19:00-tól pályán a Celtics, 21:30-tól Lakers-Knicks

Három NBA-mérkőzést nézhetünk meg még ma este, mutatjuk, hogy mit érdemes tudni a játéknap előtt!

Boston Celtics - Orlando Magic 19:00

Eddig 0-2 ez a hét a Boston szemszögéből, ami a sorozatban szerzett hét győzelem után nem túl szép mérleg, főleg, hogy mindkét meccset otthon vesztette el a gárda, de ezúttal már nem hibázhatnak Horfordék, a Magicet mindenképpen le kell győzniük. A vendégek megvillantak a Minnesota ellen, majd egy ponttal kaptak ki Clevelandben, szóval leírni azért nem lehet őket, de alapesetben nem egy szint a két csapat és a hírek szerint most már Kyrie Irving is visszatérhet, legalábbis edzett már a vállsérülése óta. Nem edzett viszont Aron Baynes, ő lehet, hogy nem tud játszani, míg a Magicnél a sérült Vucsevics-Ross-Isaac trió mellett az eltiltott Afflalóval sem számolhatnak.

Los Angeles Lakers - New York Knicks 21:30

Ez érdekes meccs lesz, a Knicks eddig 2-1-re áll idegenbeli túráján, felülteljesíti az elvárásokat a társaság, de egy ilyen kirándulás negyedik estéje azért már nem a legkellemesebb, meglátjuk, hogy milyen állapotban és formában lesznek Porzingisék. A Lakersnél viszont a sérülések jelentik a fő gondot, Lonzo Ball biztosan nem lesz még, Caldwell-Pope és Ingram játéka is erősen kérdéses és bár legutóbb így is megverték az Indianát, most mindenképpen javulniuk kell az esetleges sikerhez. Érdekes lehet a harc a festékben, ahol a hazaiaknál sem Randle, sem Kuzma nem klasszikus center és magasságban is vannak gondjaik a Kanter-Porzingis duóval szemben, meglátjuk, hogy ezt a fölényt érvényesíteni tudják-e a vendégek. 

Detroit Pistons - Broklyn Nets 22:00

Komoly gödörben van a Detroit, zsinórban négy vereségnél tart a csapat, sem otthon, sem idegenben nem működik sem a támadás, sem a védekezés, így pedig viszonylag nehéz meccseket nyerni - a Nets viszont éppen legutóbb törte meg saját negatív szériáját, ráadásul közben visszatért D'Angelo Russell. Hogy ő most mennyi szerepet és játékpercet kaphat, az rejtély, a Brooklyn mindenesetre teher nélkül, nyugodtan játszhat, a győzelem a hazaiaknak kellene nagyon. Kérdés, hogy változtat-e valamin Stan Van Gundy, mert az biztos, hogy minimum védekezésben sokat kellene javulniuk, de nem nagyon látni, hogy mihez nyúlhat a tréner. 

San Antonio Spurs - Indiana Pacers 01:00

Ez országos egyesnek tűnik előzetesen, bármennyire ingadozó is a Spurs, otthon azért hozza a meccseit, a 19-2-es mérleg önmagáért beszél - bár Leonard és Gay biztosan, Ginobili pedig lehet, hogy most sem lesz, így is egyértelműek az erőviszonyok. A Pacers ugyanis kifejezetten gyenge formában van, ugyan a védekezés rendben volt az utóbbi időben, de támadásban valami félrecsúszott, az előző két találkozó mindegyikét 86 dobott ponttal vesztették el és ha ezen nem tudnak javítani, akkor most sem lesz sok esélyük. A palánk alatt Myles Turner nélkül továbbra is nehéz dolguk van, az Aldridge-Gasol párossal szemben izzadni fognak Sabonisék, az Oladipo-Collison kettős pedig valamilyen okból jelentősen visszaesett - San Antonióban a Spurs-védekezést így feltörni és nyerni combos feladat lesz számukra. 

A mérkőzésekhez élőképes streameket ezen a linken találtok!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus