19:00-tól Celtics-Bucks, 21:30-tól Grizzlies-Warriors a tv-ben

Este kezdődik a második kör, egy keleti és egy nyugati párharc is elrajtol - mutatjuk, hogy mit érdemes tudni a mérkőzések előtt. 

Boston Celtics - Milwaukee Bucks 19:00

Az esélyes mindenképpen a Boston, hiszen a hazaiaknál Jaylen Brown gond nélkül ott lehet a pályán, a vendégeknél viszont Khris Middleton az egész szériát kihagyja, így az amúgy sem túl mély Bucks-rotáció tovább szűkül. A nagy kérdés az lesz most, hogy Mike Budenholzer mit választ az első meccsre, mivel látja a legnagyobb esélyt az első találkozón arra, hogy ellopjon egy győzelmet - a magas szerkezet Giannisszal "kiscsatárban" és a festék uralása, egy plusz shooter, mondjuk Grayson Allen bevetése Bobby Portis helyett, esetleg pont a másik irány, Giannis centerként és egy futósabb, gyorsabb szerkezet? Vajon mennyire adja fel most is a triplákat a Milwaukee a festék megvédésének érdekében? 

A túloldalon pedig az a nagy kérdés, hogy a ligaelső bostoni védekezés milyen utat választ, felhúzza-e a falat Giannis elé, tud-e javulni Jrue Holiday, hogyan esnek be a Bucks hármasai a kiosztásokból - rengeteg olyan dolog vár ránk ezen a mérkőzésen, amelyet most még csak találgathatunk. Az biztos, hogy a Celticsnek kéne nyernie, de minden párharcban az első meccsen van a legnagyobb esély arra, hogy az "alul" lévő csapat meglepje ellenfelét és elvigye a győzelmet - ahogy az is biztos, hogy Giannistól MVP-teljesítmény kell ahhoz, hogy a Bucksnak legyen keresnivalója. 

 

Memphis Grizzlies - Golden State Warriors 21:30 (Sport 1)

A Memhpis szinte még fel sem ocsúdott a minnesotai győzelméből és továbbjutásából, már itt is van az új feladat, amire túl sokat nem készülhetett, hiszen nagyjából egy szabadnapja volt utazással együtt a párharc előtt. A GSW egy fokkal pihentebb és bár konkrétan a Grizzliesből nem készülhetett sokkal többet, de a plusz egy nap számíthat ilyenkor, meglátjuk, hogy mennyit fog érni - az biztos, hogy így az első meccsen emiatt jobb esélyeik lehetnek Steph Curryéknek. 

Összességében a Grizzliesnek szerkezetileg mindene adott ahhoz, hogy nyerjen most és akár tovább is jusson, de a Wolves ellen is látható volt, hogy még fiatal és rutintalan a keret, komoly hibákra képes, míg a Warriorsnál rutinosabb csapat nem nagyon található ebben a rájátszásban. Ez lehet az a döntő faktor, amiben bízhatnak a vendégek, akiknek nagyon-nagyon össze kell kapniuk a lepattanózásukat, ki kell találniuk valamit Ja Morantre (Gary Payton II?) és nagyon-nagyon figyelniük kell az eladott labdáikra - ha ezeket megoldják, akkor nyerni fognak, ha nem, akkor érvényesítheti akaratát a Memphis. A hazaiaknál egyébként Steven Adams nem lesz ott a parketten, más sérült viszont elvileg egyik oldalon sincs, mindkét tréner "főzhetett" alapvetően használt keretéből.

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus