19:00-től Bulls-Clippers, utána Houston-Cleveland

Még ma este Bulls-Clippers és Rockets-Cavs - a Thundert is elkapja a Lakers? - playoff helyre érhet a Pacers - folytatják Lillardék?

 

Chicago Bulls – Los Angeles Clippers 19:00

A hírek szerint Pau Gasol és Taj Gibson is pályára léphet a hazaiaknál, ami kulcsfontosságú lehet számukra, hiszen ezen a poszton verhető jelenleg a Clippers. A Paul-Jordan duó az utóbbi időben minden védekezést atomjaira bont, de azért a Butler-Noah párossal komoly fába vágják a fejszéjüket, márpedig ha ők nem tudnak dominálni, nagyon izzadós lesz a Clippers támadójátéka. Jordan egyébként az elmúlt hét mérkőzésen 19 lepattanót átlagol 18,4 pont mellé, Paul pedig 12,5 gólpasszt hoz ebben az időszakban, tehát mindenképpen az ő lassításuk lehet a kulcs a hazaiak számára. A Bulls egy győzelemmel némi levegőhöz jutna a keleti második helyen, de a LAC számára is borzasztó fontos a találkozó, hiszen ha kikapnak, megelőzi őket a Dallas.

Houston Rockets – Cleveland Cavaliers 21:30

A Cleveland ma visszakapja LeBron Jamest, Kyrie Irving viszont továbbra sem bevethető, így LeBronra elég nagy feladat hárul – nélkülük elég tragikus volt a csapat támadójátéka, Kevin Love nem tudott mihez kezdeni és ki is kaptak a Pacerstől. A Houston ugyan kissé akadozó játékkal és nem teljesen egészséges Hardennel, de zsinórban négy győzelemből érkezik a meccsre, ráadásul Terrence Jones bombaformába került – kulcskérdés lehet, hogy pályán lehet-e ellene tartani Love-ot, vagy hogyan oldja meg a semlegesítését a vendégcsapat. Ariza kezelésbe veheti Jamest, de a négyszeres MVP-t az utóbbi időben senki nem tudta lelassítani – viszont ha egyedül marad, kevés lesz a masszív Houston ellen.

Sacramento Kings – Portland Trail Blazers 00:00

Bár George Karl alatt szinte azonnal masszívabb és főleg szervezettebb lett a Sacramento, ma ismét nem számíthatnak DeMarcus Cousinsra, a klasszis center nélkül pedig érthetően nem ugyanazt a szintet képviselik. A Gay-McLemore-McCallum trió játéka jelentősen feljavult a tréner érkezése óta, viszont a palánk alatt bajban lehetnek a hazaiak – hiába ők a liga egyik legjobb lepattanózói, Cousins nélkül Aldridge-ék ficánkolhatnak. Az erőcsatár és Lillard idén talán először villogott egyszerre legutóbb, a Matthews-Afflalo páros támogatása mellett könnyen szétszedhetik a labilis Kings-védekezést – a két sztár maga mögött hagyta rossz dobóformáját, a két dobógép pedig kellő tűzerőt biztosít melléjük. A vendégek  17-ből 11 meccset buktak február 22-e előtt, azóta kezdik megtalálni magukat, ma kötelezőnek tűnik számukra a győzelem.

Boston Celtics – Golden State Warriors 00:00

Az új igazolások hatására megtáltosodott a Celtics, Thomas körül Jerebko, Smart és főleg Bradley is remekel, eddig nem hiányoznak Sullinger pontjai – a csapat sorozatban három mérkőzést meg is nyert. A Warriors ennek ellenére más tészta még akkor is, ha Curry-ék idegenben jelentősen gyengébbek, mint otthon, hatmeccses túrájukon jelenleg 2-2-re állnak – ugyanakkor Thompson is megtalálta az egy időre őt elhagyó dobását. A hazaiakhoz a hírek szerint visszatérhet Olynyk, de így is gondban lehetnek a gyűrű alatt, bár igazán domináns center nincs a GSW-nek, Lee-ék kihasználhatják a hazaiak gyengeségeit itt – az is igaz azonban, hogy a védekezésük hagy kívánnivalót maga után, ma Thompsonéknak meg kell fogniuk a Thomas-Bradley párost, különben bajban lehet a ligaelső.

Indiana Pacers – Philadelphia 76ers 00:00

A keleti utolsó két playoff-helyért hat csapat van jelenleg versenyben és kérdés nélkül az Indiana van most a legjobb formában közülük – George Hillék remek játékkal győzték le legutóbb a Clevelandet és az utóbbi kilenc meccsükből hetet meg tudtak nyerni. Ráadásul a következő találkozóik jó részét a liga leggyengébb csapatai ellen vívják majd, ilyen ez a mai is – bár a Sixers továbbra is képes meglepetésekre, sorozatban tizenegy idegenbeli találkozójukat bukták el. A Philly is a védekezésben jeleskedik elsősorban, ma főként Hillt kell kordában tartaniuk, ugyanis amikor az irányító jól játszik, nyer a csapat – vele a kezdőben 9-3-ra áll a Pacers. Kötelező a győzelem a hazaiak számára, de bármennyire is gyengének tűnik a Sixers, komolyan kell venni a találkozót, Noelék kőkeményen védekeznek és végighajtják a mérkőzést.

Orlando Magic – Charlotte Hornets 00:00

Bár Mo Williams megfelelően pótolja Kemba Walkert és képes a csapat élére állni, a Hornets sikere mégis elmarad a várttól az utóbbi időben – elsősorban a 100 pont körül engedő védekezésük miatt. A Magicnél pont fordított a tendencia, a korábbi minősíthetetlen védelem után most csak 93 pontot kapnak átlagban Borrego mester alatt, miközben a stabilan teljesítő Vucsevicsre építve haladnak elöl. A sikerük egyelőre elég változó, mindenesetre legalább már látszik a recept, hogy mit is szeretnének kezdeni… Vucsevics és Al Jefferson párharca igazi csemegének ígérkezik a palánkok alatt, de az igazi kulcs a Hornets periméter-védekezése lesz: ha Kidd-Gilchrist, Henderson és Stephenson meg tudják fogni Oladipót és Harrist, Mo Williams pedig hozza a „szokásost”, nem valószínű, hogy Paytonék át tudnák dobni a vendégeket.

Los Angeles Lakers – Oklahoma City Thunder 00:30

Kevin Durant továbbra sem bevethető, de ma az elképesztő formában lévő, viszont az utóbbi két meccsen alaposan túlpörgő Westbrook sem áll Scott Brooks rendelkezésére – viszont nagyon hosszú idő óta először érezheti úgy a tréner, hogy két szupersztárja nélkül is megfelelő a kerete. Jóval több fegyvere van most, mint korábban bármikor és bízhat abban, hogy Augustin elirányítja a gárdát elégséges szinten – Detroitban jóval gyengébb tűzerővel körülvéve sikerült neki. Ugyanakkor nem szabad szó nélkül elmenni a Lakers mellett sem, az arany-lilák sorozatban három mérkőzést nyertek meg és folyamatosan javult a védekezésük, Jordan Clarkson irányításával egyre hatékonyabbnak bizonyulnak és a Bucks elleni győzelem alkalmával már a támadójátékuk is jól nézett ki. Ugyan az OKC védekezése nagyon agresszív, Westbrookot ebben nem fogja tudni pótolni Augustin, így ha a periméteren Clarksonék hozzák az eddigi formájukat, lehet esélyük a hazaiaknak.

Denver Nuggets – New Orleans Pelicans 02:00

Manapság talán a Denvert a legrosszabb nézni az NBA csapatai közül, még a ligautolsók, mint a Lakers, a Knicks vagy éppen a Sixers is sokkal szervezettebb játékot mutatnak be, mint a teljesen szétesett Nuggets. A Pelicans kissé hihetetlen módon tartja életben playoff-reményeit, hiszen Anthony Davis, Jrue Holiday és Ryan Anderson nélkül is hozzák a meccseiket – minden mérkőzésen más lép fel és hoz vagy szezon- vagy karriercsúcsot, vagy csak szimplán beemel négy triplát kulcspillanatokban. Ma lehet, hogy erre sem lesz szükség és a belendülő Ajinca, valamint a Gordon-Evans páros elég is lesz a sikerhez – a Denver sem pontszerzésben, sem védekezésben nem vehető igazán komolyan, a festékük átjáróház, Lawsonon kívül pedig nincs senki, akiben bízhatnának elöl.

A mérkőzésekhez élőképes streameket ezen a linken találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus