehéz dolga lesz a megszokott helyzeteiből. A hazaiak játéka nagyon függ attól, hogy mennyire tudnak rohanni és mennyire hatékonyak a festékben, a Raptors azonban nagyon vigyáz a labdára, és a liga legjobbjai ezen a téren Lowry-ék. Otthon azért pozitív a Bucks mérlege, és ha hátul meg tudják szállni a festéket, akkor lehet keresnivalójuk – a GSW-t is meg tudták szorítani Parkerék.

Memphis Grizzlies – Miami Heat 02:00

Óriási formában van a Grizzlies, a kissé átalakított játékra egyre inkább ráérez a társaság, Fizdale minden húzása bejött eddig – Parsons nélkül is sorozatban hat győzelemnél jár a társaság. A Heatnél legutóbb bebizonyosodott, hogy Whiteside-tól függnek leginkább, a center nem találta a ritmust a Pistons ellen, kérdés, hogy most mire megy majd Gasolék ellen, főleg a spanyol kinti dobásait és játékintelligenciáját tekintve. A vendégeknél ráadásul több hátvéd is sérült, Ellington és Waiters mellett Dragic sem teljesen egészséges ismét, kérdéses a játékuk.

Indiana Pacers – Brooklyn Nets 02:00

A Pacers sorozatban két, a Nets zsinórban öt vereségnél jár, védekezésben egyik fél sem remekel, és mindkét csapatnál van komoly hiányzó – a vendégeknél Jeremy Lin még mindig nem bevethető, a hazaiaknál pedig George, Miles és Turner is sérüléssel bajlódik. A Brooklyn idegenben csak 1-6-ra áll, így Teague-ék felé billenhet a mérleg nyelve, ráadásul Kenny Atkinson csapatának egy kicsit túl gyors a saját maga által diktált tempó, rengeteg támadást kapkodnak el, és nincsenek meg az igazán jól dobó játékosaik ehhez a stílushoz. Hozzátartozik a képhez, hogy otthon minden gondja ellenére többé-kevésbé jó játékot hoz az Indiana, persze ha a kulcsemberek közül senki nem tudja vállalni a játékot, lehetnek gondjaik.

Denver Nuggets – Oklahoma City Thunder 03:00

Nagyon rossz irányba halad az OKC, hiába volt egy jobb időszakuk csapatként, ismét Westbrook hol hatékonyabb, hol rengeteg hibával tarkított one-man show-ját látjuk, ami nem vezet eredményre, ha védekezésben nem harap a gárda. A Denvernél is vannak gondok, néhány jobb meccs után legutóbb elképesztően gyenge támadójátékot mutattak Jokicsék, ha Mudiay nem javul kategóriákat, most sem lesz sok esélyük – igaz, a palánk alatt nagyon erősek, ez a kintről kevésbé veszélyes Thunder ellen sokat érhet. Kérdés, hogy a hazaiak sérültjei közül ki lép pályára, Gallinari, Harris és Hernangomez sem teljesen egészséges, előbbi pedig iszonyatosan hiányzott legutóbb.

Phoenix Suns – Minnesota Timberwolves 03:00

A Timberwolves eddig elmarad a várakozásoktól, az előző három találkozóját elveszítette a gárda, a szokásos leolvadás egyszer sem maradt el – kivéve, amikor egyébként is gyengén játszottak Wigginsék. A Suns legutóbb éppen nyerni tudott, és bár mostanában egyszerre kezd Booker, Bledsoe és Knight, mégis egy magukhoz képest lassú, türelmes játékot játszanak, ráadásul idei talán legjobb védekezésüket mutatták. Ha ezt tudják folytatni hazai pályán, akkor lehet keresnivalójuk, bár a Wiggins-Dieng-Towns frontcourt ellen megszenvedhetnek a festékben.

Portland Trail Blazers – New Orleans Pelicans 04:00

Komoly fordulat állt be a Pelicans játékában, Jrue Holiday visszatérése óta 4-0-ra áll a gárda, míg a Blazers az utóbbi öt találkozójából csak egyet nyert meg – ez idő alatt csak egyszer úszták meg száztíz kapott pont alatt Lillardék. Ha ezen most sem tudnak javítani, azt ki fogják használni a vendégek, Anthony Davis fantasztikus formában, és ezen a poszton gyakorlatilag nincs senki a Portlandben, aki meg tudná őt fogni. Nagyon kellene ez a győzelem mindkét félnek, a New Orleansnak még kell egy-két siker, hogy igazán „visszajöjjön a meccsbe”, míg az 50% alá süllyedő Blazersnek otthon kötelező hoznia ezt a találkozót.

Los Angeles Lakers – Golden State Warriors 04:30

Két napja találkoztak a felek, akkor a GSW 149 ponttal, 47 gólpasszal rombolta a porba Luke Walton csapatát – a korábbi összecsapásukon viszont a Lakers tudott győzni. Ez most azért meglepő lenne, hiszen Russell és Randle sérült, míg a vendégek szemmel láthatóan tarthatatlan formában vannak, és szemet gyönyörködtető kosárlabdát játszanak – támadásban egyre távolodnak a liga többi tagjától. Curry-ék sorozatban kilenc győzelemnél tartanak, és a hazaiak védekezését ismerve most is egyértelműen esélyesek – Draymond Green kisebb sérülése közbeszólhat, ha végül nem lép pályára.

Sacramento Kings – Houston Rockets 04:30

A Kings összekapta magát, egyre stabilabban védekezik a társaság, emiatt nagy csapatok ellen is szoros meccseket játszottak, ez előző kettőt pedig megnyerték, míg a Rockets három győzelem után kikapott a Torontótól. A legnagyobb problémájuk a rengeteg eladott labda volt, ezen kell mindenképpen javítaniuk, amikor nem kirívóan magas náluk ez a szám, akkor a tarthatatlan James Harden vezérletével többnyire hozzák a meccseiket. Kérdés, hogy a Sacramento védekezése mennyire tudja lassítani a texasiakakat, és mennyire tudja elvenni a kinti dobásaikat, illetve hogy a túloldalon Cousins ellen mihez kezd majd Capela és Nené – nem lesz könnyű estéjük.

A mérkőzésekhez élőképes streameket itt találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus