19:00-tól OKC-Rockets, George visszatér, Spurs-Warriors

Már este 7-től kezdődik a mai NBA-menet - Paul George visszatér - rangadó San Antonióban, Clevelandben, Indianában és Los Angelesben

James Harden oklahomai kirándulásával indul a nap, majd 21:30-tól keleti rangadó Clevelandben: Jamesék a Bullst fogadják. Éjfélkor visszatér Paul George, a bajnok az alapszakaszgyőztest fogadja, Cousins nyakába kapja a Jazz nagyembereit, majd a Clippers "látogat" Los Angelesbe a Lakershez. 

Oklahoma City Thunder – Houston Rockets 19:00

Mindkét csapatnak nagyon fontos meccs lesz ez: a Thundernek muszáj nyernie, mert különben nem tudják kihasználni a Palicans ma hajnali botlását, míg a Rocketsnak is minden győzelem kell, ha meg akarják tartani 2-3. kiemelésüket a meglehetősen sűrű nyugati főcsoportban. A Rockets készülhet nyugodtabban annak ellenére, hogy Patrick Beverley-t az egész szezonra elvesztették: Harden ugyanis MVP-formában van, Dwight Howard egyre több időt tölthet a parketten, Beverley-n kívül pedig más komolyabb sérültjük nincs – ráadásul Harden egykori csapata ellen mindig presztízskérdést csinál a meccsekből. A Rockets idén egyszer 69-65-re, egyszer 112-101-re verte riválisát, ma valószínűleg sokpontos meccsre van kilátás – konkrétan azért, mert a Thundernek az az egyetlen esélye, ha túldobja a Houstont. Ez nem lesz egyszerű feladat, bár az utóbbi időben egyre többen lendültek jó formába az OKC-nél – egy biztos, kellemes koraesti csemegére van kilátás. 

Cleveland Cavaliers – Chicago Bulls 21:30

2-1-re áll a párharcban a Cleveland, de utoljára még az All-Star Gála előtt találkoztak, akkor pedig a Bulls nyert – nehéz tehát megjósolni, mi várható. A Cleveland bebiztosíthatja keleti 2. helyét a 3. pozícióban álló Chicagóval szemben, hiszen a jelenlegi 3 meccsnyi különbséget tovább növelhetik – azonban palánk alatt sebezhetőnek tűnnek, Kevin Love ugyanis valószínűleg nem lép pályára. Kérdés, hogy a parádésan kosarazó Gasolt, a védekezésben extra Noah-t, illetve a Gibson-Mirotic párost hogyan szeretné lelassítani és/vagy ellensúlyozni a Cavaliers, magasemberük ugyanis nem nagyon van rá. A periméteren kell valamit alkotnia a Cavsnek, itt viszont Jimmy Butler okozhat gondot, a hátvéd Kyrie Irvingre és LeBron Jamesre is nagyon kellemetlen opció, támadásban és védekezésben egyaránt. A Cleveland valamivel jobb formában van és a hazai pálya is valamelyest mellette szól, de ha a Bulls statement game-nek tekinti a meccset, akkor parázs, playoff-hangulatú csatát látunk majd. 

Indiana Pacers – Miami Heat 00:00

Paul George beharangozott visszatérése adja meg az összecsapás egyik pikantériáját, hiszen a kiscsatár éppen a hosszú évek óta az Indiana nemeziseként számon tartott Heat ellen kezdi meg a szezont. Nemezis lehet idén is a Heat, hiszen most a 8. helyért vannak óriási csatában több csapattal, köztük a Pacers-szel is. A Heat esélyeit gyengíti, hogy előző nap is pályán voltak és nagyon fontos meccset buktak el Detroitban, zsinórban harmadik vereségükkel kicsúsztak a 8. helyről – egyenesen az Indy "karjaiba". A Heat 34-42-vel, a Pacers 33-43-mal áll, vagyis a győztes nagyot lép előre, a vesztes pedig valószínűleg elbúcsúzhat a rájátszásról szőtt álmaitól. A Miami további problémája, hogy Wade félig sérülten játszik, ha ő nem bírja az iramot (vagy esetleg kénytelenek kiültetni a back-to-back miatt), akkor borítékható az Indiana győzelme és előzése. 

San Antonio Spurs – Golden State Warriors 01:00

A tavalyi bajnok az idei listavezető ellen – ez akkor is csúcsmeccs, ha rossz formában lennének a csapatok, erről azonban szó sincs, sőt. A Warriors előző 12 meccsét megnyerte, gyakorlatilag mindenki egészséges, a védelem oszlopa, Draymond Green is visszatért – a Spurs pedig utóbbi 10 meccséből kilencet hozott. Náluk azonban komoly gond lehet Tiago Splitter lábsérülése, vele teljesen más volt a gárda hatékonysága, mint nélküle. A brazil center hiányában Aron Baynes, illetve a belelendülő Boris Diaw léphet fel. A Spursnél más sérült nincs, nekünk pedig annyi a dolgunk, hogy hátradőljünk és élvezzük a két sokat passzoló és dobófesztiválra képes csapat összecsapását. 

New York Knicks – Philadelphia 76ers 01:30

Komoly tétje nem lesz az összecsapásnak, ráadásul a Philly back-to-back játszik, a New Yorknak így lehetősége lesz egy szép estét szerezni a kitartó drukkereknek. Ha nyernek, akkor sem mozdulnak el Derek Fisher fiai az összesített tabella utolsó helyéről, hiszen 14 győzelemmel állnak, előttük a Minnesotának 16 van. A csapatok idei találkozásaiból kiindulva nem várható ponteső, különösebb izgalmak sem – viszont pár látványos megoldás igen.

Sacramento Kings – Utah Jazz 03:00

DeMarcus Cousins óriási tripla-dupláiról szóltak az elmúlt napok Sacramentóban, ugyanakkor hiába a statisztikai bravúrok, a csapat sajnos esik-kel. A periméter-védekezés régóta probléma a Kingsnél, ez most talán annyira nem lesz faktor a nem 110 pontos meccseiről ismert Jazz ellen – a vendégek csapatvédekezésébe viszont a Sactónál komolyabb gárdáknak is beletört már a bicskája. Pikáns jelenetek várhatóak a palánkok környékén, hiszen Cousins-szal szemben a Rudy Gobert és Derrick Favors alkotta fal áll majd fel. A periméteren viszont lehet esélye a Kingsnek, mivel a Jazz kisemberei között a fő pontszerző, Trey Burke valószínűleg nem fog játszani hátfájdalmai miatt, és a vendégek 24 órán belül kétszer lépnek pályára. 

Los Angeles Lakers – Los Angeles Clippers 03:30

Utóbbi 10 meccséből kilencet nyert meg a Clippers, nagy harcban vannak az elsőkörös pályaelőny kiharcolásáért, Chris Paul óriási formában – összességében országos kettesnek tűnik a városi rangadó. Különösen azért, mert a Lakersnél az elmúlt hetek néhány bravúrgyőzelme után teljesen behúzták a kéziféket, boldog-boldogtalan 20 perceket kap Byron Scott-tól – a hátulról negyedik helynél már nem nagyon akarnak előrébb jönni. Az sem elhanyagolható szempont, hogy a Lakers védekezése nem okozhat gondot Doc Riverséknek, ha komolyan veszik az összecsapást – mostanában rendszeresen 110 pont körül dobnak. 

Élőképes streameket ezen a linken találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus