19:00-tól Boston-Indiana, majd Blazers-Thunder a Sport TV-n

Megkezdi playoff-szereplését az alapszakaszt megnyerő Milwaukee, illetve elrajtol a Rockets-Jazz párharc is - nézzük, hogy mit kell tudnunk a mai találkozók előtt.

Boston Celtics - Indiana Pacers 19:00

A két csapat nagyot harcolt egymással az alapszakasz végén, hogy kié legyen a pályaelőny ebben a párharcban, ezt a csatát pedig a Boston nyerte, úgyhogy itt az első meccsen érvényesítenie is kellene mindezt. Tavaly a PO-ban eléggé "hazai" csapat volt a Celtics, most is arra számíthatunk, hogy a kiegészítő személyzet elsősorban otthon lehet halálos, az viszont érzékeny veszteség lehet, hogy Marcus Smartra nem számíthatnak hosszú ideig, bár Jayson Tatum és Al Horford is ott lesz majd a parketten, őket összerakták a kisebb sérüléseik után. A Pacersnél is mindenki bevethető lesz, Wesley Matthews és Myles Turner is összeszedte magát, Tyreke Evans pedig ugyan térdvédővel, de szintén vállalni fogja a játékot - a kérdés az, hogy támadásban képesek lesznek-e érdemi veszélyt jelenteni, lesz-e vezérük, lesz-e bennük átütőerő. A Boston otthon azért ezt meg szokta oldani és bár Smart hiányozni fog, de a védekezésük nekik is meglehetősen erős, ráadásul Kyrie Irving igazi értékét valószínűleg itt, a playoffban tudják majd beváltani - abszolút a hazaiak az esélyesek, de éppen emiatt a nyomás is rajtuk van. 

Portland Trail Blazers - Oklahoma City Thunder 21:30 (Sport 2)

Ez már szorosabb csatának ígérkezik, hiszen az OKC-t azért sokan tartják nagy célokra érdemes csapatnak még pályahátrányból is, míg a Portland ugyan kiválóan zárta az alapszakaszt, de Jusuf Nurkic hiánya egy ilyen párharcban bizony sokat számíthat. A kulcskérdés most az lehet, hogy a Thunder fel tudja-e tekerni a védekezését itt a playoffban arra a szintre, amelyet korábban néha megmutatott az alapszakaszban, a Blazers játéka továbbra is elsősorban az 1-2-es posztról érkezik támadásban, ha ott nagy nyomás alá helyezik ellenfelüket Russell Westbrookék, akkor ők diktálhatják a tempót. Paul George nem 100%-os, de vállalni fogja a játékot és úgy fest, hogy Steven Adamsszel is ez a helyzet, úgyhogy náluk nem lesz fontos hiányzó, de mielőtt pontosabb képet alkotnánk erről a szériáról, azt látnunk kell, hogy ilyen helyzetben mennyire faktor a Nurkic nélküli portlandi támadójáték. 

Milwaukee Bucks - Detroit Pistons 1:00

Itt egyértelmű esélyesnek tűnik a Milwaukee, a hazaiak még akkor is minden szempontból a Detroit felett állnak, hogy ha a playoff mindenképpen más tészta és hogy ha a kispadjuk rövidebb, mint azt eredetileg tervezték. A Detroit rossz formában érkezik meg ebbe a párharcba és nagy baj náluk, hogy Blake Griffin közel sem 100%-os, a játéka kérdéses és ha ott is lesz a pályán, biztos, hogy messze lesz a tökéletes állapottól. Nélküle ennek a csapatnak a támadójátéka meglehetősen gyér, a festékben ugyan erősek Drummondék, de pont itt félelmetes a Bucks és ha a vendégek nem fognak ki igazán extra dobóformát kintről, akkor egy félsérült Griffinnel nehéz reális esélyeket látni náluk. Persze az itt is elképzelhető, hogy nem lesz elég éles a hazai alakulat, de taktikailag és minőségben is olyan előnyben lehet a Budenholzer-legénység, hogy hoznia kell a meccset - főleg, hogy a hírek szerint Nikola Mirotic itt már visszatérhet. 

Houston Rockets - Utah Jazz 3:30

A játéknap a Rockets-Jazz párharccal zárul, amelyből kaptunk már ízelítőt tavaly, meglátjuk, hogy most lesz-e válasza az akkori problémákra Quin Snydernek és csapatának. A Houston nagy formában zárta az alapszakaszt, mindenki egészséges, míg a Jazznél azért voltak problémák utóbbi téren - igaz, a hírek szerint mindenki játszhat, egyedül Kyle Korver az, akinél ez komolyabb kérdés. Mint ahogy az is kérdés, hogy James Harden mennyire tudja reprodukálni ebben a helyzetben az alapszakaszban látott bődületes formáját, hiszen a rájátszásban mindezzel egyelőre adós. Tavaly azért eleinte voltak gondjai a Rocketsnek Inglesék játékával, most is lehet problémájuk, ha nem pörögnek 100%-on, de elég élesek voltak az utóbbi hetekben, nem "álomból" kell visszarángatniuk magukat a valóságba - mint ahogy egyébként a Utah részéről is ez a helyzet, ők is remek formában zárták az alapszakaszt.

A mérkőzésekhez élőképes streamet ezen, vagy ezen a linken találtok!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus